1 652 4

Съдят тримата българи, арестувани в Одрин

Българските граждани бяха арестувани край Одрин

Денис Джамбазов

Започна процесът срещу тримата българки граждани, които бяха арестувани край Одрин през ноември при опит да прекарат нелегално у нас гюленисти. Делото се гледа в Трети съд за тежки наказателни престъпления в Одрин.

Прокуратурата в южната ни съседка иска наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 18 години за 50-годишния Николай Касабов от Крумовград и кърджалийците Шабан Мурад (на 43 години) и Гюрсел Мустафа (на 50 години). Републиканският прокурор Абдулкерим Кардаш иска тримата български граждани да понесат отговорност за трафик на хора и за подкрепа на терористична организация.

Обвинителят иска тежкото наказание заради връзки с организацията на сочения за кукловод на опита за преврат ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен. Нашенците се опитали да прекарат шестима членове на „Фето“. Те бяха арестувани в района на село Йеникадън., пише „24 Родопи“.

„Аз съм земеделец. На месец печеля по 200-250 лева. Нямам нищо общо с трафикантите. Моля да бъда освободен“, заяви Касабов пред съдебния състав.

„В този ден дойдох в Одрин на пазар с Гюрсел Мустафа. След като направихме покупки, той разговаря с някого по телефона. Веднага след това при нас дойдоха 5-6 човека, но не знам защо. Закарахме ги с колата до района на Капъкуле, където ги оставихме. Дойде жандармерията. Изплашихме се много, започнахме да бягаме, но ни задържаха“, твърди Шабан Мурад.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ккк
  Отговор
  1 11:13  17.02.18
  Сурови наказания за всички,които сътрудничат на хора криещи се от Закона!
 • е браво
  Отговор
  2 16:35  17.02.18
  Нема лабаво , хората не се шегуват и това е съдебна система а не като назе.
 • Тоз пък..
  Отговор
  3 09:19  18.02.18
  С 250 лв месечен приход, не в Одрин, в съседното село няма да ти стигнат за пазар бе беадчед..
 • батко бугар
  Отговор
  4 20:56  18.02.18
  Интересното е, че само за трафик на гюленисти се приказва и прокламира по медиите. То ние пасем трева и още ядем доматите с коловете! ЗАЩО не се осъждат трафиканти на бежанци - бойци от ислямска държава??? По делата им ще ги познаете! - Св. Йоан Плюенето от автора на статията и хасан-рязан да започне ... сега!

Напиши коментар:


Публикувай