Last news in Fakti

14 Февруари, 2018 18:10 20 510 124

САЩ имат план за война между Гърция и Турция

  • гърция-
  • сащ-
  • турция

Според Йигит Булут гръцка атака ще е голяма грешка

Няма съмнение, че САЩ имат план, за това, че е възможно Гърция да атакува Турция, докато армиите ни са заети в Сирия. Това заяви главният съветник на турския президент Реджеп Ердоган - Йигит Булут, цитиран от „Катимерини“.

През последните дни споровете между двете страни отново ескалираха. Това стана, след като турски кораб се удари в гръцки в спорни води на Егейско море.

„Гърция не може да се мери с мощта на турската армия. Ако го направи, за нея ще настъпят ужасни последствия. Това е като да влезеш в сблъсък с гигант“, заяви Булут.

Спорните територии около островите Имия и Кардак са обект на териториален спор между двете страни през последните 22 години. През последния месец там имаше няколко инцидента с разминаващи се кораби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    102 7 Отговор
    А, пък аз имам намерение да атакувам комшийката докато съпруга и е командировка!:) Вярно че като се върне ще ме спука от бой, ама може и да не научи!:)

    Коментиран от #3, #6, #27, #124

  • 2 Кcaniba

    79 23 Отговор
    иперията на злото - фащ

    Коментиран от #100

  • 3 Гост

    53 2 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Стискам ти палци.
  • 4 Маркуча

    22 9 Отговор
    Комшиите бръкнаха в джоба на краварите, щом пентагона обяви 550 млн долара бюджет и сега решиха да ги занимават с грънците, иначе тия пари няма да стигнат
  • 5 Лост

    83 12 Отговор
    Те американците тъй войуват, с чужди армии и далече от Америка. И докато има глупаци да им се вързват.
  • 6 Лафчи

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стоян георгиев

    35 28 Отговор

    До коментар #7 от "Osman":

    надъхва ги ердоган клепоушко!!!!ердоган като стана султан се оказа че всички му са в дълг.американците за едно ,немците за друго сега и гърците излезноха на дневен ред.та за да ти стане по-ясно ще ти го обясня с магарета .веднъж като ти викнат че си магаре се сърдиш,викнат ли ти двама може и да се сбиеш ама ако ти вика всеки срещнат си купи самар.дали разбра клепоушо?

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Чао нато

    55 6 Отговор
    Абе не знам ама на гърците армията не е изтърбушена като нашата,ама не ми се вярва да са толкова тъпи да направят тая глупост.
  • 10 Тръмп

    40 35 Отговор
    Споко,ние и НАТО няма да оставим Гърция на терориста Ердоган!:):):)

    Коментиран от #11, #114

  • 11 Реалист

    23 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тръмп":

    С кого в НАТО?
  • 12 Хасан

    45 38 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Аз така и не разбрах защо всички мразят Ердоган???човека си гледа националните интереси на Турция..какво лошо има в това!?

    Коментиран от #14, #32

  • 13 Хасан

    37 21 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Сащ като е ербапин да пусне своите войници срещу Асад или ИД..
  • 14 стоян георгиев

    36 23 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    ами тои си гледа само своите интереси,а тези на другите не ги отразява.след като се окопа начело на турция вече дори тези на народа му не го интерасуват.сега се дърви на всички свои комшии и съюзници.българия сигурно е единствената дето запазва някакъв баланс с него ама като гледам опитите му да кадрува в турските партии у нас и тва няма да трае дълго.та решил е завалията да става възстановител на османската империя и цената ще я плати турския народ,особено ония лапнишарани дето му се връзват на акъла.

    Коментиран от #15, #16, #17, #20, #103

  • 15 Хасан

    26 20 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Запада иска петролните кладенци на Ирак и Сирия ..Сащ също...Турция иска да си диверсифицира диставчика..да не е обвързвана към Русия и Иран

    Коментиран от #19

  • 16 Хасан

    29 31 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Турските кораби не патрулират до гръцкия бряг,а гърците идват към турския...
  • 17 Гост 1

    18 10 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    2016 си направи преврат и спечели референдума.Сега си намери нещо за да може да спечели 2019.. След изборите щесе успокои няма страшно.

    Коментиран от #18

  • 18 Хасан

    20 18 Отговор

    До коментар #17 от "Гост 1":

    Защо да,си направи преврат????ще нареди на офицерите да си бомбардират парламента ,те ще избягат в Европа и ще ги иска обратно

    Коментиран от #57

  • 19 стоян георгиев

    22 19 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    турция е силно диферсифицирана.има азерски, иракски и кюрдски газ и нефт ,както и руски и саудитски.запада не му е толкова зор за сирииския петрол.запада ще даде много повече пара за сирия отколкото ще вземе сащ също.при нас зора е хуманитарен ,говоря за европа и сащ.ердоган вместо да ни помага почва да ползва ситуацията против нас неговите оялни съюзници.тои много бързо забрави кво стана като падна руския самолет.дали щеше да се размине само със сръдня от русия ако не бяха съюзниците?тва обаче е една малка щриха на всичките жестове правени на турция от запада както и обратното негативно отношение на султана.смущаващото е че турския народ мълчи ,а тои ги помни тия работи.новата ситуация бетонира ердоган в една изолирана и враждебна турция,но води до сериозни проблеми за турците.

    Коментиран от #21, #26

  • 20 Хасан

    26 21 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Добре де...има български партии спонсорирани от Русия...и от Москва си почват предизборната си пропаганда.(Атака)..има партии които са създадени с помощта на немски фондации и Меркел..(Герб)

    Коментиран от #22

  • 21 Хасан

    16 18 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Ама защо да мълчи??има си опозиция..След година избори ..и кемалистката партия ще победи..но дотогава Ердоган трябва да направи мирната зона
  • 22 стоян георгиев

    18 9 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    така е ,но само тези свързани с турция са етнически и има рискове за сепаратиски амбиции.въпреки това си прав в българия руснаци и турци се опитват да влияят чрез ректорат и социални групи.и двата типа са опасни за българия щото няма да донесат просперитет, и не се стремят към тва.те използват лостовете си за да навредят на българия и народа и с цел да си прокарват собствените политики.

    Коментиран от #24, #54

  • 23 Ще го кажа като Хасан

    21 31 Отговор
    България има историческата задача, ако гърците започнат война с турците! Да помогнем на съседката да си завземе отново Константинопол! От цялата работа, няма да имаме граница със съседи от друга вяра, и ще спим спокойно когато добрия комшия ще е вече жител на друг квартал!

    Коментиран от #25

  • 24 Хасан

    22 17 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Ами ако Станишев като лидер на ПЕС отива на митинги на кюрдски сепаритистки партии в Диарбекир то защо се учудваме за обратното...който живее в стъклена къща не хвърля камъни по други..
  • 25 Хасан

    16 16 Отговор

    До коментар #23 от "Ще го кажа като Хасан":

    Който живее в стъклена къща не хвърля камъни по други...

    Коментиран от #31

  • 26 Наско

    26 10 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Според теб каква трябва да е политиката на България спрямо Турция?Одобряваш ли безхарактерното поведение на ББ по повод намесата на турската държава в нашия предизборен процес и въобще във вътрешните ни работи?
    Трябва ли да се работи за премахването на етническите партии от нашия политически живот? Дали Ердоган за да разсее хората си от вътрешните проблеми няма да започне с посочване на врага отвън.Започна с кюрдите и гърците,но много пъти е казвал,че българските земи му били близки до сърцето.
    Ако е така България трябва да се подготви по някакъв начин не мислиш ли?

    Коментиран от #29, #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тръмп

    18 29 Отговор
    А Хасан чувал ли е за Нов Възродителен Процес и как веднага можем да изпратим 585 000 турчина на Ердоган да се бият за Османската империя????:):):)

    Коментиран от #30

  • 29 Хасан

    21 25 Отговор

    До коментар #26 от "Наско":

    Напълно одобряваме пплитиката на ББ...България не трябва да се поддава на провокации...България и Турция са в най добрия си период на своите отношения...
  • 30 Хасан

    23 14 Отговор

    До коментар #28 от "Тръмп":

    Малко трудно....Възродителния процес и депортацията беше възможно по време на Студената война,но в момента е невъзможно

    Коментиран от #33

  • 31 Ще го кажа като Хасан

    15 23 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    1821 се включихме във въстанието на гърците и им помогнахме! Защо и днес, щом са в правото си да освободят великия им Константинопул да не им помогнем пак! Съединението прави силата!
  • 32 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    31 15 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    ""Аз така и не разбрах защо всички мразят Ердоган???човека си гледа националните интереси на Турция..какво лошо има в това!?""
    Ами нормално е да не разбереш нали си търчин. Какво толкова не ти е ясно? ерголям си гледа националните интереси, НО ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ ТЕ ТРЯБВА ДА СА В УЩЪРБ НА ВСИЧКИТЕ МУ СЪСЕДИ? ЗНАЧИ ТИ НЕ ВИЖДАШ НИЩО ЛОШО В ТОВА ерголям ДА ГЛЕДА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА търция, КОИТО СА ЗА СМЕТКА НА ВСИЧКИ НЕГОВИ СЪСЕДИ ??? Е НЯМА ТАКАВА анадолска ЛОГИКА КАТО ВАШАТА. ЩОМ ТОЗИ ПРЕДЯВЯВА ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ КИПЪР, ГРЪЦКИ ЗЕМИ, БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, СИРИЙСКИ ЗЕМИ, ОСПОРВА РАЗНИ ДОГОВОРИ СКЛЮЧЕНИ МНОООГО ПРЕДИ НЕГОВОТО ПОЯВЯВАНЕ НА ТОЗИ СВЯТ, НЯМА КАК ХОРАТА ДА ВИ УВАЖАВАТ. Кое е толкова сложно, че не ти е ясно ???

    Коментиран от #35, #36

  • 33 Да така е

    15 8 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Границата е отворена, и няма нужда да се трупате по КПП-тата, че да бавите трафика на транзита!
  • 34 стоян георгиев

    20 10 Отговор

    До коментар #26 от "Наско":

    политиката на борисов за мен е правилна по отношение на турция.ние трябва да преследваме добрия комшилък ,но българия е в момента в много труден момент имаме огромни демогравски,морални икономически и политически проблеми,така че нямаме големи възможности за силови деиствия или превенция.единствената ни сила е правилната външна политика.ти сега ще помислиш че не е достатъчно,но няма да си прав.българия през 1912 година е петата по сила армия в света,но именно тогава търпим наи-сериозните си неусехи,гърция тогава е на другия полюс слаба армия и огромни победи.та важна е политиката за малките държави пред военната сила.ние колкото и да се силим като турция няма как да станем ,важно е обаче как ще си изиграем картите.ердоган го чакат сериозни неприятности и българия трябва да бъде подготвена по-скоро за ситуацията след тези неприятности,което сериозно ще разбалансира турция.турция е страна с огромни вътрешни противоречия,ердоган успя да ги тушира благодарение на просперитета които донесе не без помощта на съюзниците,но ако продължи с тенденцията на конфронтация именно там ще бъде ударен наи-силно,както се случи на путин.лошото е че тва няма да го откаже,което ще доведе до общо натоварване на региона!

    Коментиран от #38, #52

  • 35 Хасан

    21 15 Отговор

    До коментар #32 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    Той спазва ли обещанието си към Борисов че няма да има бежански поток към България????Виж как са препълнени гръцките острови...Върна всички имоти на българската църква ..от порядъка на 200_300милиона долара...реставрира Желязната църква

    Коментиран от #37, #41

  • 36 Не му е ясно!

    17 10 Отговор

    До коментар #32 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    Как е възможно човек който е продавал кравайчета! Който няма никакво образование, който има по ниска диплома и от един Тошко(мир на праха му) да успява да играе театър на 90 милиона турци(турих тези у немско и у нас) и ония да не се усещат!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    28 10 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Стояне, как не го разбираш..силна Турция е от полза на България....войните в Афганистан,Ирак,Сирия ще продължат ..ще има милиони бежанци...ако не е силна Турция да ги спре то Европа ще направи България бежански лагер и окото й няма да мигне..

    Коментиран от #40, #92

  • 39 Хасан

    31 11 Отговор

    До коментар #37 от "Салам Алеко":

    Казвам го да разбереш че турчина е човек на думата и честта ...а не като бай Ганьо...на руснака прадядо му е бил убит на Шипка а внука а му е оплют и идва с виза за БГ...

    Коментиран от #42, #44

  • 40 Салам Алеко

    12 18 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Глупости, режем мостовете на босфора, и няма да минава никой, който приближи, потапяне!
  • 41 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    15 12 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Виж всичко това, което си написал няма никакво значение след изказването му, че градове в България са му на сърцето. И на мен в сърцето ми е примерно Барселона, ама града никога няма да стане Български нали? Не, че имам претенции към него просто го давам като евентуален пример. Второ - Аз съм обикновен човек и мога да си говоря всичко и това няма да е проблем, защото моето мнение няма никакво политическо значение, но политик като този не може да изказва такива мнения, защото те се чуват в света и е директна заявка за териториални претенции. Правиш разлика между изказване на обикновен човек и политик от такъв ранг нали ?

    Коментиран от #43

  • 42 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    16 17 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    ""Казвам го да разбереш че турчина е човек на думата и честта"". ЕТО ТОВА Е НАЙ-КЪСИЯ ВИЦ. Ние българите имаме друга приказка и тя е "НА ТЪРЧИН ВЯРА ДА НЯМАШ". Защо ли така ни се разминават нещата, а ?

    Коментиран от #45

  • 43 Хасан

    20 6 Отговор

    До коментар #41 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    На теб не ти ли е в сърцето Желязната църква в Истанбул????това си е българско..това е българщина......би трябвало да е....но това не означава да забиеш знамето там....същото важи и за турците..това че Томбул джамия е сърцата им не значи да се вее знамето

    Коментиран от #47

  • 44 Салам Алеко

    5 10 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    То пък щото Настрадин Ходжа е лукум, нали?
  • 45 Хасан

    20 4 Отговор

    До коментар #42 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    А ти като българин ,на българин имаш ли доверие????

    Коментиран от #49

  • 46 Въхххххх

    4 3 Отговор
    А са почнали война а сме превзели солун. Не ме интересува с мойта лада барабар с Валката и оня дебелия тюфлек Анексираме солун. Колата ми вече пали , бутнем я на долу и хоп почва да боботи.
    Ъхъ окото ми нема да мигне, ще го превземем като нищо солун.
  • 47 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    10 11 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    хасанчо, а дали в любимата ти търция има българска етническа партия ? Защото, както знаеш тук в БГ има 3 такива търски етнически партии и не ми говори, че не са защото всички знаят, че са точно такива. Това, че са взели 2-3 българи за цвят няма как да ги направи други освен етнически. ПИТАМ ОТНОВО, ЗАЩО В търция НЯМА БЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ? ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ, ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА БЪДАТ ДОПУСНАТИ И ДА БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ. Е това е то "демокрация", ама по търски, което естествено не е никаква демокрация.

    Коментиран от #53, #109

  • 48 СссереМ

    8 17 Отговор
    Ще цепят Турция,ясно е,гърците са галеното дете на европа,а САЩ ще ги въоръжат по добре от израел ако се наложи,от другата страна ги бастисват кюрдите и темата е приключена,русия няма да смее да се намеси между американските шамари и ще гледат отстрани.

    Коментиран от #75, #117

  • 49 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    7 8 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Аз като българин имам доверие на точно определени българи. Няма как да имам доверие на всеки един. Но по-важното е, че на търчин НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ МОГА ДА ИМАМ ДОВЕРИЕ. А сега аз ще ти задам същият въпрос ти като търцин имаш ли доверие на всеки един търцин ? Не ми отговаряй въпросът ми е риторичен. Знам отговора, но не ти вярвам.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хасан

    4 3 Отговор
    Опс..обърках сайтовете
  • 52 Наско

    8 6 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    През 1912 каузата за национално обединение не е успяла главно защото Великите сили са насъскали съседите ни да ни нападнат.

    Сега нещата са различни.След 70 години мачкане не сме останали много.Но това трябва да ни кара да бъдем още по подготвени за предизвикателствата на времето.
    Според теб швейцарската армия коя по сила е в света?И защо и е на Швейцария армия?
    Ако швейцарската армия беше в България хипотетично Ердоган колко време щеше да му трябва да я преодолее?
    Не те питам за израелската армия там нещата са други те живеят заобиколени само от врагове и нямат никакъв избор.
    Аз не ти говоря да нападаме някого,но не мислиш ли ,че трябва да си отстояваме интересите за да ни уважават, ане да се държат с нас като рая?
    Виждаш че оня луд мустак се дръвчи дори на САЩ.Само че на САЩ им дреме на шапката а ние не можем да си заровим само главата в пясъка и да си мислим че ще ни се размине без да правим нищо.

    Коментиран от #91

  • 53 Хасан

    13 10 Отговор

    До коментар #47 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    В Турция колко българи има.?!и има ли нужда ?хората си работят,имат си църква,имат си българско училище,имат си бизнес

    Коментиран от #55, #58

  • 54 Хасан

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    И да ти кажа нещо друго Стояне....Преди 7 години китайците купиха една канадска фирма която търси петрол...Тая фирма имаше договори за търсене и добив на петрол в Северна Сирия....и интересното скоро след това се появи ИД в тоя район и почна да дестабилизира тоя район..

    Коментиран от #93

  • 55 Салам Алеко

    4 6 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Само да не решат партия да правят, щото ще изчезнат като 4-те хиляди гърци на Кипър!

    Коментиран от #56

  • 56 Хасан

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "Салам Алеко":

    Какви гърци???имаше война и имаше убити от двете страни

    Коментиран от #61

  • 57 Гост 1

    7 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    https://www.youtube.com/watch?v=Epr3n9wSdbQ
    Погледни видеото. Зекерия Оз знаеш нали кой е ? Много добре знаеш как заедно с Ердоган с лъжи и фалшиви файлове как изчистиха армията от офитцерите които имаха мисълта на Ататурк.
    И нещо да добавя. Преди няколко месетца имаше тема за някои свифтове.Прокурорите казаха че неса фалшиви.Твоя МИЖ нали беше казал че ако са истински ще дава оставка.50 милъона чакакаме да дава оставка

    Коментиран от #60

  • 58 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    8 9 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    За твое сведение в търция имаше много, ама много българи, но според търските закони всеки роден там е само и единствено търчин. Та как казваш да се случи така, че да се запише българин след като закона им не позволява това? Ми нека тогава да въведем и ние реципрочен закон на търския според, който всеки роден в БГ да е само и единствено българин и да няма какъвто и да е друг произход, а? Какво ще кажеш? А за изгонените от търците тракийски българи нещо да кажеш? Или според твоята търска малка душа няма такова нещо? Както няма и арменски геноцид, Баташко клане и още ред античовешки зверства на търците? Забелязвам, че нещо не ти отърва да отговаряш на поставени от мен въпроси. Защо ли? Нещо май са ти неудобни,а? Така е пред истината и Боговете мълчат, че ти ли ще намериш, какво да кажеш. Ако нещо намериш то естествено е търска лъжа, ама то за вас това е си е съвсем в реда на нещата нали?

    Коментиран от #62, #81

  • 59 Коментар

    14 2 Отговор
    АЙДЕ БЕЗ ПРОВОКАЦИЙ И НАГНЕТЯВАНЕ НА НАПРЕЖЕНИЕТО.СТИГА СТЕ ПРЕЕКСПОНИРАЛИ.
  • 60 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #57 от "Гост 1":

    Пиши грамотно бе

    Коментиран от #64

  • 61 Салам Алеко

    7 7 Отговор

    До коментар #56 от "Хасан":

    Нямаше война, имаше нападение, за което Търция е осъдена в Женева! Твоите разкази не на мен! Ял съм ги, вече ми се е втръснало!

    Коментиран от #63

  • 62 Хасан

    10 4 Отговор

    До коментар #58 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    Във всяка държава ,независимо дали е империя,диктатура,демокрация,кралство който възстане срещу властта се наказва...в демократична Испания каталонците си направиха реферандум що бой ядоха ”по европейски”....ИРА що бой яде че иска да се отделя от кралицата

    Коментиран от #65, #67, #112

  • 63 Хасан

    10 7 Отговор

    До коментар #61 от "Салам Алеко":

    Кипър беше независима република с гаранти Гърция,Турция и Англия...След военния преврат в Гърция гръцките генерали искаха да анексират Кипър към Гърция...гръцките чети почнаха да нападат турски села и цивилни..тогВа Турция позовавайки се на правата си на гарант влезе в Кипър..
  • 64 Гост 1

    8 6 Отговор

    До коментар #60 от "Хасан":

    До 5. клас уцих в България, сега сам на 35 и доста забравих Българския език.
    Ти с твоята граматика само това ли успя да ми отговориш ?

    Коментиран от #78

  • 65 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    4 6 Отговор

    До коментар #62 от "Хасан":

    ""Във всяка държава ,независимо дали е империя,диктатура,демокрация,кралство който възстане срещу властта се наказва...в демократична Испания каталонците си направиха реферандум що бой ядоха ”по европейски”....ИРА що бой яде че иска да се отделя от кралицата"".
    хасанчо мисленето ти е тотално извратено и повредено. Всеки един народ може да възстане срещу, която и да е власт щом тя е деспотична и начело на нея стои диктатор. Ти самия казваш за Асад, че бил диктатор и подкрепяш всички, които са срещу него, за да бъде свален, а сега казваш, че "който възстане срещу властта се наказва". СЕГА КОГА СИ ПРОТИВОРЕЧИШ ??? Може би само в търция не може да се възстава според малката ти търска душа, а останалите страни нямат право на това? Странна търска логика, ама аз ви познавам и не ме учудва двойният ви аршин. Даваш примери за Каталуния в Испания и за Ира във Великобритания. А даваш ли си сметка, че това са различни потиснати народи чиито земи са анексирани от Испания и Великобритания или и това е нормално според османската ти логика? И това не ме учудва щом такива като теб считат за васали и днес държави от Европа, които са попаднали преди доста години под османско иго. Никой с нищо не ви е длъжен на вас търците. Точно обратното е вие дължите и то много на всички бивши потиснати от османското робство народи, защото сте извършвали етническо прочистване и сте им спрели развитието с толкова много години. След като са се освободили тези страни къде са сега Европейски

    Коментиран от #71

  • 66 Салам Алеко

    4 5 Отговор
    Абе ти само лъжеш бе! Нищо не ти се вярва! Откак те знам все лъжеш! Но от ден на ден ставаш по-добър и по-добър в лъжите! Така че не на мен тия разкази от търски сайтове!
  • 67 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    6 6 Отговор

    До коментар #62 от "Хасан":

    След като са се освободили тези страни къде са сега Европейските народи в развитието си и къде сте вие? Ако не са европейците да ви дадат технологии вие още щяхте да стоите в прахоляка на анадола.

    Коментиран от #68, #69

  • 68 Хасан

    10 5 Отговор

    До коментар #67 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    Унгария ,Словакия,Хърватско,Полша османски ли бяха???кажи речи колкото България са развити...

    Коментиран от #70

  • 69 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #67 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    Ако не бяха турците ами византийците ...или австроунгарската империя...мислиш ли че щеше да остане нещо българско???

    Коментиран от #72

  • 70 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    4 6 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    Ми не съм на същото мнение като теб. Ти май не си ходил там щом ги сравняваш с БГ?
  • 71 Салам Алеко

    5 6 Отговор

    До коментар #65 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    Свалям ти шапка, как не ти омръзва да пишеш толкова много, за да спориш с един грамофон с развалена плоча! Както казваш, той си има изкривено мислене, психика, правен по грешна технология, и софтуера му е повреден! Аз съм вдигнал ръце от него, наливам от пусто в празно! Бялото винаги за него ще е черно и обратно! Целия свят да е наопаки, той ще е натерсене! Браво на куража ти, аз много пъти се отказвам и изчезвам, то нищо, ама нищо не му влиза у главата!

    Коментиран от #73, #74, #76

  • 72 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    6 8 Отговор

    До коментар #69 от "Хасан":

    Е ти, какво искаш да ми обясниш, че ако не сте били вие пуйките сега нас нямаше да ни има така ли? Момче ти или си луд или си голям фантазьор. И кои според шантавата ти логика са били заплаха за нас българите? Византийците и австроунгарската империя ли? Я не ме разсмивай. Предполагам знаеш Византия къде и от кого е била изтикана? Учил ли си за черепа на Никифор? Крум от коя чаша е пил,а?

    Коментиран от #82

  • 73 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    5 8 Отговор

    До коментар #71 от "Салам Алеко":

    Никога няма да го оставя тоя да ръси глупости и откровени лъжи по адрес на българите. Аз съм толкова упорит, колкото едва ли има друг такъв като мен. Казвали са ми го много пъти. Аз магарето си в калта никога не оставям. Мога да споря с хасан и осман, който се имат за търци, а всъщност са потомци на потърчени българи само, че не им стиска да си направят ДНК тест и да разберат действителната истина. Просто са едни страхливци, за да научат истината са своя произход, който на 99.9% съм сигурен, че не е търски. Лошото е друго, че дори и да не са такива, за каквито се мислят то самосъзнанието им е търско, което е още по-лошо за тях де на мен не ми пука, за какви се имат.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Хасан

    9 9 Отговор

    До коментар #71 от "Салам Алеко":

    Ами това е лидерсво ,това е визия ,това е целеустремленост....това столетие ще имаме сблъсък на куктури и ценности...и аз искам ние турците да си наложим своята по цял свят....
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #64 от "Гост 1":

    Турчин ли си???тогава ти е простено...
  • 79 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    6 5 Отговор

    До коментар #77 от "Хасан":

    хасанчо отново лъжеш като дърт търчин.

    Коментиран от #80

  • 80 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #79 от "ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ":

    Ще продължа докато си смениш ника..срамота

    Коментиран от #84

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 истината

    6 6 Отговор

    До коментар #81 от "Asancho i ayshe":

    Били са нашественици отишли са си.Това не е геноцид.Иди в Батак да видиш геноцид.1,5 милиона арменски жени и деца избити това е геноцид.
    Ти къжи къде са избити тези милиони турци които твърдиш.

    Коментиран от #116

  • 84 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    5 8 Отговор

    До коментар #80 от "Хасан":

    Да си сменя ника??? Охо хо хо блажени са верующите. Това няма как да стане. По скоро ти ще си смениш името с Българско. Ти явно не си срещал толкова упорит човек като мен.
  • 85 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    5 7 Отговор

    До коментар #81 от "Asancho i ayshe":

    Първо не съм ти приятел и никога няма да бъда. Второ след руско-търската освободителна война в България търци не са останали. Това го твърди и един османски пълководец чиито имена в момента не си спомням при напускането на Българските земи и изтеглянето на търците в анадола.
  • 86 Сенко

    5 6 Отговор
    Хасанееее ясно е че ти е промит мозъка,но от мен един простичък съвет:спри да гледаш ердогановите псевдоновини 2 дена не повече и ще видиш на третия ден като пак се загледаш като се загледаш пак ще видиш колко пошлост има,колко псевдопатриотизъм
  • 87 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    5 7 Отговор

    До коментар #82 от "Asancho i ayshe":

    Тези смешни теории можеш да ги твърдиш някъде другаде. При нас не минават. Ние знаем кои сме и от къде сме. България е държава на хиляди години. Най старата държава в Европа, а вие не можете да се намажете и на малкото ни пръстче. Това е положението колкото и да не ви харесва. Не ми пука за вас изобщо. Вие нямате нищо общо с европейците.

    Коментиран от #89

  • 88 Картал

    13 3 Отговор
    На гърците още им държи влага от боя който ядоха по време на турско гръцката война когато бяха издавени в Егейско море от Мустафа Кемал паша. Не са забравили и тупаниците които отнесоха в Кипър през 1974 година така че доста ще се замислят срещу кого скачат. За тях няма да има маслинови клончета. Директно ще играе голямата сопа
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 стоян георгиев

    9 3 Отговор

    До коментар #52 от "Наско":

    точно така имаме голяма армия но неправилна политика и се проваляме въпреки голямата си армия и то на два пъти 1913 после 1918.швеицарската армия не знам на кое място е .предвид че швеицария не е воювала 500 години:))!и не мери българия с швеицария.там хората са доволни успяли,мотивирани и богати,тук е точно обратното, а и страната ни е много бедна.за една армия трябват мотивирани хора и пари.тук и от двете има по-много малко,но дори тогава трудно бихме се изправили пред турция военно сами.тва с дръвченето и уважението е много селски комплекс дето върви само на балканите и то много порочно.ние в момента сме в много добра политическа позиция,никои не ни унижава нито се държи с нас като с рая,напротив ,но българия няма ресурс да спази критериите на клуба наречен европа.тва обаче вместо да ни мотивира типично по балкански ни кара да търсим причините в другите.реално българия е част от новоприетите в ес и за съжаление е двоикара дори в групата на наи-слабите.всичко тва си е наша отговорност и тва е важно да оправим,а не да сучем мустак и да се дървим.една подредена и работеща страна със справедливи закони и високи доходи няма от какво да се притеснява особено като е в ес и нато.за това трябва да помисилим и да работим като българи и то всеки от нас,като почнем от хасан минем през мен теб и т.н.та се стигне до политиците от наи висок ранг в държават.уви тази тенденция не я виждам,а тва е наи-пагубното за нас.
  • 92 стоян георгиев

    6 7 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    силна и демократична турция хасане,да!!!!но турция на ердоган не.аз за това се ядосвам ,щото турция ерозира превръща се от наш комшия в опасност.иначе кво по-добро от един богат и отворен съсед.тва е злато.ако граничехме с германия или япония щеше и ние да сме добре,но сега с тази нова турска политика стоим и треперим,щото може да стане наистина страшно.аз затова те питах като ми хвалеше султана с кво толкова прецака европа и сащ турция за да обърне тоя така нещата?отговор не получих или поне нещо реално.имали турците интереси и тва е.истината е че масовката се връзва на ердоган и неоосманизма му и безмълвно го следва дори против здравия разум.така е постъпил и хитлер с иначе прагматичните немци.накрая видя как завършиха и немците и хитлер ,лошото е че и всичко около тях го изяде.
  • 93 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    хасане в арабския свят в момента всичко ври и кипи.от една страна има огромна група ортодоксални краини мюсулмани от друга има хора които искат да живеят адекватно за 21 век и между тия общности има огромен конфликт.като сложим етническите и сектанските натрупвания става пълен миш маш.та тва лесно може да се използва от някои дето има интерес и често се прави,но има едно голямо но!!!тва са обективни процеси демек не зависят от заговори или отделни хора ,а са свързани с цялото общество и дори дадена фирма ,държава или партия да яхнат моментно събитията после всичко се случва така както ще се случи.дано си ме разбрал че е малко сложно,но имах предвид че дори и някои с нефтен интерес да е провокирал събитията те и без тоя провокатор така или иначе щеше да се случат.при християните бе така през целия 20 ти век,само дето там не се осланяха на религията ,а на комунизма и нацизма.

    Коментиран от #105, #107

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Батката

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кcaniba":

    Психар. Само едни и същи глупости пишеш.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Браво

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Много добре казано
  • 104 Обективен

    3 7 Отговор
    Аз не мисля че това което казва съветника на султана е истина!!Никой и никога от гръцка страна не е искал война със Анадола !!Войната ще я разпалят фесовете това е самата истина !!Тука ми звучи и малко като на крадеца вика дръжте крадеца.ей няма такава напаст това са мръсна долни вмирисани мисирки!Паплач комплексирана!Няма граници няма договори за тях това е истината!Правят се много на големи но ще станат малки !!Европа и САЩ обичат Гърция и няма да я изоставят!

    Коментиран от #106

  • 105 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Прав си за много неща ..това е социология и социлогични процеси...Турция беше светска държава с военен съвет ,който контролира светските устои..Тогава Турция беше с лице към Запада и изобщо не се интересуваше от Близкия изток...С подкрепата на Запада ,Ердоган дойде на власт..целта беше да се създаде демократична мюсюлманска прозападна страна модел за арабските страни..за Иран,Ирак,Сирия,Либия...в резултат на което стана ”арабска пролет”..по модел на събитията в Източна Европа...
  • 106 Хасан

    4 6 Отговор

    До коментар #104 от "Обективен":

    На мен ми се струва че ако Турция поеме дълговете на Гърция,Запада може да остъпи Гърция на Турция...

    Коментиран от #111, #120

  • 107 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Ами тогава всички външни фактори като Сащ,Русия,Франция,Англия да се отеглят от Близкия изток и процесите да станат естествени..

    Коментиран от #121

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Янис

    4 1 Отговор

    До коментар #106 от "Хасан":

    Безработицата в страната е устойчиво висока – близо 12%; инфлацията през септември е надхвърлила 11%; външнотърговският дефицит възлиза на 4,6 милиарда евро – и се е увеличил с почти 23 процента само през последната година. Турция има и голям вътрешен дълг - през следващите 12 месеца е падежът на общо 144 милиарда евро. И не на последно място: в Турция работят едва около 28% от жените, докато в страните от ОИСР средната стойност е 48,5%.
    Хатидже Карахан - икономически съветник на Ердоган
  • 112 Светлана

    6 0 Отговор

    До коментар #62 от "Хасан":

    Боже ,Боже всички пишете тук ,абе вие не работите ли бе хора ,Американците тъй ли не разбрахте ,че след като си нямат история искат да си врът гагата навред та те да са на първо място написани ,прочетени ,казали за тях нещичко ,А сега пишете и над мойта тема се заемете!?
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Османлъ токадъ

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Тръмп":

    Турция нее терористическа държава мухлю неграмотен такъв Турция помага закриля избягалите от войната сирийския народ дава ий храна дрехи 4 милиона сирийци има в турция американците само убиват невинните хора заради петрола там ако не беше османската имперя българия нямаше да съществува 500 години туците пазиха българия

    Коментиран от #122

  • 115 Troqn

    1 1 Отговор
    Gursite strahuvat kato ku4e i doverqt na evropa ako 6te ima voina momenta turskite armiq e taknologiqta v 5 durjavite sa i gursite govorqt dnes v televizqta nie ne trqbvada sanuvame gulposti ...
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Учуден

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "СссереМ":

    Извинявам се за това, но как и защо САЩ ще въоръжават Гърция!!! Нали са МИРОТВОРЦИ?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 българин

    3 0 Отговор
    Споко. Няма да ни пусне имигранти. Ние имаме запазено място в сърцето му. За нас има други планове. Стига да му хареса шербета във Варна.
  • 120 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "Хасан":

    хасане докато запада е силен не чакаи някъде да се прекрояват граници или ако тва стане ще е с много зор.справка косово или донбас или кипър...,а да се даде цяла държава на друга тва няма как да стане поне в близките 50-60 години.турция пък ако влезе в стария си имидж къвто и беше преди 60-70 години няма да и се дава ,а ще и се взема,чети историята и си прави сметка за бъдещето.
  • 121 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Хасан":

    ами запада го пробва и тоя номер,нотогава радикалните ислямисти побеждават и се насочват на запад като терористи.справка афганистан след изтеглянето на руснаците.запада остави афганистан на местните и се роди ал каида ,10 години по-късно тя нападна сащ,а преди това се пробва и в русия и в африка.та тръмп сега именно с тая самореклама доиде на власт,че ще изтегли сащ от целия свят и ще остави местните да се оправят.тва обаче вече няма как да стане света е много малко място с тези технологии дето има и няма как да бъде оставен определен регион сам за себе си.така стана и в сирия няколко години.оставиха сирииците да се оправят сами и гръмна целия регион заедно с европа и турция!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 ууууууу

    3 0 Отговор
    Ми те не са спорни - те са на ромеите съгл. договори!
    А това, че османлиите налитат на тях е друго нещо.
  • 124 Кирчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Пич аз я свърших тая работа комшийката беше по мераклийка и от мен вече повече от година се срещаме тя е и приятелка на жена ми атакуваха може и да имаш късмет успех
Новини по държави: