Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Февруари, 2018 16:26 5 644 41

Русия: Украйна иска да действа със сила

  • русия-
  • закон-
  • украйна

Кремъл отхвърли новият закон за реинтеграция на Донецк и Луганск

Новият закон в Украйна, който определя Донец и Луганск за временно окупирани територии, показва желанието на страната да реши конфликта в региона със сила. Това се казва в позиция на външното министерство на Русия, цитирано от ТАСС.

Украинският президент Петро Порошенко подписа закона преди няколко дни. Законът влиза в сила от днес. В него Русия се определят като агресор.

Още новини от Украйна

Според Кремъл законът дава на Киев правото да превземе неконтролираните райони в Донецк и Луганск, като използва сила срещу цивилните.

Според руските власти този закон може да предизвика нов конфликт в страната. Русия твърди, че не е страна във вътрешния конфликт и няма роля в събитията в региона на Донбас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    30 89 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и продължава да лъже. В момента действа на принципа лъжеца вика дръжте лъжеца. Но вече няма нормален човек, който да вярва на руските лъжи.

    Коментиран от #2, #5, #14, #36

  • 2 Т.а.и.б.а.в.м.а.м.а.т.а

    51 16 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Историк хахахахахаха,голям смях
  • 3 Справедлив

    45 14 Отговор
    Е то това е ясно от година вече-Киев ако спре военните действия в Донбас---народа ще ги помете. И то не, че спират войната-а просто тогава няма вече да има оправдания за изключителното лошо икономическо положение. Друга причина е,че политическите върхове( включително и Порошенко ) правят много пари за сметка на тази война-и не им пука за жертвите-дори и от своя страна. Има още много причини-но списъка ще стане много дълаг...
  • 4 Рубладжийче

    27 70 Отговор
    Не знам какво искат руските дегенерати, всичко в новия закон е вярно и в съзвучие с докумените на ООН. Русия е АГРЕСОР, а Донецк и Луганск са ОКУПИРАНИ от руските бандити и терористи територии.

    Коментиран от #6, #8, #25, #27

  • 5 tost

    38 14 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Историка,неразбрах какво точно си изучавал :

    История или Истерия,според мен коментара ти е истерически,ма може и да бъркам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 fzkfzlgzlgzlgzlfzmfzmfzb

    7 20 Отговор
    ДОНБАС ОХРАНЯВА КРИМ А КРИМ Е ОХРАНЯВАН ОТ ПУТИН ЗАЩОТО КРИМ И ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА БЪЛГАРИЯ ДО 5 ГОДИНИ ....ЩЕ БЪДЕ НОВИЯ ....ИЗРАЕЛ. ......А ИЗРАЕЛ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК ЩЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА. ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 аве фюрер

    22 44 Отговор
    Русия е не само страна в конфликта , но и активно подпомага подривните дейности в Донецк и Луганск . В действителност ,това са наистина окупирани територии и Украйна има пълното право да възстанови закона със сила . Прав е Порошенко , никакво отстъпление пред домогванията на руската империя.

    Коментиран от #19

  • 10 Рубладжийче

    21 35 Отговор

    До коментар #8 от "Коко":

    Руските лакеи започнахте да кълнете като бабички. Но какво друго ви остава, след пердаха в Сирия и провала на Малорусия в Украйна.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ха ха

    18 24 Отговор
    РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ НАЛАЗИХА САЙТА

    Коментиран от #16

  • 13 Барчо

    24 15 Отговор
    Някой беше изкарал статистика, че усрайна има по-малочислена войска от тази на Домбас и Логанск взети заедно, така че трябва много да се понапънат. Иначе двете републики ще веят знамена в Киев и ще присъединят територията към тях. Да не говорим че така наречената войска на укрите е от платени въшки, които ще дефикират при вида на първите си ранени дружки.

    Коментиран от #15

  • 14 Иван

    10 22 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Много си прав ама виж колко гумени глави с промити мозъци да сложили минуси. Стойчев пуска само такива статии- И троловете плюс промитите мозъци само това чакат. Явно Факти сериозно се изхранва с руска пропаганда. А ни разбирам тез ибългари които вместо да си милеят за българското колкото и скапано да е намират утеха в сляпото русифилство или русофобство също.
  • 15 Иван

    15 22 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Ти в Украйна бил ли си? Виждал ли си хората как са обединени около това да защитят родината си?
    С руснаци разговарял ли си през живота си за да разбереш какво мислят съвременните руснаци за нас? 80% от тях ни смятат за бедна смотана държава и идват в БГ само като им свършат парите за курортите в Европа или Турция и Египет. Живееш в измислен пропаганден свят със сляпа обич към матушка Русия само че тя вече не ни е матушка ами доста злобна мащеха.

    Коментиран от #21, #22, #37

  • 16 падналия ангел

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "ха ха":

    Еми до тук сте 7 на 7 поста лазещите и пълзящите, фили и фоби!
  • 17 българин

    23 11 Отговор
    Иване,мога ли да те питам нещо-ти па защо обичаш толкова краварника,та толкова се напъваш тука чак до наакване?Какво хубаво си видял от Америка?Ами като са по-богати,защо не отидеш там бе,ами смърдиш тука?Отивай,кой те спира?Ама такива като тебе не ги пускат там,та сигурно ще си останеш само с мечтите.А ние русофилите обичаме Русия безплатно,което не ни пречи да обичаме БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Рубладжийче

    14 19 Отговор

    До коментар #17 от "българин":

    Русофилите сте антибългари и безродници.
  • 19 ВЛКСМ

    15 10 Отговор

    До коментар #9 от "аве фюрер":

    Пияницата Потрошенко е бита карта,Путин държи роял флеш.И след 18.03.ще има референдум в Донецк и Луганск..и до,,свидание,,Украйна..
  • 20 Българин

    11 17 Отговор

    До коментар #17 от "българин":

    А ти защо обичаш толкова много руската кочина бе, безродник? И ти можеш да се изнасяш за там като не ти понася тук. Е не се пиши българин, защото русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. Руския слуга не може да бъде българин.

    Коментиран от #31

  • 21 ВЛКСМ

    16 7 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Бях в Россия,питаха ме..къде са б-ските стоки,,цигари,,вино,,сирене,,консерви,,и.тн.а аз какво да кажа..да питат Костов и компания и тия новите са от същото тесто

    Коментиран от #34

  • 22 Бай хой

    9 7 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Е мчи ние сме си бедна и смотана държава. Най бедната в европа. И най корумпираната. Ти какво искаш? Да те лъжат ли?
    И това всичко благодарение на евро членството, атлантическия съюз. Преди това не бе така. Дори напротив. Факт.
    Кво си ревнал кат вдовица.
  • 23 Руските свине

    10 11 Отговор
    С удоволствие помагат на касапина Асад да избива народа си, като изтъкват, че са поканени от законното правителство. Как биха реагирал и ако законното правителство на Украйна повика някой, който да помогне да си върне окупираните от руските бандити територии?

    Коментиран от #29

  • 24 ЕЕЕ

    13 8 Отговор
    Крайно време е Украинците да вдигат белите знамена, иначе ще се вее Руското в Киев.....Украйна е втората Македония в Европа...измислена държава.
  • 25 Доларче

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Рубладжийче":

    Как хубаво пишеш опорката.Добре ти плащат.
  • 26 Инавх ем аз арук

    7 14 Отговор
    Тъпаците обичат Русия и лижат миризливия седалищен апарат на Путин, а умните изкарват пари при краварите. Защо бе, руски твари не отидете да учите и работите в Русия ,ами всички търчите на запад. Ей на това му се казва тъпанаристия.

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Руските свине

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "хари":

    Продължават да измират в окупираните територии. Това Гиви, това Моторола и още десетина други по-важна бандити. Да не мислиш, че са си отишли от старост?

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Руските свине

    6 12 Отговор

    До коментар #32 от "хари":

    Никога не са били велики, а още по-нелепо е да наречеш кочината им велика. Особено пък сега, когато под ръководството на откаченото джудже се превърна в заплаха за човечеството.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Диди

    3 10 Отговор

    До коментар #32 от "хари":

    Европейският съюз не се натрапи на България.Българският народ взе решение да влезе в ЕС. За България е добре ,че е в ЕС,иначе Путин щеше да обърне особено внимание и на нас.Не искаме отново руско робство.

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Барчо

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Бил съм и в СССР точно в украинския град Тернопол цяла година и в сегашна Русия и в сегашна Украйна. Като укрите няма други такива самоубийци. Много добре съм видял какво представляваше тогава и сега. Няма да изпадам в подробности. Това което съм видял нищо не може да ме убеди, че не е истина и точка.
    Руснаците естествено с право ще ни смятат за нещастници. Сами си разбихме икономиката, сами си разбихме пазарите, сами си разбихме оръжейната промишленост и пазари. Какво искаш да мислят за нас??? Че сме пичове ли???? Оскверняваме военни паметници, които са защитени със закони не само в България, а и по целия свят. Паметниците имат статут за неприкосновение докато не се реши друго на правителствено ниво. Кой осквернява паметници??? Укрите, ние и тук таме поляците. Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Заслужаваме си такова отношение.
    Те ни пожалиха през Втората световна и не ни бомбандираха, защото нито един български войник не е отишъл да воюва. А какво направиха краварите???? Сринаха църкви, народния театър, болници, частни домове, училища, църкви, манастири и т.н. с над 48 000 бомби. Иначе една казарма не е бомбандирана. Направи си справка и тогава мучи!!!!
  • 38 Ханко Брат

    9 3 Отговор
    Добре, че долните краваро-джендъри не ни пратиха и нас да воюваме с македония. Но никога не е късно щом се водим по техния акъл. Ако почете човек коментарите му става ясно, че доста мозък е промит в РОДИНАТА ни.
  • 39 Гюнтер

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Диди":

    Стига си филосоствала, имаш още чинии за миене!
  • 40 Slavic Vibes

    5 1 Отговор
    Много бандери ще си намерят лобното място в мразовита Донецка република и Луганска територия, знам го. Но дали те го знаят...че майките им студени ще ги целуват -- украинските войници?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания