Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 11:51 3 277 16

Германия няма танкове за участие в операции на НАТО

  • германия-
  • нато-
  • операции-
  • танкове-
  • самолети-
  • готовност-
  • доклад

Притеснение в немските въоръжени сили

Германия няма танкове за участие в операции на НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

Германските въоръжени сили имат поводи за притеснение. Бундесверът няма танкове и самолети, с които да изпълни своите задължения в НАТО, съобщи вестник „Велт“, позовавайки се на секретен документ на министерството на отбраната.

По данни на изданието в началото на 2019 година Бундесверът е длъжен да поеме решаваща роля в създаването на международна оперативна група с повишена готовност. В доклада се казва, че девета танкова бригада в Мюнстер разполага само с девет от необходимите 44 танка „Леопард 2“, както и само с три машини „Мардер“.

Бойните машини на пехотата (БМП) „Мардер“ трябва да са 14, за да имат готовност немските въоръжени сили да реагират при необходимост. Причина за тяхната неподготвеност са липсата на резервни части и високите разходи за поддръжка. Във въоръжените сили липсват и прибори за нощно виждане, гранатомети и бронежилетки.

„Велт“ посочва още, че ситуацията не е розова и във военновъздушните сили на Германия. Те също не са в състояние да изпълняват задълженията си към алианса. Бойната готовност на изтребителите „Торнадо“ и „Юрофайтър“ се е влошила значително. Те могат да участват в операции, подготовка и учения само четири месеца през годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Военен

    28 4 Отговор
    Ами как ще имат и те като нас ги продадоха!Турците със какви танкове нападнаха Сирия!А добър ден.

    Коментиран от #10

  • 2 goni

    23 8 Отговор
    Просто германците знаят че не им трябват! Затова! Те отдавна са се сдушили с набедените за врагове руснаци и нямат проблем с тях! От военна гледна точка нямат заплаха! Само от икономическа! Ама, никога няма да се сетите от къде! :) Щото е много трудно!:)

    Коментиран от #4

  • 3 Наблюдател

    14 23 Отговор
    Ха-ха-ха! Тая Германия нищо нямала бе! Вчера нямаше кораби, днес няма танкове, утре за самолетите да не забравите да напишете. но щом сте я подкарали така, добре. И за русофилите все пак трябва да има някаква позитивна информация, че те все на това се кефаят-силата на руското оръжие и слабостта натовското въоръжение. И как ли секретните доклади на натовските страни все се публикуват, а досега няма секретен руски доклад да изтече в медиите. Чудна работа!
  • 4 Справедлив

    34 3 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Прав си-сдушиха се с Русия-С.Поток 2,...Сега освен Мерцедес и Баварците строят завод в Русия...и т.н...Ама май някои забравиха че уж имало санкции..--а те реално са само за балъците като нас..
  • 5 Кcaniba

    20 17 Отговор
    просто прехвалените леопард -2 горят като факли в Йемен и в Сирия!!
    над 10 танка са унищожени с някви РПГ или ПТУР от 1980 г. съветско производство!!
    Т.е. Армата е Терминатор в сравнение с тази консерва
  • 6 ККК

    17 14 Отговор
    Тука вече внушавате!!! Най-богатата държава на планетата да няма пари за оръжие??? започнахте да ни взимате за мезе:):) купените от кремъл медии, ама кой ли ви се връзва:):):)
  • 7 Сссерем

    18 14 Отговор
    Германците ако решат за 6 месеца ще направят два пъти повече танкове от русия и сащ взети заедно - доказали са го,просто не им трябват,в добри отношения са със всички.
  • 8 mediator37

    11 0 Отговор
    Тя не само, че е от най-богатите страни в света, но е производител и износител на въпросните машини. Леопарди продават в 15 страни по света.
  • 9 Гост

    9 17 Отговор
    Понеже пак са опаткани 15 - 20 руснака в Сирия, от Факти.бг ни занимават със слабостите на немската армия. Германците ако решат за една година и 10000 танка ще произведат само да има кой да купува. Леопард 2 е признат за най добрия танк в момента и е единствен в света с гаранционен пробег 40 000 км. Ако преди 75 години американците си бяха останали неутрални, ама наистина неутрални днес в Европа щеше да има 3-4 държави като едната щеше да е от Лондон до Владивосток със столица Берлин.
  • 10 mediator37

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Военен":

    Германците продадоха мноого отдавна на Турция 350 стари Леопарда 2А4 и на всичкото отгоре втора ръка, ползвани. Отърваха се от таралясниците си, пробутаха ги на гаджалите , а самите те се превъоръжиха с 2А7.
    Турчулята в Сирия влязоха със старите американски М60 и други боклуци. Доколкото знам германците не им продават снаряди за Леопардите и това е проблемът. Заради онзи журналист, дето го арестуваха и са натопорчени. Може и да са вкарали четворки, но ако видя снимки ще кажа какво е.

    Коментиран от #16

  • 11 Българина

    8 3 Отговор
    Ха ха ха като нямат танкове да участват с бежанци поне такава паплач имат !!!
  • 12 Спас

    6 0 Отговор
    Ние нали имаме оня пълния министър да им услужи,кво толкова.
  • 13 Stefan

    6 2 Отговор
    Нали го писахте преди около 1 месец пак. Колко пъти ще публикувате една и съща статия?
  • 14 Ханко Брат

    6 1 Отговор
    Не ви трябват нито танкове нито самолети и без това съвсем скоро населението ви от джендъли и либерали, които не използват езика на омразата ще бъде изядено от орките.
  • 15 Стефан

    2 2 Отговор
    Най-много танкове могат да произведат Русия, преди 1990г - СССР.
    Използват технологията - автоматично заваряване - на акад. Патон / или Пейтън/. През 2-та св. война с тази технология са увеличили производството на танкове - 5 пъти. Също така е използвана и при заваряването на корпуса на МИГ - 25 / който е 80% от специална стомана/.
  • 16 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "mediator37":

    Нищо не знаеш Ганю иди и нахрани прасето! Турците сами си произвеждат снарядите за танковете!
Новини по държави: