Last news in Fakti

16 Февруари, 2018 20:40 11 195 21

Китай респектира с невидим изтребител

  • китай-
  • j-20-
  • изтребител

J-20 е приет на въоръжение в китайската армия

Китай респектира с невидим изтребител - 1
Снимка: Wikipedia

Китайските ВВС официално приели на въоръжение новия малко забележим изтребител пето поколение J-20. Съобщението е на руския „Център за анализ на световната търговия с оръжие”, цитиращ англоезичния сайт на китайската армия Eng.chinamil.com.cn, цитиран от Блиц.

Опитният образец на J-20 изпълни първия си полет през януари 2011 г. За първи път самолетът е показан през ноември 2016 г. на изложбата Zhuhai Airshow-2016. Самолети J-20 вече са взели участие в ученията Red Sword 2017. Сега самолетът в продължение на 1-2 г- ще премине войскови изпитания за отчитане на необходими изменения преди серийното производство.

Самолетът е многоцелеви, предназначен е за завоюване на въздушно превъзходство, поразяване на наземни и надводни обекти на противника. J-20 е изпълнен по аеродинамична схема „патица” с управляеми предни хоризонтални плоскости, подвижни задни килове (вертикални стабилизатори), може да носи оръжие във вътрешни сектори. Точните характеристики са секретни, но приблизително са следните: дължина – около 21,2 м, размах на крилото – 12,8 м, маса – около 30 тона. Самолетът вече е снабден с китайски двигатели модел WS-10A/B. По-късните версии ще бъдат снабдени с перспективните двигатели WS-15 с тяга 17,8 тона.

Изданието Jane's Defence Weekly предположи, че темпът на производство в завода Chengdu Aerospace Corporation ще бъде 3 броя месечно. Това ще позволи към края на 2020 г. на въоръжение КНОА да има над 100 изтребителя J-20.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    22 70 Отговор
    Толкова са невидими,че чак ги няма,тия не разбраха ли че само с ориз не става,трябва и лосион за мирис.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 радев

    36 1 Отговор
    ТО НА ТОЯ СВЯТ ВСИЧКО СТАНА КИТАЙСКО

    Коментиран от #5

  • 5 торбалан

    38 1 Отговор

    До коментар #4 от "радев":

    Ако не е китайско значи е менте...:))
  • 6 МММ 23

    16 23 Отговор
    J 20 с двигатели от Миг 29 -как да го вземе на сериозно човек ?

    👈

    Коментиран от #12

  • 7 знаещ

    8 15 Отговор
    И с него Китайската Народно Освободителна Армия ще тръгне да освобождава южен Сибир , Северните части на Виетнам , Тайван и други територии.

    Коментиран от #15

  • 8 Пенсионера

    19 7 Отговор
    Етоооооо самолети за българия , пет за левче. Гарантирано качество и лети даже. Кво кат са кетайски ? То вдичко е кетайско и чесън и телефон , и тоалетна хартия. Аз ги харесвам , и можем да си позволим. Хайде наздраве
  • 9 Siegfried

    12 18 Отговор
    В последно време , каквото и да купя всичко е китайско - със цена до 100-200 лв.Някой неща , даже и вършат работа .Китай все повече като че ли израства икономически .Ако
    израства и военно, след време , да му мислят братушките .Май ще се разделят с териториите си зад Урал . Ако имат сериозни политици , да изгонят Путин и кликата му,
    и да си подобрят отношенията с САЩ , Великобритания и ЕС.Русия и САЩ, никога не са воювали един срещу друг ,винаги са били съюзници .Главният потенциален враг е Китай .

    Коментиран от #13

  • 10 Кольо кварталния

    5 2 Отговор
    Възможно ли е китайска ракета да свали китайски самолет?
  • 11 аааааа

    12 2 Отговор
    абе важното е че ние можем сами да си правим чушкопеци и скари.
  • 12 mediator37

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "МММ 23":

    Историята с двигателите на J20 е показателна, какво става, когато доставчикът се осере.
    Китайците купуваха двигатели от Русия, но руснаците се оакаха и системно бавеха доставките с над година. Накрая жълтите се ядосаха и им копираха двигателя, подадоха го на руската страна орално и казаха "Ако пак ни потрябвате ще ви се обадим... ама надали". Още си оплюват брадите в Русия от яд.
  • 13 гост

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Siegfried":

    Защо някои хора мислите за бъдещето в минало време?
    "...и да си подобрят отношенията с САЩ , Великобритания и ЕС."

    Не осъзнавате, че САЩ и $ са основния настоящ и бъдещ китайски враг, не Русия и рублата?!

    Сибир?! хахаха НПО заблуди!
    Забравихте ли как са колониализирани Америките?
    Малко съвременна насока:
    Международни летища в Китай: "През 2006 г. те бяха 140, оттогава са открити още 60, а до 2025 г. правителството планира да бъдат построени нови 124 летища." Бюджета за това е по-голям от американският дълг собственост на Китай?! А капацитетът на всяко от тези летища е десетки милиони човека годишно, като натовареността на най-големите е над 100, до 200 млн. ...тоест за една година Китай спокойно могат да се преселят където си искат, стига да решат, да си харесат място и да се справят с местното население, подобно на американците с индианците.

    Ти ми кажи какво изобщо ти е "made in West"? Запада има нужда от Изтока, а не обратното. Отдавана дори централите на западните компании се изкупуват и финансират от Китай. Потока на капитала вече е обърнат, а това означава, че юана много скоро ще се конфронтира с $ и € пряко на световно ниво, а не само локално, както е в момента.

    Много скоро единственото, което ще може да избират държавите , включително САЩ, Русия, ЕС и GB е дали да са с или против Китай.

    Обозримото бъдеще на Светът не е във формата от последните 200 години, с господарите от Запад и слугите от Изток!

    Коментиран от #14

  • 14 Данс

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ей човеко бил съм в Китай 5-6 пъти (моряк съм) гледаме снимки, четем новини но нямаш си представа какво правят тези хора.Знаеш ли че те не си търсят работа която да работят малко а да получават много всичко го правят в името на любовта към ближния за общото благо, предполагам че и там има корупция и измами.Бизнесмените когато дойдат на кораба гледат да ти набутат някой боклук но всеки има страх и респект към властите (полицията) Имат уважение към властта.Пак казвам не можете да си представите таква индустрия и икономика имат.И как работят китайците-стриктни и точни не видях нито един китаец да се направи на луд и в 12 без 15 преди почивката да отиде до тоалетна да скатае малко преди обяда няма такова нещо.Просто това нещо го нямат в главите си - тая уж хитрост да се направят на по-умни от другите.Уникален народ ама наистина НАРОД

    Коментиран от #21

  • 15 Kcaniba

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "знаещ":

    Компиро, Китай го има 5000 години, Русия 1000 години и чак сега се появи Сибир!???
    Врагът на Ситай и на Сибир е един и същ - империята ва злото фащ!!!
  • 16 mediator37

    6 1 Отговор
    Проблемът с дълга на САЩ малко се преекспонира. Дългът на САЩ е 106% от брутния вътрешен продукт за година.
    За сравнение Италия е с дълг 120%, Гърция със 170% от БВП, Испания и тя е с над 100%. Япония е с дълг 200% спрямо БВП.

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Трол

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    Освен това дълговете на централното правителство се делят на публични и вътрешни. Ако се погледне от този критерий федералният дълг на САЩ е 18,14 трилиона, публичният дълг е 13,04 трилиона, вътрешният дълг – 5,1 трилиона, общо 37 трилиона.
    На Япония е 57% от БВП.
  • 18 Вова

    2 5 Отговор
    Да му мислят руснаците, съвсем скоро Сибир ще е китайски. Китай има нужда от САЩ за да взима технологии и да продава стоките си, докато от Русия може да си вземе каквото си поиска с едно просто преселване на няколко десетки милиона човека и обявяване не Сибирнаш (на китайски).
  • 19 Румен Радев

    2 2 Отговор
    Хора това е самолета за нас ............треба да вземем от братския социалистически Китай.........ши ни го дадат на тънка лайсна. Може пак да стана пилот и да козирувам на Бойко.
  • 20 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    Въпросът е как се тълкува отношението на дълга към GDP. Какво означава това отношение? Дали не тотална обвързаност на икономиката от печатницата в случая? Какви са трендовете и опасностите за икономиките от срив на валутата?

    Защо не каза колко е дълга на Германия, какъв е тренда там и как реално това рефлектира върху икономиката?

    Виждаш кои са задлъжнелите икономики?! Състоянието на САЩ спрямо федералният резерв, не е много по-различно от това на Гърция спрямо помощите от ЕС. Балонът не може вечно да се надува и не може един само да го надува, за сметка на всички останали. Не и в отворена система, в която вече има алтернативен избор.

    Просто ще дойде момента, в който предполагаемите моменти загуби за държавите и инвеститорите ще са по-приемливи от продължаването поддържането и участието в една прекалено чувствителна fake система. Ще дойде момент на пренасочване на капитали от печалба към сигурност. А когато този момент настъпи, процесът ще е бурен и неконтролируем.

    Затова са войните, които САЩ води последните десетилетния! Проблемът за америте е, че Русия, Китай, Индия, Турция, Иран не са плахите държави от 80-те и 90-те, показват вече зъби и се противопоставят на конфликтите в техните региони. Германия и тя набира сила, като нищо чудно и тя да потвърди желанието си за независимост, помъквайки след себе си Европа.
    Според мен следващите 50 години ще са белязани от войни за независимост от долара и американските корпорации. Дано само войните д
  • 21 Матряла

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Данс":

    Китайците са точни и работливи.Докато Ганьо е завистлив и мързелив.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания