Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 19:59 1 949 9

САЩ не са снабдявали кюрдите с тежко оръжие

  • сащ-
  • кюрдите-
  • сирия

Рекс Тилърсън обяви ползотворни преговори за сделката с Иран

САЩ никога не са снабдявали кюрдските сили в Сирия с тежко оръжие. Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от „Ройтерс“.

На няколко пъти американските власти бяха обвинявани, че предоставят оръжия на кюрдските „Отряди за защита на народа“. Те са основна част от Съюза на демократичните сили. Групата успя да изтласка терористите от ДАЕШ от огромни територии в Сирия.

В момента САЩ водят преговори с турските власти, които са противници на турските групи.

Тилърсън подчерта и ползотворните преговори с ЕС относно ядреното споразумение с Иран. Според него ще трябват още преговори, за да може въпросът да бъде решен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тръмп

    5 10 Отговор
    А трябваше! :) :) :) Не е късно щом има башибозук наоколо! :) :)

    Коментиран от #4

  • 3 ГЕРО

    22 2 Отговор
    Е кой му верва на този джентълмен сега. Гледа ме , и ми внушава че тези незнаят що е то оръжие. Затриха индианците , сега обикалят света със лъкове и стрели. То бива да си нагъл, и гьон сурат ама всяко нещо трябва да има граници ве.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    в момента държавния секретар е в анкара с последен опит да вразуми ердоган,но прогнозите не са оптимистични.в момента също тече среща на кюрдите с асад и руснаците,която по предварителни данни е че руснаците ще прецакат ердоган и ще влязат с асад в арфин ,което реално ще усложни много положението на турция.та да видим.
  • 7 Осман

    0 2 Отговор
    Стояне ти до вчера нали се застъпваше за САЩ , сега си вече симпатизант на асад и руснаците. По голяма фурнаджийска лопата от тебе във форума май няма .Ти за Турция не бери грижа просто хората водят независима политика, твоят пенсионериан мозък няма как да го разбере

    Коментиран от #9

  • 8 Реалист

    1 0 Отговор
    Тръмп: "Не сме им давали нищо по-тежко от това което могат да сложат на рамо. Ние какво сме виновни че стингърите са леки..."
  • 9 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Осман":

    за кого се застъпвам бе кепоушко?пиша тва дето става.да не мислиш че ми харесва че руснаците и асад ще налазят африн?или че се заплита ситуацията?само че тва дето го пиша османчо не сън да ти размине,а реалността!!!!и не се безпокоя за турция ,безпокоя се за българия като комшия на въпросната турция.щото една дебалансирана турция ще е проблем и за българия и то огромен!