1 308 11

Германия няма кораби за участие в учения на НАТО

Постоянно забавяне на ремонтите на германски кораби

Росен Стойчев

Един от главните командири на германската армия Ханс – Петер Бартелс е поискал от германските военноморски сили да се откажат от участие в мисии на НАТО. ЕС или ООН, съобщи Bild am Sonntag.

Причината е, че на този етап Германия не разполага с достатъчно на брой кораби. Според Бартелс бюрократични пречки затрудняват ремонта на корабите и излизането им от корабостроителниците. Това се отразява и върху реалния брой на корабите в Германия.

Проблем се оказва и цялостното отношение на компаниите в ремонтните дейности на корабите.

Като пример той дал едни от най-големите спомагателни съдове „Берлин” и „Бон”, които престояват в корабостроителницата повече от година поради липса в складовете на най-елементарни части – инжекторни водни помпи и маслени радиатори.

В момента 6 от 16-те германски фрегати са били извадени от употреба. Все още на въоръжение обаче не са били приети нови.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Osman (гост)
  Отговор
  1 16:46  12.02.18
  Ами да се обърнат към съюзника си от НАТО Турция , там в момента са наблегнали доста на военното корабостроене,също така и подводници могат да им продадат,нищо че немците не искат да им дават танкове, скоро може да им предложат и танкове Алтай :) .
 • факт (гост)
  Отговор
  2 17:04  12.02.18
  Под претекст, че СССР може да нападне Западна Германия, златният и резерв е прибран за съхранение в САЩ, кътедо се намира и до днес. Е как да строи нови военни кораби?!

  Коментиран от #3, #5, #10

 • ТАСС (гост)
  Отговор
  3 17:23  12.02.18

  До коментар #2 от "факт":

  Учудвам се че можеш да пишеш.

  Коментиран от #7

 • Салама Алеко (гост)
  Отговор
  4 18:02  12.02.18
  Немците виждат че няма никакво бъдеще в нато, да не са будали да си разхождат корабите за глупости, колко пара отива за да се разхождат тия тротонетки! Хората вече поумняват! Границите са начертани, само глупаците ще водят войни за тоя дето духа! Един народ още остана да се откачи от поробителя и света е завършен! Оттам нататък, започват химиците с епидемиите за да спрът прекалено населените райони!
 • ПРАВ СИ ЧЕСТНО А И ЗЛАТОТО НА ФРАНЦИЯ (гост)
  Отговор
  5 18:28  12.02.18

  До коментар #2 от "факт":

  Е ПРИ ГОВЕДАРИТЕ И КОГАТО ДЕ ГОЛ СИ ГО ПОИСКВА А ГОВЕДАРИТЕ МУ ГО ОТКАЗВАТ ДЕ ГОЛ ЗАПЛАШВА ДА НАПУСНЕ НАТО СЛЕДВА ПОКУШЕНИЕ НАД НЕГО ДОСЕЩАТЕ СЕ ОТ КОЙ..
 • Простак (гост)
  Отговор
  6 19:23  12.02.18
  Само се замислете, от най големият кредитор през 1945 г. Сега САЩ са най големият длъжник. Всичко е изпапано, следва война, трябва война за да се нулират дълговете.
 • Реалист (гост)
  Отговор
  7 19:25  12.02.18

  До коментар #3 от "ТАСС":

  Човека е прав за резерва, ама кораби не пускат защото са пестеливи :)
 • Българин работещ в германия (гост)
  Отговор
  8 19:43  12.02.18
  Това пък кой каза !То Германия ако няма кораби и яхти че кой ще има !Значи работя във Германия 10 години със временни прекъсвания .Работя във кораборемонтни заводи правили сме фрегати военни кораби яхти и повечето са немски .Та мисълта ми е че това дето се пише не вярно !!Незнам откъде е тази информация но не вярна !!Тука е фул със немски фрегати и кораби
 • 123 (гост)
  Отговор
  9 21:55  12.02.18
  Едни от най-добрите войни. Как мислите дали нямат кораби? Така са преценили.
 • гост (гост)
  Отговор
  10 23:54  12.02.18

  До коментар #2 от "факт":

  Всъщност не е точно така. Скоро поразрових по темата и се оказа, че доста голяма част от златото е върнато от трите страни, в които е изпратено след WWII - Франция, Англия и САЩ. Интересна подробност е, че САЩ реално не връщат оригиналните немски кюлчета а други, закупени набързо на борсата. Всъщност едно от притесненията при връщането на немското злато е, че е възможно Германия да излезе от еврото и да върне марката, която подкрепена от златният резерв на страната да стане прекалено силна международна валута. Между другото немците са една от малкото развити западни страни , в които отношението БВП/Дълг е положителна величини, като отношението на дългът в немската икономика все повече намалява. Бъдещето на Европа до голяма степен зависи от независимостта на Германия, а това, че Германия не искам да участва в мисии на НАТО предвещава нещо друго, не липса на пари и организационни проблеми. Хайде моля ви се - немци и липса на организация?! Глупости! Друго, друго се задава!

  Коментиран от #11

 • goni (гост)
  Отговор
  11 15:55  15.02.18

  До коментар #10 от "гост":

  Това дето се задава не е никак хубаво! Дано нито ти, нито аз да не сме прави!

Напиши коментар:


Публикувай