21 Февруари, 2018 09:05 14 750 67

САЩ искат да накажат Русия за „новия Пърл Харбър“

  • русия-
  • сащ-
  • пърл харбър-
  • наказание-
  • 11 септември-
  • отмъщение-
  • хакери

Дали американците се готвят за отмъщение?

САЩ искат да накажат Русия за „новия Пърл Харбър“ - 1
Снимка: Shutterstock

Американците имат една фиксидея в главата – да накажат Русия за „новия Пърл Харбър“, визирайки руската намеса на президентските избори в САЩ през 2016 година, съобщи руското издание „Правда“. Във Вашингтон виждат руската намеса, след която Доналд Тръмп беше избран за президент, като акт на война, който е равносилен на нападението над Пърл Харбър през Втората световна война, както и терористичните атаки на американска земя на 11 септември 2001 година.

След публикуването на доклада на сенаторите демократи за „руските атаки срещу американската демокрация“ в Щатите все повече се говори, че действията на Кремъл всъщност са акт на война. Специалният прокурор Робърт Мълър заключи, че 13 руски граждани са се намесили на изборите. Службите са убедени, че Москва е отговорна за хакерските удари.

Ако действията по възмездието за „новия Пърл Харбър“ обаче излязат извън контрол, то планетата ще е застрашена от нова унищожителна война. За такъв сценарий се говори както в споменатите документи, така и в изказването на Хилъри Клинтън при представянето на книгата й. За това говори и журналистът Томас Фрийдман и сенатори републиканци и демократи на изслушвания в Конгреса, както и по телевизията. Ами ако това не е просто риторика, се пита руският вестник. Какво следва след това – дали светът ще бъде потопен в хаоса на разрушителна война?

Според Владимир Василев – главен научен сътрудник в Института за САЩ и Канада, тези войнствени изявления „са игра вабанк срещу Тръмп“. Противниците на президента искат да нажежат обстановката покрай разследването на евентуалното му сътрудничество с Русия, за да могат да оказват натиск срещу него. Отношенията между Вашингтон и Москва достигнаха нива, невиждани от Студената война насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дулово

    75 27 Отговор
    Пускай Сатаните

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Робот

    171 32 Отговор
    САЩ, са великан с детски мозък, именно за това трябва да им се помага при избора на президент!
  • 3 Kcaniba

    50 122 Отговор
    Русия (обикновения човек)е достатъчно наказан с такива управници,по скоро ще бъдат наказани крадливите олигарси около товорищ ВВП! Което ще доведе до неутрализирането на троловете и русофилите , които бълват денонощно фалшиви новини и величаят империята на злото!Хонорарите им, ще се стопят, като ланския сняг,огрят от пролетното слънце!

    Коментиран от #28

  • 4 Наблюдател

    39 111 Отговор
    Естествено, че руското издание ще плаши крепостните с мнима заплаха от Запада. нали по някакъв начин трябва да им се обясни, защо обедняват и защо няма елементарни свободи в кочината, където за репост в интернет , човек може да отнесе до три години в колония.

    Коментиран от #6, #44

  • 5 Наблюдател

    36 91 Отговор

    До коментар #1 от "Дулово":

    Антихриста в Кремъл ли да пуска Сатаните, бе мокър?
  • 6 Да си знаеш

    113 25 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Забележи,че "руското издание" цитира Хилъри Клинтън..или соросоидите си затваряте очите пред безумците от Вашингтон--които говорят за ядрена война??? Тотални лицемери сте това соросите.

    Коментиран от #15

  • 7 Гост

    108 19 Отговор
    Предлагам вместо "американци" да се ползва "робовладелската световна мафия", което по-добре описва кой дърпа конците не само на амерканските управляващи, но и на много от държавите в света.
  • 8 Kcaniba

    29 107 Отговор

    До коментар #1 от "Дулово":

    Сатаната отдавна владее Кремъл, империята на злото!
  • 9 гоол

    103 19 Отговор
    Президент куку и народ куку-тъпанари, все са за война, но на друга територия, не на тяхната- глупаци.
  • 10 Дулово

    91 30 Отговор
    Путин ще владее света !
  • 11 Кcaniba

    69 22 Отговор
    Сатаната- фащ ,искат нова война!!
    Тролнята тук се радва на бъдещата агония - краянасвета!!!
  • 12 Ким Чен умния

    81 22 Отговор
    Ким от Корея Путин от Русия Иран и Китай като ги подпукат отвсякаде от Фащ империята на злото няма и помен да остане!

    Коментиран от #62

  • 13 Дулово

    60 30 Отговор
    Путин ще владее света а краварите ще му бъдат роби, всички ще му бъдат роби !
  • 14 El comandante

    77 24 Отговор
    След руски удар над кравария ще е само тишина

    Коментиран от #29

  • 15 Наблюдател

    22 64 Отговор

    До коментар #6 от "Да си знаеш":

    Не лъжи, русофилче!

    Руското издание НЕ ЦИТИРА ХИЛАРИ КЛИНТЪН. а използва аргументи от типа "ЕДНА ЖЕНА КАЗА", цитирам "За такъв сценарий се говори..", "така и в изказване на Хилари..", като фамозното изказване не е документирано, а споменато мимоходом. АКО СЪЩЕСТВУВАШЕ подобно изказване руската пропагандна машина щеше отдаван да се е възползвала от него и вие руските тролове щяхте да го цитирате под път и над път като свидетелство за агресия срещу руската кочина..

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Да си знаеш

    59 15 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Ти така и говореше за Медлин Олбрайт --за половин милиони избити иракски деца от САЩ--ама после се покри като мишок-както обикновенно правят соросоидите. Та ще ти намеря извадки от изказванията и от книгата на Хилъри Клинтън та да видиш лицемер соросоиден кой лъже..

    Коментиран от #19

  • 17 Хаааааахаахххаааааааааааааааа

    46 8 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    А по леко се пени бре,ще се удавиш в слюнките си. И ще ни стане скучно без теб в форума. Пий си аповете, та да ни веселиш по-дълго време.

    Коментиран от #18

  • 18 Наблюдател

    14 50 Отговор

    До коментар #17 от "Хаааааахаахххаааааааааааааааа":

    Изобщо не се пеня, русофилче, пенявите се вие, руските слуги за да защитите руските пропагандни фейкове.
  • 19 Наблюдател

    11 51 Отговор

    До коментар #16 от "Да си знаеш":

    Като споменатите гризачи се крие вашия вожд Путин. И в момента е в някоя дупка за да не го питат за убитите вагнеровци в сирия. А вие отдавна постъпвате като него.

    Коментиран от #21, #22, #43

  • 20 антиседераст

    36 11 Отговор
    Хайде де, да започват амириканите то Ким само това чака за да ги изпепели

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаааааахаахххаааааааааааааааа

    41 6 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    Добра новина за теб от САЩ-ако побързаш може и да успееш."40 джендърчета са подали заявка за изборите в Американският Сенат. Според специалисти ,те имат голям шанс на успех". Айде сега ти е времето-да ти се сбъдне "АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА".

    Коментиран от #25

  • 23 Антон

    47 7 Отговор
    Добре, де постоянно слушаме са тази руска намеса - какво точно са направили защото досега поне аз никъде не съм прочел в какво се изразява ЕВЕНТУАЛНАТА РУСКА НАМЕСА. И то след като 13 руснака се намесват в изборите и провалят плановете на американската администрация, какво остава ако руска войска реши да си играе на война.
  • 24 Наблюдател

    14 40 Отговор

    До коментар #21 от "Антисоросоид":

    Браво, истинския русофил трябва да бъде като теб! Да има три думи в речника плюс две псувни! И да ги употребява постоянно срещу несъгласните с политиката на Путинстан.
  • 25 Наблюдател

    12 25 Отговор

    До коментар #22 от "Хаааааахаахххаааааааааааааааа":

    Като ти чета ника " Хаааааахаахххаааааааааааааааа" със сигурност си болен на тема "дежндърство". А по натрапчивостта, с която повтаряш тази нова за теб дума си правя изводите, че значението, което и придаваш не е чуждо за теб.

    Коментиран от #26, #35

  • 26 ххааххааааахххххааа

    30 6 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    Е то се вижда къде са болни от джендърство-щом чак в Американският Сенат ще ги има-и то не защото са кадърни в нещо-а просто защото са джендъри----та давай и ти...може и да ти върже, да станеш американски сенатор-хем ще мачкаш руснаци и руски тролове ...хаахаааааахаха
  • 27 Радев

    32 7 Отговор
    Това ,ако е държава щом 13 души им избират президент!?
  • 28 хахахаа

    37 6 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    голямо наказание е това да накараш ФАЩ да ти свърши и черната работа-само са месец. януари 8 млрд.долара са прехвърлени от Европа в Русия а за миналата година Блумбърг пише че от чужди банки към РФ са прехвърлени 157 млрд.евро.Добър ход със санкциите и списъка без телефони.И "наказаните" руснаци до момента вече изкупиха всички туристически педложения за лятна почивка 2018г. на борсите в Русия.
  • 29 Kcaniba

    26 3 Отговор

    До коментар #14 от "El comandante":

    Топол М: и след мен - тишина!!!
  • 30 ХАХАХАХАХХА

    25 9 Отговор
    САЩ СА НАЙ ГОЛЕМИЯТ СЛОН ИМЖУДВУ ВСИЧКИ СМОНОВНЕ НО ПОСТАВЕН НА ДЪРВЕНИ ТРУПЧЕТА.КОЛОС НА БАНАНОВИ КРАЧЕТА.ИСКАТ НО НЕ МОГАТ, МЪЧАТ СЕ НО ГИ ШАМАРОСВАТ Я РУСИЯ Я КИТАЙ И СИ ОСТАВАТ САМО ЛОЗУНГИТЕ И ВИЦОВЕТЕ.А ИМАШЕ ЕДИН ПЕРИОД Е КРАТЪК БЕШЕ ОТ 1992 ДО 2011Г. КОГАТО БЯХА ЕДНОЛИЧНИ ЛИДЕРИ С ИДЕЯТА СА РИМСКА ИМПЕРИЯ НО СЕ ОСРАХА И ОСТАНАХА РИМСКА ИМПЕРИЯ С КУПОННА СИСТЕМА С ДЪРВЕНИ БАРАКИ
  • 31 Pe6ko

    6 13 Отговор

    До коментар #20 от "антиседераст":

    Ти сериозно ли? Не си у ред!
  • 32 amigos

    27 10 Отговор
    Щом 13 хакера могат да променят съдбата на Америка,значи тя е много слаба.А ако се намесят 130 руски хакери,ами 1300?Е,тогава наказаният ще бъде Америка!Та да не стане обратното!Има една руска поговорка-Кошка скребет на свой хребет.Котката рови и хвърля на гърба си-това е превода.Та и тая работа такава.
  • 33 The TRAPPER

    32 7 Отговор
    Руска намеса в американски избори ???? На кривата ракета космоса й пречи.
  • 34 висок

    6 20 Отговор
    Пичове, вие на Правда ли кълвете?
  • 35 Наблюдател

    6 33 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    Руснаците ги мачкат Путин и американците в Сирия, а руските тролове сте станали толкова гъвкави от лизането на руски ботуши и задници, че сте направо немачкаеми.

    Коментиран от #47

  • 36 Комунист

    20 3 Отговор
    Всеки народ си заслужава управляващите САЩ Тръмп а пък ние Бойко на него кой му помогна Сигорни хакери от Марс
  • 37 Гост

    22 3 Отговор
    Добре де, ако има руска или каквато и да е намеса в изборите за президент на САЩ, и това е ДОКАЗАНО, защо не касират изборите?! Защо не обявят за невалидни ВСИЧКИ договори подписани от Тръмп като несъстоятелни, т.к. са подписани от НЕЗАКОННО избран президент?!
    Американофилите, можете и да не ми отговаряте, въпроса е риторичен!
  • 38 კავკასიონი

    15 1 Отговор
    не усещате ли че си играят масово с хората всичко е една голяма глупост
  • 39 Kcaniba

    6 31 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия може да бъде много лошо повалена в една конвенционална война само от страните от бившия Варшавски договор, без нито една натовска армия. Говориме ако не се използва ядрено оръжие, защото вече и Полша и Германия и Украйна имат сравнително големи количества ядрени бойни глави качени на самолети и ракети томахоук. Ако се включи и НАТО съотношението на силите е 10 към 1 в полза на нас и НАТО. Всички го знаят с изключение на руските тролове, които нито са ходили в казарма нито имат грам понятие от ''пушка в ръка''. Единствената държава в региона, която ще бъде на страната на Русия е Турция, но там са взети вече други мерки от Италия, Испания, Франция и Португалия. С две думи скоро ние българите може да се облажиме с парче територия от Крим и чудно хубави рускини, БЕЗ ДА СЕ ЧАКА НОВА АГРЕСИЯ ОТ РУСИЯ. Ако се включи и САЩ съотношениете на силите е 20 към 1 и тогава ние смелите натовски български воини ще пиеме водка в околностите на Москва!!! Така както германците обърнаха наопаки Русия и я сравниха с земята чак до околовръстното на Москва заедно с 30 мил жертви /невинни руски мъже/ и да се благодарят на Америка, че точно в този момент отвориха западния фронт, така сега целият свят е срещу Русия, с изключение на Турция и Северна Кория, но те първи ще го отнесат - бъдете сигурни.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Кавказ

    26 5 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    може може но като се събуди бяха ли ти отвити краката или си бълнуваш по рождение
  • 41 Гост

    26 1 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    Няма да е зле да се прегледаш! Може пък и нищо да ти няма, знае ли човек... Какви войни те гонят?! Това да не ти е началото на 20-ти век?! Ти даваш ли си сметка, че от война няма да има оцелели в Европа, а и не само?! Ама дай да си говорим, да фантазираме...Един ядрен взрив /при настоящите мощности/ да се осъществи на територията на повечето държави в Европа, същата става необитаема. Това мислиш ли го, войнолюбецо?! Това не е като да играеш на компютърни игри!
  • 42 Сезгин

    22 3 Отговор
    "" САЩ искат да накажат Русия за „новия Пърл Харбър“".

    Те може и да искат, ама не им стиска. Едно е да искат, но съвсем друго е да могат. Само свичат кат настъпани и до там. Те и срещу Ким врякаха, ама оня им се озъбии тези спихнаха. Та да не се точат на Русия, че като пуснат онези неща във въздуха действително във ФАЩ ще настане гробна тишина и то задълго. Ще гу успокоят веднъж завинаги. Който каквото си търси ще си го намери дано само и ние да не намажем, че с нашите управляващи все се тикаме между шамарите.
  • 43 ВЛКСМ

    24 4 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    Ама на теб верно ти клопа дъската,Путин не се крие..готви се за победата на 18.03..преди десет дена даде наставления по GSMa..на Ердоган ,какво да направи в Сирия,за да ядоса индианеца..сега почвай..трол,кочина и.т.н.напъни кратуната и измисли нещо друго..
  • 44 Топлата вода

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Соросче недоносено .Някъде в черно море има едни ваши кораби които въобще нямат работа там. Ще ги намериш по изхвърлените памперси и дамаски превръзки.Отивай там и не се връщай повече .И не забравяй на какъв език пишеш и четеш и на какъв език (турски) щеше сега да боготвориш краварите ако не беше Русия.Бок..лук пропаднал
  • 45 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    7 17 Отговор
    Измислянето на несъществуващи врагове, срещу които трябва един народ да се бори на всяка цена е присъщо за комунизма.

    Коментиран от #46

  • 46 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #45 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Не съм сигурен в твърдението ти, след като виждам какви ги дробят в НАТО и по-конкретно САЩ! Доколкото зная, далеч са от комунизма...
  • 47 Белчо

    21 3 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Я, наблюдателят пак е тука! Как си човече, как върви? Много минуси бе брат, що така? Ти май си мазохист а?Ама те, руските тролове са виновни, да знаеш! Но ти дерзай, не ги оставяй на мира! Как беше - ушанки, миризлива кочина ,и всичките ти копи-пейст простотии.
    Много се забавлявам с твоите писания, нали знаеш!!!
  • 48 Мемфис

    5 23 Отговор
    Крайно време е ушанките да гризнат дървото....
    Само подлост и мръсотии....
    Сирия беше съсипана от варварите със сърп и чук вместо мозък в главите.

    Коментиран от #66

  • 49 Владо

    17 3 Отговор
    Атаката над Пърл Харбър е очаквана, но нарочно оставена да се проведе. САЩ влизат във ВСВ. Започва изграждането на американската империя, на смяна на английската такава. Какъв по-добър предлог от война с/у лошите японци, с последващо налагане на влияние с военни средства, и постепенното налагане на $ за световна употреба, бързо задвижване на икономиката след голямата рецесия 20-30те години. И както винаги го отнасят обикновените хора по света.
  • 50 Възмутен

    4 22 Отговор
    Е, какво се оказа, че САЩ за два часа смляха 20% от “ елитната измет на Джуджагин- Вагнер”
    Какво стана с “главорезите от Луганск” - готдостта на ушанките, май станаха пушечно месо!
    Два транспортни самолета с “ човешки” останки?

    Коментиран от #63

  • 51 Коко

    3 17 Отговор
    Путинска пропаганда. Предният пасквил.
  • 52 Владо

    14 4 Отговор
    Наблюдател предлагам да си смениш името.Подхожда ти-Джендър!!!
  • 53 Владо

    4 0 Отговор
    Здравей, адаш! Ако и ти си врачанин, като мен... Майтап!!! Няма значение, ще си променя представянето на Владо Вр, за да не ни бъркат.
  • 54 Бай Хой

    19 1 Отговор
    Този "наблюдател" имам чувството, че е роден в Истанбул, и майка му са я чукали Хасан Ага и 100-те басмачи, за да се роди родоотстъпническо изчадие като него!
  • 55 iko

    8 0 Отговор
    Аз едно не мога да разбера,каква намеса в изборите -какви 5 лева?Да не би цяла Русия да се е изнесла в Америка за да гласуват за Тръмп?
    Че то ако ставало така,Русия може да си сложи във всяка страна такъв, който и харесва!.....Да,ама не...Сега в Русия идват избори,а тогава Америка да им го върне и да избере който си иска.
    Просто тия в USA гледат много филми за хакери.
  • 56 ПУТИН

    7 0 Отговор
    Преместих си го в другия крачол.
  • 57 отврат

    10 0 Отговор
    Омръзна ми да слушам за американци и тям подобни говеда. Такава отврът са, че ме е гнус дори да чета за тях. В американците, в начина им на живот, в манталитета им, няма нищо хубаво, те приличат на изчадия адови. Все пак и там има добри хора, но са твърде малко и са хванати за гушата от властващата олигархия.
  • 58 Патриот

    8 0 Отговор
    САЩ иска, но не му стиска!!!
    Това не е Украйна, Ирак, Сирия, Либия, България или индианзите.
  • 59 знаещ

    7 0 Отговор
    Вижте сега да ви обясня ситуацията. Олигарсите в САЩ не харесват Тръмп и за това искат да го отстранят или поне да го накарат да им играе по свирката. За това измислиха някаква руска намеса в изборите, което си е пълна простотия от където и да го хогледне човек. Ама като нямат Моника под ръка, трябва да се хванат за нещо. И като не можаха да измислят друго, се хванаха за най-идиотското твърдение., по простата причина, че абсолютно всички заинтересовани държави се месят в изборитена другите по един или друг начин. А най-фрапиращата намеса е на турците, които директно ни изпращат хора които да гласуват в тяхна полза. Такова чудо няма абсолютно никаде другаде по света, но ние го приемаме и гък не казваме. Само че Тръмп е кораво старче и ще им стъпи на врата и на ФБР-ейци и на олигарси и на другата пасмина от лешояди.
  • 60 ОООООО

    6 0 Отговор
    Аз предлагам на руснаците във САЩ да си направят своя партия и да участват директно в изборите, както турците правят в България.
  • 61 Дани

    5 0 Отговор
    Аз не виждам с какво от действията си Тръмп доказва че Русия го е направила президент и той работи за тях.САЩ само си търсят оправдания за да нападат държави и да ги колонизират.След като Русия разкри че САЩ помагат на ИДИЛ янките взеха терористите под своя защита и ги прекръстиха на (СДС) Сирийски Демократични сили като завзеха всички богати находища на нефт и газ които ИДИЛ държаха и нямат намерения да ги освободят.Като какви са янките в Сирия ако не като колониалисти!!
  • 62 Ммм

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ким Чен умния":

    Много си плав
  • 63 Ммм

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Възмутен":

    А какво стана с блекуотър в летището на Донецк доста от тях бяха избити от силите на донецката република и сили на спецназ и на други места в Украйна където блекуотър са воювали ама Фащ умело го прикриват щото ако изле за броя на убитите на педалите от Фамилията ще им стане лошо
  • 64 Гост

    4 0 Отговор
    Тия идиоти все някого искат да наказват! Тях кой ще накаже за злото, което сториха, откакто се пръкнаха като най-измислената държава?! Плъзнали са навсякъде като хлебарки и си мислят, че са властелини на света!
  • 65 Гост

    3 0 Отговор
    Тия идиоти все някого искат да наказват! Тях кой ще накаже за злото, което сториха, откакто се пръкнаха като най-измислената държава?! Плъзнали са навсякъде като хлебарки и си мислят, че са властелини на света!
  • 66 Яяяя

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Мемфис":

    Яяяяа
  • 67 Кузмич

    4 0 Отговор
    Хилъри Клинтън...Секс куклата на Транс Националните Компании - ДЖЕНДЪРИТЕ...За алчността има само едно лекарство...Шепа пръст в очите !!!