15 Февруари, 2018 14:20 4 028 11

Великобритания: Руските военни ни удариха

  • великобритания-
  • хакери-
  • русия

Нови обвинения за хакерски атаки

Властите във Великобритания обвиниха Русия, че е извършила кибератака срещу страната, съобщи Telegraph.

Атаката е била извършена през 2017 г. Става въпрос за вирус, който е бил насочен срещу украинския бизнес, но е засегнал и компании в Европа.

Според британски представители атаката е била извършена от руски военни.

„Решението публично да обявим подробностите около този инцидент значи, че Великобритания и нейните съюзници няма да търпят такива волности“, се казва в изявление на британското външно министерство.

От британското военно министерство обявиха, че атаката е част от нова ера на водене на война. Той призова британските власти да са готови за нея.

„Русия категорично отхвърля тези обвинения и ги разглежда като безпочвени и необосновани. Това показва, че британците продължават да водят русофобска кампания при липса на доказателства“, заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

Руски представители също отхвърлиха обвиненията на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 18 Отговор
    Их-там-нет! Империята на злото и лъжата?
  • 2 ха-ха-хаааа....

    14 3 Отговор
    И ще ви кл€ц@т спокойно.
  • 3 5ко

    13 6 Отговор
    Тези от Мъглите на Авалон ривът и обвиняват. А как достигнаха до тази туберкулозна мисъл? Сигурно на боб са гледали? Нещо черно на бяло? Или как казва народа - "Пара на длан, п..ка на мегдан."
  • 4 Реално

    16 4 Отговор
    То ако руските военни ви бяха ударили--както пищите--досега да ви бяхме изпели"отче наш"...и то с голямо удоволствие..

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Както в Сирия ли удрят, товар 200,. 300

    Коментиран от #10

  • 6 Kcaniba

    5 10 Отговор
    Каката с големите бомби няма ли да се изкашля по темата???
  • 7 Оле Оле

    12 5 Отговор
    И тия ще се извиняват след години като за химическото оръжие в Ирак, че били подведени.Това са извинения за да се отклони вниманието от брекзит и глупостите които натвориха техните политици
  • 8 Баце

    9 3 Отговор
    И тебе да те нема , бегай да лижеш американски задници.
  • 9 Американците

    5 1 Отговор
    Са им казали, че според ЦРУ и ФБР никой не е бъркал хич и изобщо в референдума за Брекзит. Ама по-изгодно да набедят руснаците, та да бъдат оправдани огромни разходи за борбата с "руски вмешателства".
  • 10 Боби62

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    По същия начин ако реши Русия би могла да уреди 200-300 ковчега и за главорезите от ( черна вода ) мисля, че сега се подвизават под друго име. Но това води до ескалация на и без това обтегнатите отношения между двете страни.
    В крайна сметка мишлета като нас ще сърбат попарата от този конфликт а за съжаление САЩ активно го търсят жадни за нови санкции срещу Русия и целящи да докопат огромните и природни богатства !!! А това може да стане като отстранят Путин и си намерят алкохолик като Елцин или послушко като Горби!!!
    Не сме им мили на западняците нито ние нито руснаците !!! Не милеят за по добрия ни живат !!! Целят се в прилапване на ресурсите ни било те природни или човешки !!!
    Аре остани си със здраве !

    Коментиран от #11

  • 11 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Боби62":

    Похвално изказване, браво. Всичко това е вярно, но не го осъзнаваме!!!
Новини по държави: