Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 08:15 1 908 5

Тежък удар по лагера на Орбан

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • фидес-
  • джордж сорос-
  • петер-марки зай

Управляващата партия ФИДЕС претърпя изненадващо поражение на местни избори в Унгария

Тежък удар по лагера на Орбан - 1
Снимки: БТА/АР

Управляващата в Унгария партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан претърпя изненадващо поражение на местни допълнителни избори вчера, съобщи Reuters.

Независимият кандидат Петер-Марки Зай, подкрепян от няколко опозиционни партии, беше избран за кмет на южния град Ходмезовашархели, отдавнашна крепост на ФИДЕС.

Новакът в политиката спечели 57,5 процента от гласовете, постигайки убедителна победа над съперника си от управляващата партия Золтан Хегедуш, който получи 41,6%.

Тежък удар по лагера на Орбан

Анализатори отбелязват, че изненадващата победа на опозицията може да отбележи нова фаза в кампанията за парламентарните избори, насрочени на 8 април. Според тях това показва, че една обединена опозиция може да има шанс за победа въпреки че социологическите анкети дават значителна преднина на ФИДЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    27 6 Отговор
    Дългата ръка на Сорос!
  • 2 Демократ

    6 2 Отговор
    Това партията близнак на тиквата.Който се е хванал за него всеки е загубил.
  • 3 ха ха ха

    16 4 Отговор
    не е изненадваща, много парички са хвърлени там... питайте баба ви Меркел /Сорос/
  • 4 охлюв

    17 3 Отговор
    Естествено,а как иначе!Само че,кажете колко струва това на Меркел!Той ББ защо слушка,иначе ще му се случи случка и на него!
    А Орбан е политик на място,който защитава интересите на своята държава!
  • 5 аве фюрер

    14 2 Отговор
    Брюкселските амбреажчета ще направят всичко възможно да да свалят Орбан от власт , та дори и пари ще наливат в опозицията само да го бутнат . Но , Орбан милее за нацията си няма да им мине номера , това не е кученцето на каишка Боко от Банкя . ПоздрАв най-сърдечен за хомодружинката от Брюксел ....
Новини по държави: