Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 07:11 7 568 39

17 убити в училище във Флорида (ВИДЕО)

  • сащ-
  • флорида-
  • училище-
  • стрелба

17 е броят на жертвите в резултат на открита безразборна стрелба в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас” в Паркланд (Флорида, САЩ). 12 от жертвите са били убити в училището, двама до сградата на учебното заведение, един на улицата и двама са починали в болница. Броят на ранените варира между 20 и 50 души. Трима от настанените в болницата се намират в критично състояние.

По данни на полицията стрелецът е бивш ученик на училището. Казва се Николас Круз и е на 19 години. Той е използвал полуавтоматично оръжие AR-15. Круз е отведен от болницата в канцеларията на шерифа, където са му взети отпечатъци.

Инцидентът е станал в 14.30 ч. местно време, малко преди края на учебните занятия. Тогава е била включена и противопожарната аларма. Не се изключва версията това да е направил самият Круз, за да всее паника. Повечето от учениците са се заключили в стаите. Много от тях са останали там близо час. През това време Круз е убивал всеки, който му се е изпречил на пътя. „Сред загиналите има както ученици, така и учители”, заяви шерифът на Паркланд. Той уточни, че Круз е бивш ученик на гимназията и е изключен за нарушаване на дисциплината. Полицията го е задържала на около половин километър от сградата на училището. Няма информация за мотивите за стрелбата.

Президентът Доналд Тръмп следи ситуацията отблизо. „Моите молитви и съболезнования за близките на жертвите. Нито едно дете, учител или който и да било човек не трябва да се чувства под заплаха в американските училища”, написа президента в социалната мрежа Twitter.

От началото на 2018 г. това е четвъртата стрелба в американско училище. В края на януари в едно от училищата в щата Тексас момиче беше ранено от огнестрелно оръжие. Малко след това двама души бяха убити в град Бентън (Кънектикът). На 1 февруари в училище в Лос Анжелис бяха ранени двама ученика, след като 12-годишно момиче откри огън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    51 0 Отговор
    Ужас..Не дай Бог на никому. Лека им пръст на загиналите.
  • 2 Реално

    63 6 Отговор
    Лека им пръст. Откачалки има по целият свят,но в днешно време хората съвсем изкукаха.Да не говорим,че тукашните джендър-соросоиди щяха да се осе..ат от кеф ако това се беше случило в Русия-което показва какви малоумни медузи са.Съболезнования на роднините.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Kcaniba

    24 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Да....
    Факт
  • 4 Aham

    33 1 Отговор
    Тежък случай... Бог да прости загиналите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 пак ли

    33 5 Отговор
    Тези младежи ,наследници на имигранти - бандити и грабители, с психически разстройства, а те са предават по наследство...Все едно вижда пред себе си индианци и пада едно заличаване,както го могат само американци, веднъж но много...-

    Коментиран от #9

  • 8 FUCK OFF

    26 2 Отговор
    КОШМАР....МИР НА ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ....ДА НЕ СЕ СЛУЧВА НА НИКОГО...

    АКО ПОГЛЕДНЕМ ОТ ДРУГА СТРАНА....
    ТОВА Е ПРОФИЛ НА МАСОВИЯ УБИЕЦ...
    МОЖЕ БИ ТОЗИ УЧЕНИК,УБИЕЦА ,ДА Е БИЛ ТОРМОЗЕН И БИТ ОТ СВОИ СЪУЧЕНИЦИ ИЛИ ПО-ГОЛЕМИ УЧЕНИЦИ....А И Е ИЗКЛЮЧЕН ОТ УЧИЛИЩЕТО ЗА НАРУШАВАНЕ НА ДИСЦИПЛИНАТА....
    В ЕДИН МОМЕНТ ТЪРПЕНИЕТО МУ ПРОСТО СВЪРШВА И СЕ ПОЧВА.....
    ЗАТОВА НЕ Е ДОБРЕ ДА ИМА ТОРМОЗ И АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩАТА,МЕЖДУ УЧЕНИЦИТЕ...
    ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛУЧИ И У НАС.....
    ПАЗИ БОЖЕ.......
  • 9 РеН

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "пак ли":

    подкрепям и добавям - това са дегенерати, наследили близкородтсвеното изродяване характерно за британските граждани. На Острова , на някого му светна крушката и отпуши границите за пакистанци и индиици , за да смесят кръвта.. Да , ама то дегенерата пак изпорти работата... хареса му да го клатят мазните патладжанени същества и сега вече няма връщане назад
  • 10 Лошо

    11 1 Отговор
    Значи нямам думи !!Изперканяк как по Друк начин да се изкажа!Хората вече Неса хора .Е не всички!Този Сигорно е или шизофреник или наркозависим!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 абе овчииии

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Абе то и Юнкер се целува-(даже с Тиквата) наляво и на дясно-ама си траеш като плъх..

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Чино

    6 1 Отговор
    Сега ще му се иска да беше умрял в стрелба с полицията...като му лепнат 10-12 доживотни и го въртят като кебап старите пушки в затвора.

    Коментиран от #39

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Трол

    22 3 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Природно недорузомение, загинали са деца! Спри поне тука да плещиш за Русия! Иди по другите теми да заработваш центове, не прави пари от една трагедия!

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Боре

    24 4 Отговор
    На тая тъпа нация ако нация е правилната дума е опасно кибрит и запалка да им се продава свободно те оръжия си продават. И въобще не искат да чуят за ограничаване свободната продажба на оръжия!!! Трагедия е случилото се, трагедия е и демокрацията им.

    Коментиран от #21

  • 20 Коко

    14 1 Отговор
    Преди 20 г. бях един от последните наборни служещи, армията беше в пълен погром. Всичко се крадеше, нощем охранявахме склада с горива- денем висшите военни изкарваха с цистерните... та така в този брутален момент от историческото грабене 18 год. момче си пръсна главата с калашника. Бил е нещастен и с проблеми, опитал се е да се самоубие и друг път. Влизаме заедно в караул, с автомати въоръжени. Е, питам се...ако беше решил да ни застреля там спящи в караулното? Просто не беше модерно тогава. След това главнокоманващия Петър Стоянов изказваше съболенования на майката, на нас обик. войници никой не ни обърна внимание-абе поне да не стреляме. Ама друго си е за евроатлантическите ценности да плямпаш пред електората-не че той ги беше разбрал. Ето ви сега...демокрация
  • 21 Коко

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Боре":

    Знаеш ли, имаше дебат за оръжията тука...Представяш ли си какво ще стане. На всеки километър гледал ли си? Е, по улиците, в супермаркета в училище-доста комплекси има за избиване..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коко

    18 1 Отговор
    Това е ужасно хора, дано никога не стигне до тук тази култура. Горките дечица, остава само болката...Има нещо много гнило в демокрацията...Лошото е че всички управляващи ни водят натам, да забравим кои сме.
  • 24 Коко

    19 2 Отговор
    Тиквоча и Цв Цв са за разстрел, нали отива Цв на закуска с президента в US. Да му ръгнат последния ъпдейт в промития процесор. Така не само ще мисли като невменяем, вече говори и изглежда така. Управляват ни зомбита- живите мъртви....даа могат по-далече да стигнат. Добре че са много прости и крадливи нашите- по това ги отличавам че още не са напълно инсталирани. Най-доброто предстои.
  • 25 ххххххх

    5 12 Отговор
    Саморадикализирал се християнин,защитаващ християнски ценности
  • 26 Eee

    17 1 Отговор
    Тия всеки ден избиват невинни деца в Сирия за които цял свят си мълчи.

    Коментиран от #29

  • 27 Трумпет два цола

    15 1 Отговор
    Американците са болни хора .С най голяма честота се случват тези неща само там.
  • 28 Янките ВЪН

    18 1 Отговор
    Не плачете ! Спомнете си Виетнам, Лаос, Камбоджа, Салвадор, Никарагуа, Авганистан, Кувейт, Либия, Египет, Ирак, Судан, Сирия. Мръсни кравари разсипахте целия свят , убихте толкова деца, създадохте си самоубийствена държава . Стойте си там и там си дрънкайта железата. Каквото си посеете, това ще пожънете.
  • 29 Наблюдател

    2 14 Отговор

    До коментар #26 от "Eee":

    Досега само руските витязи избиват сирийски жени и деца с масовите си бомбардировки над жилищни квартали, болници, родилни домове и училища.

    Коментиран от #31

  • 30 БАЙ МИЛЕ

    7 0 Отговор
    Е КАК ПЪК НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН ДА ГО ЗАСТРЕЛЯ ТОЯ КО****АК.....
    ОХРАНА НЯМЯЛО ЛИ Е В УЧИЛЕЩЕТО...?

    ГОРКИТЕ ДЕЦА.....ДА ПОЧИВАТ В МИР НЕВИННИТЕ ДУШИЧКИ....
  • 31 Ярослав Станчев

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Ти или си луд или ти плащат да по цял ден да плющиш простотии по форумите.Какво са ти виновни руснаците,че някакъв комплексар с автомат влязъл в училище и избил сума ти народ?Путин ли го е накарал?Или малоумната американска система?На такива като теб навремето бай Тодор им даваше по една кирка в ръцете и ги пращаше да копат уран в рудниците,поне да има някаква файда от тях.
  • 32 Дуди

    8 0 Отговор
    Тоя наблюдател сигурно е некъв джентърист-манипулатор...
  • 33 Стефан

    8 1 Отговор
    Има нещо сбъркано в цялата работа. За период от една година това е 18-тата (осемнадесетата) стрелба В УЧИЛИЩЕ. Не знам какво, нито защо, а и едва ли е само едно сбърканото нещо, но никой не може да ме убеди, че това е нормално. Деца се снабдяват безпроблемно с оръжия, някакви презадоволени дебили внасят десетки оръжия в хотел и стрелят по публика на концерт ей така, за кеф... Бог да прости поредните невинни жертви на американската мечта.
  • 34 Божидар

    2 2 Отговор
    Милфа от снимките кърти...
  • 35 Bahti

    3 0 Отговор
    Според мен това е психотронно оръжие. Да хахаво е Ок.
  • 36 ЖОРО

    7 0 Отговор
    Сигурно е помислил,че руснаците идват и стреля по тях.Нищо чудно с тяхната пропаганда да изкрейзиш.Постоянно им втълпяват тъпотии и хората вярват,а децата се поддават лесно на пропаганда.Те не са виновни,виновна е системата!
    Жалко за убитите,лека им пръст!
  • 37 Стефан

    1 1 Отговор
    Аз за пореден път се питам, що за ценностна система им изграждат там. Оня в Лас Вегас беше избил към 60 души ей така, щото му било скучно и нямало какво да прави - за забавление! Другият гръмнал 50 души, щото не го кефело с кого си лягат. Тазсутрешната стрелба е 18-та (осемнадесета!) за период от една година насам - и то само в училища! Негърът решил, че е недоволен и какво да направи, какво да направи... а, да - що не вземе да гръмне няколко души и да си изрази недоволството? Свободна страна е все пак, демократична.

    Докарали са се дотам, човешкият живот да не представлява никаква ценност за тях - и вътрешната им, и външната им политика са такива. Голям праз, че щели да измрат няколко милиона души, нали кучето им е живо!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 pompev

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чино":

    Що,Андерс във Норвегия си има 2 килии ама пак протестира,иска интернет