Last news in Fakti

19 Февруари, 2018 14:29 7 527 46

Русия: Западът вкарва Балканите в играта

  • русия-
  • балканите-
  • ес

Сергей Лавров призова Сърбия да не бъде карана да избира между Русия и ЕС

Русия: Западът вкарва Балканите в играта - 1
Снимка: БТА/AP

Русия не иска Сърбия да избира между ЕС и Москва. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Лавров подчерта, че руските власти не са против сближаването на Сърбия със Западните Балкани. Той обаче е недоволен от факта, че Западът поставя Белград пред избора между ЕС и Русия.

„Сръбският президент Александър Вучич никога не е казвал, че желанието за присъединяване към ЕС ще е за сметка на Русия. Той винаги е казвал, че сътрудничеството с Москва ще продължи да е много важно за неговата страна. Според мен такава политика отговаря на интересите на сръбския народ.

Западът нарушава джентълменското споразумение, според което НАТО не бива да се разширява по границите с Русия. Сега там искат да вкарат и Балканите в играта. В историята Русия никога не е носила конфронтация на Балканите. Нашето сътрудничество е конструктивно“, заяви Лавров.

Той подчерта, че неговата страна иска да запази културните си връзки с Балканите. Лавров призова за конструктивен диалог между Русия и региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    33 25 Отговор
    След Сирия дойде ред и на Балканите...почна се
  • 2 гост

    23 38 Отговор
    Щото е ясно какво ще изберат. По-добре богат и здрав, а не беден и болен :) :)
  • 3 Kcaniba

    32 52 Отговор
    Другарю лавров,не се изказвайте неподготвен,моля, видяхме до къде докарахте източна Европа ,до просешка тояга, също така видяхме какво се случи на запад ,така, че много ви моля да си стоите зад кремълските порти и да се отдадете на това, което най-добре умеете,,а именно да се киснете в бояришинка!И залостете здраво портите, че пролетта идва.....

    Коментиран от #6, #12

  • 4 Наблюдател

    28 41 Отговор
    Разбира се, че Сърбия не може да стои разкрачена между Москва и ЕС и не Лавров е този, който ще казва какво е нужно на сръбския народ. Ако сърбите искат ЕС, добре са дошли, ако искат да са с руската кочина, най-много да останат и без Войводина.

    Коментиран от #15, #22

  • 5 Хасан

    44 20 Отговор
    Сега руснака ще направи една военна база в Сърбия и цяла Европа ще си напълним памперсите..

    Коментиран от #8

  • 6 Kcaniba

    25 11 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Козяшки дрОгарю, от 30 години америте ти управдяват тук!!!
  • 7 Гост

    24 6 Отговор
    Предлагам кравари и ушанки да си сядате на гъ.а и да оставите евро делата на европейците. И без т'ва до 10 год. Европа ще е със собствена сериозна защита - гаранция! 500 млн. от най-представителната извадка на земляните няма да Ви търпи още дълго време да си мерите... там каквото си мерите!
  • 8 Наблюдател

    21 22 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Когато мюфтията на Истанбул си намери кожичката от сюнета и си я присади отново, тогава и кочината ще направи военна база в Сърбия. Сърбите може да са всякакви, но не са прости и много добре си знаят интереса. А ти русофилче защо се пишеш Хасан? За да тренираш създаване на етническо напражение , когато от Москва ти заповядат ли?

    Коментиран от #17, #26

  • 9 Kcaniba

    16 20 Отговор
    И какво ви притеснява,ако трябва да избира,нали чрез хибридната война и троловете Европа се разпада,а Русия процъфтява! Хахаха,империята на злото и лъжата!Изборът е демократичен акт,който е непонятен за Русия!
  • 10 Kcaniba

    21 6 Отговор
    Пътя е ЕС да изгради своя армия!
  • 11 Пеньо

    14 20 Отговор
    Тези, които водят война в Европа говорят за "джентълменство"!!! С негласното споразумение Кремъл искаше да си осигури спокойствие, за да издевателстват над съседите си. Украйна и Грузия усетиха "джентълменството" на малкият орк! Съседите на Русия са военни джуджета и съвсем очаквано и законно поискаха защита от развилнялият се милитаристичен орк!
  • 12 АнтиЕс

    21 12 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Абе смотаняк кой ни докара до просешка тояга? От'89г. насам ставаме все по-добри бедни и по- бедни!!!

    Коментиран от #13, #30

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ads

    8 14 Отговор
    Товарищ, стойте си там. Без вас игра не може да има. Играйте си там в Сирия, Афганистан, Луната, Марс. Ей, все насам гледате. Споко, ще ви пратим домати и чушки.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Америка

    29 11 Отговор
    А бе безмозъчни русофоби!Кво се радвате толкова на краварите,бе?
    Под руско робство сме били зле,като че ли сега сме добре.
    Ние сме малка държава и трябва да пазим неутралитет-според логиката.Но откъде логика у бай Ганьо.Тръгнали да се зверят на Русия.Русия ни освободи 2 пъти и ни помогна от бедна селскостопанска страна да се превърнем в водеща индустриална страна на Балканите,а ние за благодарност я оплюваме.
    Какво ни помогна Америка?Не виждам повод за въэторга ви,защото той е слугински и лизачески.Американците съсипаха целия свят за да са добре те,а не ние,както фантазирате.
    И когато се събудите от розовия си сън,ще разберете,че американската окупация е най-лошото нещо на света!И примери колкото искате-даже няма нужда да ги посочвам!

    Коментиран от #18

  • 17 Палячо

    22 7 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Ти кво видя от ЕС ? Освен че видя как Б.Б се нагуши заедно с кръгът Пеевски с евро фондове
  • 18 Kcaniba

    15 24 Отговор

    До коментар #16 от "Америка":

    Алооо,запознай се с действителността бре тролейников,виж къде е била България до 1944г.,и какво и се случва след това!Над150млрд.отиват в посока към Москва,а също и цели заводи,в Ловеч са се правели самолети,а след това колела..140г.Русия е срещу България и българщината! алооо леко с опорните точки,издишат сериозно!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Бесен Язовец

    23 11 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Тинчоооо първо си премери температурата и после си помисли пак къде е нила БГ.през 1944г. На дъното на Европа с много дългове завещани от русофобските и фашиски правителства.Въшките са пили на селяните кръвта както и държавните бирници. Не случайно целия народ посрещна Червента Армия с хляб и сол като освободители.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Диди

    10 8 Отговор
    За нас българите е добре,че сме в ЕС.Не може за толкова кратко време България да се развива така,както западните държави.Ще е нужно време за развитието.А тези,които много хвалят комунистическото време от преди,питам.Защо западните държави са напреднали,а източните изоставали?

    Коментиран от #23, #31

  • 22 Реалист

    1 12 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Точно този пич показва накъде да духа вятъта независимо от сръбския народ.Но след 2050 Балканите ще останат под турско влияние.Договорката е такава между основните играчи.
  • 23 Реалист

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "Диди":

    Валутния борд спира развитието,освен свободното движение какъв капитал е вкарала ЕС в България за икономически растеж.Превърнаха България в заден двор за отпдъци, кое му е доброто?
  • 24 Стамболов

    8 6 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: В историята Русия никога не е носила конфронтация на Балканите." Моля ? А кой "арбитрира" българите от Вардарска Македония да попаднат в Сърбия ? Кой застана срещу Съединението на България ? Кой спря контранастъплението на нашите войски, след като бе подтикнал Сърбия да ни нападне в гръб ? Кой саботира сега Черна Гора и Накедония по пътя им към НАТО и ЕС ?

    Коментиран от #27, #28, #32, #45

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Аз съм си натовец ,за единна Европа..но това е реалността...Русия от мечка в цирка ,след като вкуси кръвта в Сирия се превърна в мечка стръвница.. ей го Крим ..и сега и Белград ..ще набучи един шиш и ще ни върти

    Коментиран от #40

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бат Вальо

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Стамболов":

    Прав си, Русия е гледала първо своите интереси и това е напълно нормално. Ние сме печелили само когато интересите ни съвпадат и това също е напълно нормално. И тук идва големия въпрос - а ние знаем ли си интересите, или само хвърчим от цвят на цвят ???
  • 29 onq s konq

    4 8 Отговор
    До неотдавна Москва съвсем сериозно предлагаше новото име да е "РУСКА МАКЕДОНИЯ",ама нещо се разсъхна работата...
  • 30 Гост

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "АнтиЕс":

    А като дойдат руснаците по-богат ли ще станеш бе русофил изгнил
  • 31 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Диди":

    Браво Диди въпрос право в целта,айде сега капацитети слушаме ви

    Коментиран от #34, #37

  • 32 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Стамболов":

    Като им кажеш това се въртят на другата страна евала
  • 33 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Успех":

    Ко каза ко
  • 34 Хасан

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Ами немеца прави хубави коли които се движат на земята ,а руснака прави най добрите изтребители и космически станции....не че държа на руснака ама това е реалността

    Коментиран от #38

  • 35 Хасан

    7 4 Отговор
    Сащ събира ”еничери ”и капитали от цял свят за да направи совалка а руснака си ги прави сам..
  • 36 Гост

    6 9 Отговор
    Като мислите че Русия е толкова развита страна ми пращайте си децата,внуците да учат и работят и живеят там Бе,а не в Англия,Америка ,Франция и др. И карайте руски автомобили не западни,а не искате тогава си трайте, не лайте
  • 37 Бат Вальо

    10 6 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    На тъп въпрос лесен отговор - натикаха ни в ЕС и НАТО не защото ни зачитат за хора, а защото им трябва нашата територия. Геноцида над българския народ е факт, същото ги чака Сърбия и Македоноя ...
  • 38 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Коя космическа станция Гасан, и в какви битки са побеждавари самолетите?

    Коментиран от #43

  • 39 onq s konq

    6 4 Отговор
    Русия много страда за Сърбия,защото изживява същата мъка като майка-алкохоличка на която социалните служби вземат детето поради неспособност да си грижи за него.Мъка,мъкааа...!
  • 40 Наблюдател

    4 8 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Китайския мечкар отдавна е сложил халка на носа на "стръвницата". И е въпрос на време да я направи панаирджийска мечка, която ще пее и танцува за единия хляб. И за два лева ще я пуска да гази русофилите за здраве и против уплаха.

    Коментиран от #44

  • 41 гражданин

    5 4 Отговор
    Свинарите си искат съвецкия си съюз и драпат със сетни сили и за последното си местенце да превземат!А какво стана с любимата фраза на Свинарите за "загниващия капитализъм"?! И Тошо по своето си време каза така " Социалъзима е едно недоносче"!!
  • 42 Скептик

    2 2 Отговор
    Балканите винаги са били арена на сблъсъци на големите за наша сметка.
  • 43 ВЛКСМ

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "Наблюдател":

    А бе,ти верно си на илачи,на трзи дата преди 20г.Протон изтрелва,,Мир,,виси 15г,и гледа чворовете как се прозеват..44 индианци са ходили на гости и да пеят негарски частушки..
  • 44 ВЛКСМ

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Наблюдател":

    Китайския мечкар още помни о.Даманский..30000 копчетчета..после Косигин го дарява на Китай..Хрущов подари Крим..ама Путин си го взе..
  • 45 ВГЗ

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Стамболов":

    Крал Милан беше подтикнат да нападне България след Съединението от Австро-Унгария. Именно Австро-Унгария заплаши, че ако българските воиски не спрат настъплението ще срешнат австро-унгарски войски. Русия предупреди тогава Турция да не се намесва, което даде възможност на българската армия да се изтегли изцяло от турската граница и да нанесе удар на сръбската армия.
  • 46 БОЧНо

    1 2 Отговор
    Лакея винаги тича след богатия само, защото е богат. Той дори не мисли, че богатия няма да му даде от богатството си. Напротив-ще вземе от него. Затова и богатия презира лакея, защото единствения принцип, който спазва е да бъде раболепен към по-силния на деня.
    Със сигурност може да се каже, че днешните русофоби преди 10-ти бяха най-пламенните подръжници на съветските другари.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания