18 Февруари, 2018 14:34 3 030 23

Израел към Иран: Не тествайте решимостта ни!

  • сирия-
  • израел-
  • дрон-
  • иран-
  • решимост-
  • бенямин нетаняху-
  • мюнхен

Израел предупреди иранските сили

Израел към Иран: Не тествайте решимостта ни! - 1
Снимка: БТА/ AP

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди Иран да не тества решимостта на страната му. Премиерът направи това изказване на Мюнхенската конференция по сигурността, държейки в ръка част от ирански дрон, съобщи „Дейли Сабах“.

Нетаняху призова Техеран да спре с провокациите, изпращайки съобщение към „тираните“. „Не тествайте нашата решимост!“, подчерта израелският министър-председател в баварския град. По думите му споразумението е „отприщило опасен ирански тигър и региона“.

Премиерът държеше част от дрон, свален в израелското въздушно пространство според израелските власти. Напрежението между двете страни остава високо. Активното участие на Иран в конфликта в Сирия ще промени решението на Израел да не се намесва, посочи Нетаняху.

„Ако Башар Асад допусне проникването на Иран на територията на Сирия, това ще промени позицията ни. Израел ще употреби всички сили, за да не може Иран да действа в Сирия. Иранските намерения в Сирия са съвсем ясни - те искат да обединят Техеран и Тартус и да се създаде една държава. Израел ще възпре Иран в опитите му да продължи военните действия в Сирия“, заяви израелският премиер.

Действията на Иран в Близкия изток в определен степен спомагат за сближаване на израелците и арабите, каза Нетаняху. „Има един положителен фактор - действията на Иран сближиха араби и израелци и, може би, по този начин ще успеем да постигнем мир между израелци и палестинци", прогнозира той. Според Нетаняху Техеран не е променил политиката си в резултат на санкциите.

Израел към Иран: Не тествайте решимостта ни!
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    33 10 Отговор
    Чудно ми е по какво позна, че е точно ирански, а не американски или руски и дали изобщо са свалили нещо или си търсят повод да се влючат във взимането на парче от Сирия
  • 2 Осман

    33 13 Отговор
    Тоз клоун чак домъкнал парче желязо или пластмаса,сега ще вземат да се изкарат пак жертви на войната която пак е тяхна схема и хоп компенсации малко земичка от Сирия.Тези са такива майстори на манипулацията.А тези арабели с които се разбират е ясно че са поставените от САЩ пионки продали за някой долар душичките си .
  • 3 Осман

    34 12 Отговор
    С палестинците мира може да го постигнете много лесно . Просто може би трябва да се разкарате от окупираните от вас територии и готово , на ти мир .

    Коментиран от #11, #15

  • 4 един

    25 7 Отговор
    Айде, тествайте го да видите, че за нищо не става... високопарните приказки и заплахи, действаха до едно време, вече - НЕ!!!
  • 5 mediator37

    29 7 Отговор
    Палячо.
    Той и ген. Колин Пауъл показваше в Съвета за сигурност схеми, как Садам правел химическо оръжие. И членовете умно клатеха глави и правеха загрижени колибки с веждите. После се оказа, че това било дипломна работа на американски студент, който си я позна, за мобилно производство на Кока-Кола. Химическо оръжие нямаше и не намериха в Ирак, ама , карай да върви... Режимът на Садамеца беше свален, а правилните договори за петрола подписани с правилните американски фирми от новия назначен от САЩ министър-председател на Ирак. Красота!
  • 6 Я да видим

    30 7 Отговор
    Население в Иран - 80 милиона, Израел - 8 милиона. Да предположим, че няма да ползват ядрено оръжие - Израел ще бъде смакчан, въпреки технологичното превъзходство на армията, което напоследък е под въпрос заради сваления Ф-16 от древното сирийско ПВО.

    Коментиран от #10

  • 7 Иисуса ще ги накаже сами да се убият

    24 7 Отговор
    И така стана работата, решиха САЩ, Израел и Русия да си разделят Арабският свят и заджавкаха се за плячката и арабите набутаха на Европата и благата да си разделят понечиха и войни разгоряха кой къде да е, накрая и Света се заклати и сетне погуба ще настане, от алчността си война на Света ще направят. Алчните, забравилите се.
  • 8 Дърводелец

    26 5 Отговор
    Наглостта и лицемерието нямат граници! Този с "ламарина шоу" навлиза в територията на палестинците с нови заселници без съд и присъда и след това казва, цитат:„Има един положителен фактор - действията на Иран сближиха араби и израелци и, може би, по този начин ще успеем да постигнем мир между израелци и палестинци", прогнозира той.
    Този балък ли е или на балъци ни прави? Едва ли е балък, но имайки в предвид какво казва, явно ни има за балъци..
  • 9 Даващ акъл

    7 32 Отговор
    Браво на държавата Израел!Срещу джагалите трябва да се действа безкомпромисно!P.S.Иначе как действа Израел?!?Питайте кой и да е възпитаник на която и да е военна академия!Воденето на всякакви военни действия от Израел се изучава!!!А Иран ще свърши бързо(военно)!

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СссереМ

    6 27 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    Израел може да мине през Иран или Турция точно за 48 часа,да не се бъзикат с тях.

    Коментиран от #17, #19

  • 12 Ma4ete

    29 2 Отговор
    Този Еврейн се взема на сериозно или просто иска да спе4ели време щото времето му изтича уличен в чудовищни кражби,корупция и т.н от СВОИТЕ служби!Или пък ФАЩ му дават кофти съвети и ще се събуди накрая със ИРАНски флаг У Г*зо!
    Че армията му е модернизирана няма спор ама че от 6 месеца от Русия към Иран са потеглили стотици композиции със военнатехника е неможе да се отрече!
    Нещо става и предстои да го видим.
    Христянин съм и винаги съм мразил арабелите но сега ги подкрепям мн. С ДВЕ ръце,щот Натаняху тоя е подлец и наглец!
  • 13 До даващия

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Даващ акъл":

    "Най-много обичат да дават акъл, тези които го нямат" казват в радио Ереван)))
  • 14 Max

    3 17 Отговор
    Преди години Иран в коалиция с още 10 държави включително и СССР се опитаха да сгазят Израел, но за 7 дни останаха без армия. Тогава 3 млн евреи смазаха 300млн араби. И пак ще го повторят.
  • 15 No fes no problem

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    То същото важи и за фесовете вместо да се разкарат от Кипър и да дадат на кюрдите свобода те водят войни и блъскат чужди кораби.
  • 16 Равин

    1 9 Отговор
    Всеки израелец е обучен войник!:)Качеството е по-важно от количеството!:)
  • 17 Huhu

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Виж преди 7-8 години как минаха границата с Ливан и всичките танкове на израел бяха унищожени за няколко часа от Хизбула.
    После израел почна да бомбардира цивилни в Бейрут за да си изкара за танковете.
    В момента Турция води операцията срещу америка и израел. Защо не ги спрат?
    От 20 януари досега са ликвидирани 25%/ 3000/ от персонала на коалицията срещу 35 войници
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    тос израелски самолет само свети Илия знае с С 200 или С 400 е свален
    аз залагам на второто
    кат падне самолет е мармалад иди гадай и събирай чарколяци от полвинта континент
    малайзийския боинг в донбас 5765 топ експерта не можаа кажат как е избамкан и кое е преди и кое след падането пробито
    залагам 70 към 30 че го избамкаха с С 400 триумф и да не ги плюят викат а сирийците си пазят държавата сами с С 200
    иди доказвай 200 ли е 400 ли е кът разликата не е в взривчатката между 2 те а в наведението и електрониката
  • 22 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    ПС
    С 400 триумф има високи бойни възможности и обхват покрива цялата сирия е по 200 км отгоре над комшулука
    ако навеждащите радари руски и сирийски са свързани в мрежа което е 100 проц сигурно планшетиста вижда сички разсейки и няма стелт няма мелт- отиваш долу.
    стелт просто разсейва по добре лъчите с които е облъчен
    ама имаш ли много радари сглобяването на пъзела откъде е разсеян е лесно за боен руски компютър
    ако шепнат и сателитите отгоре шанс да минеш няма
  • 23 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    ПС ПС
    с горните два поста казвам че при обединено ПВО и радари и целеуказване между сирия и русия сали е свален с С 200 300 или 400 е техническа НЕЗНАЧИТЕЛНА подробност
    известна само на някой сережа
    ако те зная къде си в даден момент със сигурност и с камък да те улуча падаш