18 Февруари, 2018 09:53 2 913 2

Пътнически самолет се разби в Иран

  • самолет-
  • катастрофа-
  • разби-
  • иран-
  • техеран-
  • исфахан

Трагичен авиоинцидент в Иран

Пътнически самолет се разби в Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Самолет, в който са пътували десетки пасажери, се разби в Иран. Самолетът е летял от Техеран към град Ясудж, намиращ се в провинция Кохгилюе и Бойер Ахмад, съобщи „Дейли Сабах“. Инцидентът е станал на 780 километра южно от столицата.

Машината се е разбила в провинция Исфахан, намираща се в централната част на страната. Инцидентът беше потвърден от иранските служби. Предварителната информация сочи, че пилотите се опитали да направят аварийно кацане.

Самолетът на авиопревозвача „Aseman Airlines“ е изчезнал от радарите близо двадесет минути след излитането си. Машината ATR 72 се е разбила в планинска местност. Към мястото на инцидента бяха изпратени спасителни екипи, които да търсят оцелели. По-късно обаче авиокомпанията потвърди, че няма оцелели.

„Асошиейтед прес“ съобщи, че на борда са пътували 66 души. Заради десетилетия на международни санкции авиацията в Иран не е на високо ниво. Пътническите самолети са остарели и подобни инциденти не са рядкост.

Иранските медии съобщиха, че пилотът на разбилия се самолет през 2013 година е успял да приземи самолет с отказал двигател. Пътническият самолет, разбил се днес, е френско производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гмамгюлгюлгюлгйлгйлголг

    5 6 Отговор
    ЦРУ И МОСАД ....2 ри САМАЛЬОТ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.