1 670 4

Младеж спаси дете, паднало на релсите в метрото

Смела постъпка от страна на 18-годишен италианец

Денис Джамбазов

Страшна трагедия беше избегната в станция на метрото в италианския град Милано, съобщи „Ла Стампа“. Малко детенце падна на релсите, но за щастие беше спасено от притекъл се на помощ младеж. 18-годишният Лоренцо Пианаца от Милано спаси двугодишното дете, скачайки на релсите в подземната железница. На кадрите се вижда как той не се замисля – сваля раницата си и скача на релсите.

Секунди преди това малкото детенце седи с майка си, но в един момент се затичва към релсите. Самият Лоренцо сподели след случката, че не смята себе си за герой, а просто е направил това, което е трябвало в този момент. Италианският студент е спасил малкото момче една минута преди пристигането на влака.

От станцията на метрото обявиха, че падането на детето е било видяно на камерите от наблюдаващите служители и веднага е била задействана процедура, с която машинистът на приближаващия влак е бил информиран.

Кметът на Милано покани младия италианец в кабинета си, за да го поздрави за постъпката му. Джузепе Сала заяви, че благодарение на смелите действия на младежа и бързата реакция на служителите в метрото детето е било спасено. Той благодари на Лоренцо от името на целия град.

Италия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Тодор
  Отговор
  1 11:16  15.02.18
  Евала на тоя пич, жив и здрав да е!
 • Диди
  Отговор
  2 11:23  15.02.18
  Браво на момчето.Да е жив и здрав.Майката не е внимавала,на такива места тя трябва да е нащрек.Дори денето като скача,доста е бавна в действията си,а и друтине гледаха.Момчето идва и веднага бързо реагира,за разлика от другите там.
 • Справедлив
  Отговор
  3 11:31  15.02.18
  Браво..Има добри и смели хора още на този свят.Адмирации за тази постъпка-
 • незнайко
  Отговор
  4 16:39  15.02.18
  Думите са малко за тази постъпка. Само това момче реагира, без много да мисли, за разлика от останалите. ГОСПОД здраве да му дава !!!

Напиши коментар:


Публикувай