16 Февруари, 2018 15:40 1 524 3

Македония урежда спора за името до юли

  • македония-
  • йоханес хан-
  • ес

Йоханес Хан убеден в решението на спора с Гърция

Македония урежда спора за името до юли - 1
Снимка: БТА/AP

В ЕС са убедени, че Македония ще реши въпроса с името си до средата на годината. Това заяви еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, цитиран от Euractiv.

В момента Македония води преговори с Гърция. Въпросът със смяната на името на страната е решителен за нейното членство в ЕС и НАТО.

В момента Хан е в София за среща на външните министри на ЕС. Той заяви, че е убеден, че въпросът с името на страната ще бъде решен до края на българското председателство на ЕС. То ще приключи през юли.

През вчерашния ден македонският премиер Зоран Заев обяви, че са решени 3 от 7 точки по темата. В момента гръцкото правителство е изправено пред обществено недоволство заради името на Македония.

Македонските власти заявиха, че са готови да приемат ново име. Все още се обсъждат няколко варианта за такова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    1 0 Отговор
    След юли: Западна Румелия :) и септември се събираме на ядинье и пийнье :р
  • 2 Салама Алеко

    2 0 Отговор
    Сега като се оправите с гърците, да не забравите че доброто ви идва от албанците(писах ви го много пъти), ако на вашите "македонски албанци" не им хареса името, тогава да видите пак бой дето ще се води в парламента!
  • 3 Кой знае

    1 0 Отговор
    А дали ще успеят,зависи от одобрението на името на други държави- съмняват ме.
Новини по държави: