1 290 0

Първи случай на птичи грип в Китай

Милена Богданова

Първи случай на заразен човек с вируса на птичи грип беше регистриран в Китай. „Държавният комитет по здравеопазване регистрира първия случай на грип H7N4 върху човек. Това е 68-годишна жена, която живее в окръг Лиян”, съобщават от ведомството.

В края на декември 2017 г. жената е била в контакт с жива птица, след което на 25 декември е получила симптоми на простудно заболяване. На 1 януари тази година тя е приета в болница с диагноза „тежка пневмония”. Изписана е от здравното заведение на 22 януари.

Резултатите от изследването на пациентката са били изпратени в Центъра за контрол и профилактика на заболяванията, където и са открили, че тя е заразена с вируса H7N4. В резултат на това, са изследвани още 28 души, с които болната е била в контакт. При тях не е открит вируса на птичи грип.

Властите съветват всички в окръга да избягват контакти както с живи, така и с мъртви птици, да не купуват птиче месо и яйца от улични пазари и от места, където продуктите не са минали ветеринарно-санитарен контрол.Още по темата

 • Нов случай на птичи грип в Китай

  Нов случай на птичи грип в Китай

  Властите на китайската провинция Шанси съобщиха за нов случай на човек заразен с вируса на птичи грип H7N9. Това е първия подобен случай за 2017 г., ...
  17.05.2017
  743
  1

Напиши коментар:


Публикувай