Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 16:05 2 245 0

Косово няма да дели територия със Сърбия

  • сърбия-
  • територия-
  • косово

Рамуш Харадинай няма да участва в подобни преговори

Косовският премиер Рамуш Харадинай никога няма да участва в преговори за подялба на Косово. Това заяви ръководителят на косовската делегация за преговори в Белград Авни Арифи, цитиран от RTKLive.

През миналата седмица сръбски представители заявиха, че е важно да се търси подялба на Косово, за да се предотврати създаването на Велика Албания. Тезата беше изказана основно от сръбският министър на отбраната Александър Вулин.

„През последните години сърбите не са излезли с нито една добра идея за региона. Това се потвърждава от последните призиви за подялба на територии. Ако искат да разделят Сърбия, това си е техен въпрос. Косово обаче няма територия за подялба“, заяви Арифи.

През последните седмици се появиха информации, че идеята за подялба на територии се подкрепя от президента Хашим Тачи и албанският премиер Еди Рама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА