21 039 7

Подробности за убитите българи в Кейптаун

Българският консул заминава към мястото на събитието

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

На 13.02.2018 г. в българското посолство в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Впоследствие посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници, че на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство. Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун. По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера.

Утре, 17 февруари, консулът в посолството на Република България в Претория Деница Велчева заминава за Кейптаун, за да получи информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, кои са те, каква е тяхната самоличност и има ли нужда да се постави под закрила малолетен български гражданин.

Южна Африка


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • унг
  Отговор
  1 19:46  16.02.18
  аутопсия на застрелян в главата? може би имат съмнения че е умрял от преяждане?
 • Един капитан
  Отговор
  2 21:10  16.02.18
  Аутопсия не се прави само за причината за смъртта, а и да се установи какво е правил убития преди смъртта си, какво е ял, пил или употребил, упоен ли е бил, имало ли е съпротива, евентуално следи от пряк досег с убиеца и т.н.

  Коментиран от #5

 • Крадец
  Отговор
  3 00:22  17.02.18
  Хм,детенцето се намирало при своя брат!Ами,ако убиецът е брат и?
 • 1111
  Отговор
  4 08:06  17.02.18
  Убиеца от новиискър ще е преди да се самоубие..в бг по статистика 100 процента разкриваемост..
 • Българин
  Отговор
  5 14:50  17.02.18

  До коментар #2 от "Един капитан":

  Не бе, самоубил се с три куршума в главата !
 • Възмутена Българка
  Отговор
  6 16:19  17.02.18
  Прости им невежеството Господи! Вместо да коментирате каквото ви дойде първосигнално... информирайте се качествено. В днешния информационен век, невежеството е недопустимо... да не кажа престъпление към Себе си. Най-жалкото е, че има толкова много мощни ресурси, а не се използват качествено. Вместо да стоите по цял ден в интернет и да пишете неоснователни коментари, вземете и потърсете малко информация ... Всеки човек има право на собствено мнение... и това е най-хубавото, че има и възможност да го изявява... Но, невежеството е престъпление! И най-вече към собствената си Родина! България е велика държава, с уникална история... толкова много "умове" и феномени... и вместо да се гордеем с това ... ние не го съхраняваме и популяризираме. И когато НИЕ не ценим и пазим благата, които Вселената ни е предоставила.. тя ще започне да ни ги отнема... Който, както иска да разбира Ванга... но е факт... тя е феномен... И е хубаво да се гордеем, че е част от нашата Велика история. Бъдете здрави и щастливи и оставете лошите помисли извън Себе си... 😊 П.П. За хората, които се интересуват от българските феномени препоръчвам да потърсят информация в youtube.com ... предаването "Въпрос на гледна точка"... Интервютата на Керев с наши учени са уникални. 😊
 • Метгонтан
  Отговор
  7 19:16  18.02.18
  Ма то голямо заминаване на тоя консул бе ....все едно ще пътува с камили , дейба и хранилките дейба

Напиши коментар:


Публикувай