Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 17:11 1 189 1

Акули и раци играят в политическа сатира

  • португалия-
  • фестивал-
  • сатира-
  • тореш ведраш

Владимир Путин, Доналд Тръмп и Ким Чен-ун бяха изобразени като риби на карнавал в Португалия

Акули и раци играят в политическа сатира - 1
Снимки: БТА/АР

Участниците в карнавала в португалския град Тореш Ведраш, известен с политическата сатира, представиха руския президент Владимир Путин, американския му колега Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун като акули, предаде Reuters.

Хиляди хора се включиха в честванията вчера, въпреки дъждовното време, и излязоха по улиците на града, в който всяка година се провежда 5-дневният карнавал. Организаторите очакват тази година 350 хиляди посетители.

Темата на празненството тази година е "Течения и океани". В центъра на града е поставена скулптурна група с Ангела Меркел като русалка. Главите на Владимир Путин и Ким Чен-ун са прикрепени към тела на акули, които държат ножове и вилици. Президентът Доналд Тръмп също е във вид на акула, уловен от Нептун, бога на морето.

На една от платформите Тръмп седи на тоалетна чиния с формата на Земята. Зад него е ядосаният Ким Чен-ун с ракета в ръка.

Акули и раци играят в политическа сатира

Карнавалите, отбелязващи началото на Великите пости, се честват в Португалия от векове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелеее

    1 1 Отговор
    2мата най-ограничени Диктотори и най-простия президент някога!
Новини по държави: