1 486 5

Нетаняху попадна под прицела на полицията

Израелският премиер отрича обвиненията

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху попадна под прицела на полицията, която възнамерява да му повдигне обвинения в корупция, съобщи Би Би Си, позовавайки се на изявление на полицейските служби.

Силите на реда са събрали достатъчно доказателства срещу премиера по различни обвинения, включително взимане на подкуп и други измами. Самият Нетаняху заяви, че обвиненията са безпочвени и той ще продължи да бъде министър-председател.

По думите на израелския премиер всичко ще завърши без реални доказателства срещу него. Едно от обвиненията е, че Нетаняху е поискал от журналист в местен вестник отразяване на събитията около управляващия политически елит по положителен начин – в замяна е обещал „обуздаване“ на конкурентно издание.

Израелският премиер е заподозрян и в приемане на скъпи подаръци като министър-председател. Те са били в размер на най-малко четвърт милион долара. Бизнесменът Арнън Милчън е подарил скъпи пури и шампанско на премиера, а в замяна той му е осигурил виза за Щатите.

Окончателното решение дали ще бъдат повдигнати обвинения ще бъде взето в кабинета на главния прокурор. Решението може да отнеме месеци. От правосъдното министерство на Израел посочиха, че всеки един премиер, срещу когото са повдигнати обвинения, не е задължен да подава оставка от поста.

Израел


Още по темата

 • Един за всички, всички за Нетаняху

  Един за всички, всички за Нетаняху

  Израелското правителство уреди спора, който заплашваше неговото оцеляване и пораждаше спекулации, че премиерът Бенямин Нетаняху се стреми към ...
  14.03.2018
  568
  3
 • Премиер под ударите на закона

  Премиер под ударите на закона

  Израелският премиер Бенямин Нетаняху понесе тежък удар, след като още един негов близък сътрудник се съгласи да свидетелства срещу него в едно от ...
  5.03.2018
  1 225
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Яхунату
  Отговор
  1 08:00  14.02.18
  В Израел няма ли си главен прокурор, та полицията повдига обвинения?
 • некойси
  Отговор
  2 08:06  14.02.18
  То не е ли залегнала корупцията в самото управление на тази държава?
 • гост
  Отговор
  3 08:07  14.02.18
  Не, Имат си само Моше който покрива ръце и краде като за последно...всъщност и ние така...
 • Бате Цецо
  Отговор
  4 09:34  14.02.18
  Отрича лъжливия чафут. Той и в политиката е така.
 • Меми2
  Отговор
  5 10:23  14.02.18
  До пост 1 полицията събира доказателства а прокурора решава дали са достатъчни за обвинение . Жената на Нананяу пие само шампонско от 300 лв . С тодините се събраха половен милиаон той пури по 1000лв . Ама това е нищо сръвнение с изнесените милиони направо от дър жавната хазна като нашиге няма никъде .

Напиши коментар:


Публикувай