Last news in Fakti

18 Февруари, 2018 10:38 2 209 14

Изключиха един от четирите блока на Курската АЕЦ

  • аец-
  • русия-
  • курск-
  • блок-
  • централа-
  • трансформатор

Няма нарушения на условията за безопасност

Изключиха един от четирите блока на Курската АЕЦ - 1
Снимка: Shutterstock

Трансформатор на Курската АЕЦ се е възпламенил и се е задействала защитата за изключване на един от четирите действащи енергоблока. Това не е довело до последици за потребителите, се посочва в съобщение на министерството на енергетиката на Русия, предаде ТАСС.

На 18 февруари в 06:53 часа московско време се е задействала защитната система за изключване на един от енергоблоковете, а причината е възпламеняване на трансформатор.

Според данни на министерството на енергетиката възпламеняването на трансформатора е ликвидирано, няма нарушения на условията за безопасност на експлоатацията, няма и радиационни последствия.

Руската АЕЦ в Курск е една от четирите най-мощни АЕЦ в Русия, припомня ТАСС, уточнявайки, че поради аварията работният й капацитет е намален с 1000 мегавата. За да се осигури нормативният резерв от мощности е разпоредено да бъдат задействани мощностите на няколко ТЕЦ-а в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 15 Отговор
    Хайде "атомници" - на амбразурата за да ни обясните как руската радиация е най-полезната радиация. Кое е по-опасно - един фотоволтаичен панел на покрива или бълваща отработено силно радиоактивно гориво руска аец на Белене. Аз лично предпочитам панелите и няма да завещая на внуците си да се справят с радиоактивни л....на с векове напред.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 2 glslgzghgxhdmgmghshzhd

    2 8 Отговор
    ЦРУ И МОСАД ....ПРЕДИЗБОРНО
  • 3 плювалник

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Е чакай да се взриви, да отнесе половината Русия и тогава се плюнчи!

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "плювалник":

    Тя и да се взриви ти в плювалника едва ли ще разбереш. Колкото разбра за Чернобил, докато тато и другите от ЦК-то рупаха вносни марули а ти набиваше на първомайската манифестация под радиоактивния дъждец. С интелекта на партизанин обрал мандра

    Коментиран от #8

  • 5 Ощърбий

    6 7 Отговор
    86-та беше незначителен проблем, после какво се оказа.
    Пак ли ще ядем радиоактивни марули?
  • 6 Harri

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Определено и несъмнено е по-добре АЕЦ отколкото един умрял панел на покрива.

    Коментиран от #9

  • 7 незнайко

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Научете Господине най напред малко повече за фотоволтаиците и тогава се изхвърляйте !!! Сметнете колко ще Ви струва производството и съхранението примерно на 6 киловата мощност ? Каква квадратура ще Ви трябва ?

    Коментиран от #10

  • 8 Бай хой

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Айнщайн, трансформаторът който се е запалил е на километеи от реактора и няма нищо общо с радиацията. Понял?

    А чернобил е в украйна и можеш да си тъесиш правата в киев. Кво си ревнал?

    Коментиран от #11

  • 9 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Harri":

    Ще ти повярвам само като те видя да целуваш реактора в Козлодуй. Иначе от разстояние всички сте герои.
  • 10 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    А на тебе колко стотин квадратни километра ти трябват за да организираш зона за погребване на отработено ядрено гориво? И колко стотин години трябва да го охраняваш за да не го открадне поредния луд за мръсна бомба? Много точен ник имаш - не мисли за бъдещето
  • 11 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Тебе кой ти каза че е точно "трансформатора" - или като 86-та умниците си правят експерименти на пияна глава. А 86-та беше СеСе-СеРе а не Украйна. И сега са същите мизерници - из....т нещо и после се ослушват. Айде марш сега за други опорни точки копейкаджия...

    Коментиран от #12

  • 12 чичко Сорос

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    От 11 поста 5 са твои! Браво моето момче, по цент на пост-0.04$ 😁. Удръжка за данъка-0.03$, социално и здравно осигуряване-дължиш ми 56$. Напъни се още малко за да изплатиш дълта си!

    Коментиран от #14

  • 13 Kcaniba

    4 1 Отговор
    Русия е токсична страна!
  • 14 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "чичко Сорос":

    За твоя информация - подарявам ти всичко заработено за публикациите т.е. 0 (нула). Просто темата ме вълнува и съм ял попарата на Чернобил. И ако някой си мисли че Курск е далеко, нека сравни с Чернобил и след това види КЪДЕ Е БЕЛЕНЕ... А пари си имам достатъчно - ти искаш ли?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания