805 4

САЩ са готови да преговарят със Северна Корея

Вашингтон иска диалог с Пхенян

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Съединените американски щати имат готовност да започнат преговори със Северна Корея за ядрената програма на страната. Това обаче не означава, че Вашингтон ще смекчи тона към режима на Ким Чен-ун. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от „Вашингтон поуст“.

Вицепрезидентът и южнокорейският президент Мун Дже-Ин се съгласиха да търсят диалога с Пхенян – на фона на Зимните олимпийски игри, които се провеждат в Южна Корея. Във Вашингтон искат да постигнат напредък, който обаче няма да е за сметка на отстъпване в позициите и исканията спрямо Северна Корея.

Изразената от Майк Пенс готовност за преговори бележи промяна в политиката на администрацията на Тръмп, която досега настояваше, че ще преговаря със Северна Корея, само ако види реални отстъпки по въпроса за ядрената и ракетната програма на азиатската страна.

Напрежението на Корейския полуостров се повиши значително, след като режимът на Ким Чен-ун извърши няколко ракетни и ядрени изпитания. САЩ призоваха Северна Корея да спре с провокациите, защото в противен случай има риск от въоръжен конфликт.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Справедлив
  Отговор
  1 11:13  12.02.18
  Почвайте преговори и махнете този заповеднически тон. Иначе вече поставяте целият свят пред ядрена война-само заради глупавите ви анбиции и безграничната ви алчност.
 • ТАСС
  Отговор
  2 12:11  12.02.18
  Краварите в ситуация : ИЗУЙ ГАЩИ
 • Барчо
  Отговор
  3 12:36  12.02.18
  Това е единствения разумен път, както за целия свят, така и за американците. Те все пак ще трябва да прибавят и СК като ядрена държава поради простата причина, че корейците няма да се откажат от нея по никакъв начин. Ако искаш мир, готви се за война. СК така и направи. Сега мирът и е гарантиран кой каквото и да разправя.
 • Гого
  Отговор
  4 15:50  12.02.18
  Американците разбират само като видят дебелия!

Напиши коментар:


Публикувай