2 978 7

Северна Корея върза тенекия на Майк Пенс

Майк Пенс е трябвало да се срещне със сестрата на Ким Чен-ун

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американският вицепрезидент Майк Пенс е имал уговорена среща в Пьончан със севернокорейски представители, включително със сестрата на лидера Ким Чен-ун. Севернокорейците обаче са я отменили в последния момент, съобщиха американските медии.

По време на визитата на Майк Пенс в Южна Корея за церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри се е открила възможност за кратка среща с ръководителите от севернокорейската делегация.

„Вицепрезидентът бе готов да грабне тази възможност, за да подчертае необходимостта Северна Корея да се откаже от незаконните си програми за балистични и ядрени ракети", заяви говорителката на държавния департамент Хедър Науърт.

„Съжаляваме, че те не се възползваха от тази възможност", посочи тя. Пенс е щял да се срещне на 10 февруари с Ким Йо-чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, и с председателя на парламента Ким Йон-нам. Севернокорейците обаче се отказали два часа преди уговорената среща.

Отношенията между Съединените американски щати и Северна Корея се изостриха след серията ракетни и ядрени изпитания на режима в Пхенян, които увеличиха значително напрежението на Корейския полуостров.

Корея (Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 07:52  21.02.18
  Хамериканците искали да им четат конско но севернокорейците се усетили на време.
 • no name no face no number
  Отговор
  2 08:21  21.02.18
  И добре са направили дипломацията със САЩ е напълно безмислена и излишна.
 • El comandante
  Отговор
  3 08:30  21.02.18
  Северно Кореиската програма незаконна краварската законна хахаха дявола чете евангелието.
 • С дявола - по дяволски !
  Отговор
  4 14:01  21.02.18
  СЕВЕРНА Корея е СУВЕРЕННА страна, а РУСИЯ - НЕ Е. Затова северняка си позволява онова което счита че отговаря на тяхният национален интерес. А НА КОЛОНИЯЛНАТА ВЕЛИКА РУСИЯ И ОТНЕХА НАЦИОНАЛЕНИЯ ФЛАГ, НАЦИОНАЛНИТЕ СИМВОЛИКИ, ХИМНА, ЗАБРАНИ ЗА УЧАСТИЕ НА ОТДЕЛНИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И НАСТАВНИЦИ И СЪМНИТЕЛНИ ОБВИНЕНИЯ И ОТНЕМАНЕ НА МЕДАЛИ. ПОДЛОСТТА Е НА ВЛАСТ В СВЕТА. ТАКАВА ГНИЛА СВЕТОВНА ПОЛИТИКА НЕ Е ИМАЛО, ДОРИ И ПРИ СССР. ЗАЩОТО СССР БЕ МОЩ И БЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА. СЛАВА РОССИИ И ДА БЪДЕМ СОЛИДАРНИ С РУСИЯ В БОРБАТА И ЗА НЕЗАВИСИМОСТ !
 • 5 19:09  21.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 22:49  22.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Генерал пони
  Отговор
  7 16:57  25.02.18
  Саш вика че ядреното оръжие било незаконно ? Ма защо се меши в суверенитета на с корея и определя кое там е законно?

Напиши коментар:


Публикувай