622 2

ЕС говори в един глас за сигурността и отбраната

Европейците действаме заедно като един, заяви Могерини

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Ако има област, в която Европейският съюз говори в един глас, това със сигурност е отбраната и сигурността, заяви върховният председател на съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Помолена да коментира изявленията на френския президент Еманюел Макрон, че ако има доказателства за използването на химическо оръжие в Сирия, страната му ще се намеси, Могерини заяви, че Европейският съюз никога не трябва да забравя, че все още има цивилни, които стават жертва на войната.

„Ако се огледате, ще видите, че европейците говорим и по-важното - действаме заедно като един. Истината е, че светът не се движи в правилната посока. В света се възобновяват конфликтите и не се стига до решение, въпреки че ние се опитваме да го намерим“, заяви Могерини, цитирана от БНР.

„Може да обвинявате ЕС, ООН или САЩ, но нека подчертая, че ако ЕС не беше там със своите хуманитарни мисии и дипломацията си и действията си в сферата на отбраната, ситуацията щеше да е много по-лоша. Знам, че това не е удовлетворение, но аз мога да кажа, че съм удовлетворена от нивото на единство, което постигаме в областта на отбраната и сигурността“, посочи още тя.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гостът
  Отговор
  1 09:56  19.02.18
  Тая какво разбира от сигурност и отбрана.Никой не беше чувал за нея.Дадоха и поста и приказва каквото и наредят.
 • ЖОРО
  Отговор
  2 17:10  19.02.18
  Тая прилича на джендър! Пък приказва само глупости!

Напиши коментар:


Публикувай