23 Февруари, 2018 19:33 2 096 9

Орбан си поиска половин милиард евро от ЕС

  • виктор орбан-
  • ес-
  • милиард-
  • охрана-
  • граница

Ние защитаваме не само себе си, а и Европа, каза Орбан

Орбан си поиска половин милиард евро от ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгария настоява поне половината от средствата, изразходвани за охрана на границите, да й бъдат възстановени от фондове на Европейския съюз, съобщи „Ройтерс“.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза, че страната му е похарчила за целта над 1 милиард евро, като е защитавала не само себе си, а и цяла Европа.

„Ние защитаваме не само себе си, а и Европа. Най-малко половината от сумата, която похарчихме за тази цел, следва да ни бъде възстановена“, каза Виктор Орбан в навечерието на срещата на европейските лидери в Брюксел. Унгарският премиер посочи, че на форума ще повдигне въпроса за възстановяване на средствата.

Виктор Орбан каза още, че ще предложи на лидерите на ЕС процедура за „червен картон“ с цел да бъде укрепен суверенитетът на националните парламенти, за да получат пълномощия да прекратяват дебати в Европа, ако се прецени, че те нарушават националните интереси на отделните страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Кънев

    21 4 Отговор
    Браво на Орбан
  • 2 Румяна Костова

    30 4 Отговор
    Орбан е политически виртуоз,който съумява хем да взима максимално пари от ЕС,хем да си брани националните интереси.Не като нашите проститутки във властта.
  • 3 Снежа

    12 4 Отговор
    Първо ги спряха Макетата ке ве пуцаме викат и кервана спря До тогава всички мълчаха и даже ги ескортираха Когато ги спря тази малка но горда държава чак тогава се ококориха Казвам браво на Орбан нищо ме може да го накара да промени позиция не е решение друг континент да е отговорен за това което натвори САЩ Меркел не може да ми сложи на масата който и да е и да ме задължи да го обгрижвам да го прави тя.....
  • 4 Джентълменът русофил

    16 3 Отговор
    Браво, мъж на място за разлика от нашия Евро ибрикчия, който умее само да разнася шербета.
  • 5 Гост

    6 9 Отговор
    Оградата на орбан ги спря колкото за по една кафе пауза след ,което продължиха нататък към Германания.
  • 6 Румяна Костова

    13 2 Отговор
    Тук не става въпрос само за огради,а за категорична позиция по въпроса за емигрантите, фондациите на Сорос.И в крайна сметка Орбан доказа,че има мъжки полов орган не само в панталоните.Да вземеш смело решение,да го отстояваш,да не се поддадеш евроексперти и евродепутати да те водят за носа!Ето това е Орбан.

    Коментиран от #7

  • 7 Lost

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Съгласен с теб Руме. Бойко Борисов е срам за България.
  • 8 Лост

    8 2 Отговор
    Премиер! ТЪП ГАЛОШ Е ТОЯ, ДВЕ ДУМИ НА КРЪСТ НЕ МОЖЕ ДА ВЪРЖЕ. ПРЕМИЕР. НОООО, ПРОСТ НАРОД- ПРОСТ ПРЕМИЕР.
  • 9 МММ

    13 0 Отговор
    Завиждам на унгарците за Орбан. От нашия мушмол направо ме е срам говори объркано, глупави майтапи и просташко държание, направо сменям канала, виждам иронията и съжалението на другите държавници. А той си се кефи че го галят по главата, като моя пинчер.
Новини по държави: