1 340 5

Руският патриарх: Раждайте деца на църквата!

Това е висш идеал, заяви патриархът

Денис Джамбазов

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил заяви, че главната мисия на всички момичета е да раждат деца и след това да ги вкарват в лоното на църквата, съобщи РИА Новости.

Руският патриарх подчерта, че идеал на младия живот трябва да бъде създаването на семейство. „Това, разбира се, не е единственият идеал, но това е особен идеал за момичетата, които са длъжни ясно да осъзнават, че създаването на семейство, раждането на деца и тяхното възпитание се явява определена от Бога мисия, над която няма нищо по-висше", посочи духовникът

Думите му са от проповед в катедралния храм „Христос Спасител“ в Москва по случай Сретение Господне - празник, който се отбелязва в Русия като ден на православната младеж. Според патриарх Кирил днешните технологии и нивото на образование и комфорт позволявали да се съчетае грижата за семейството с професионалната дейност. През ноември 2016 година той призова абортите в Русия да бъдат изключени от системата на общественото здравеопазване.

„Нали никой не помага, да кажем, на алкохолиците и наркоманите да си купуват пиене и наркотици за сметка на някаква застраховка?! Няма такова нещо, защото то е зло, вредно", каза патриарх Кирил.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кучето шаро
  Отговор
  1 14:10  18.02.18
  и ако може повече момченца
 • Eee
  Отговор
  2 14:13  18.02.18
  И кой ще ги гледа,ти ли бай попе?
 • mediator37
  Отговор
  3 14:17  18.02.18
  И там църквата малко закъснява да си поеме ролята на пътеводител на народа. Губят си държавата руснаците като нас. Мюслитата раждат (№2 указва кой гледа малките резнячета- сигурно ходжата ги гледа), християните не раждат. И ето така си губим най-ценното- държавата.
 • Дядо Николай
  Отговор
  4 14:32  18.02.18
  В Русия православните талибани са овладели Светата православна църква, а патриарха е дърт чекист.
 • Джентълменът русофил
  Отговор
  5 06:58  19.02.18
  Амин!

Напиши коментар:


Публикувай