Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 12:00 1 483 16

Анкара си поиска от Прага избягалия кюрд

  • салех муслим-
  • турция-
  • кюрди-
  • екстрадиция-
  • бекир боздаг

Турция настоява за екстрадицията на сирийския кюрдски лидер Салех Муслим

Анкара поиска официално от Прага екстрадицията на бившия лидер на сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз Салех Муслим.

Новината съобщи турският правителствен говорител, след като чешките власти арестуваха в неделя Муслим в Прага, предаде Reuters.

В интервю за частния канал NTV вицепремиерът и правителствен говорител Бекир Боздаг заяви, че турското министерство на правосъдието е предало на чешките власти искането за екстрадиция.

Боздаг уточни, че Муслим ще се яви пред съд по-късно през деня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    11 16 Отговор
    Браво..ей така ще се изловят терористите...за разлика от Запада който директно ги убива без съд и присъда ,Турция ги съди...
  • 2 кат

    6 13 Отговор
    Бягай да си пишеш в ердоган нюз, какво правиш из българските сайтове
  • 3 Партиец

    11 3 Отговор
    Глей го , къде се крие. Женчо , заряза работническата класа на фронта.ХИ ХИ ХИ ХА ХА ХА .
  • 4 Янис

    7 3 Отговор
    Ще им го върнат като на нас Цветан Василев!Това да не е приятеля Боко!
  • 5 Осман

    6 5 Отговор
    Май на този мунчо взело да му става тесничко около вратлето и бяга в Европа при другите пък пешките да ядат пердаха от аскера на терен .
    Сега Турция ще си го прибере ще му направят една хубава турска вечер в зандана

    Коментиран от #7

  • 6 Батко ви

    5 3 Отговор
    Че да не е турски гражданин че да искат във Турция да го екстрадират.той е сириец и Сирия може да има претенции.
  • 7 Джендо

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Осман":

    Че защо да им го връщат , сигурен съм , че няма да стане.Те се борят за независим Кюрдистан, така са се борили всички народи в Османската империя.Стремежа за свобода и независимост откога е престъпление?За Косово може за Кюрдистан не , къде е разликата?

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Осман

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Джендо":

    Ами тогава по твоята логика като се разходиш по Родопите чак до пиринско са само помаци , Кърджали, Делиормана и бургаския санджак са само турци , видинско пак не са българи и каква стана тя

    Коментиран от #9

  • 9 Янис

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Осман":

    Ти като кюрд ли живееш!Аз работа в този район и не съм видял някой заплашен,дискриминиран или лишен от нещо!
    За една година в Турция има убити над 4000 кюрди!Сигурно има и доста терористи,но има и невинни хора а също и журналисти и интелектуалци никога не пипали оръжие.От началото на конфликта са убити 40000,като членове на ПКК са само половината!От 2002 до 2015г. нещата бяха се уталожили и сегашното положение е заслуга и на Ердоган!

    Коментиран от #12

  • 10 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Джендо":

    Ще го предадат като топъл картоф:)Американците искат да го спазарят за спирането за настъплението на на турската армия, ако не ще го спазарят за своите двама терористи които се били в редиците на пдс и сега са в турския зиндан.

    Коментиран от #11

  • 11 Янис

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    И това ще е голям "успех" и кюрдите ще свършат или изчезнат?
    Ти като фен на Турция си доволен ли си от нестихващия конфликт? Убеден си че със сила ще се реши проблема а не да се търси мирно решение?
  • 12 Осман

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Янис":

    Кюрдите как живеят бе папагал има ги в най високите постове в държавата , генерали и прочие ....

    Коментиран от #13

  • 13 наблюдател

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Осман":

    Дай да ги видим тези постове.Кажи кои министри са кюрди и кои от генералния щаб са такива. Поне 30% от населението на Турция са кюрди.Дали 30% от управленските постове се заемат от този етнос?
  • 14 До наблюдател яяяя...

    4 1 Отговор
    Абе сеирджията, самият вицепремиер, който е цитиран в статията Бекир Боздаг е кюрдин! Наблюдател бил, ами ти като гледаш виждай малко!
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bekir_Bozdağ

    Коментиран от #15, #16

  • 15 наблюдател

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "До наблюдател яяяя...":

    Давай сега другите да видим.
  • 16 Маркуча

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "До наблюдател яяяя...":

    Той наблюдателя не е виновен, медията тук предоставя информацията по такъв начин, като че ли турците и кюрдите са врагове. Взема информация от пкк и я предоставя, като че ли е от всички кюрди, взема информация от антитерористична операция срещу пкк и я предоставя, като че ли турците трепят всички кюрди! А това, че пкк е една терористична организация призната даже от краварите и западна Европа, че тези, които споделят техните идеи са около 2-3% от цялото кюрдско население, това много внимателно и грижовно се премълчава! Знам, че това, което казвам хората тук е трудно да го разберат, защото съдят за събитията от медиите, които четат и това е естествено! Но обърнете внимание, че дори в заглавието на статията за избягалият кюрд, това си проличава много ясно! Представете си статия със заглавие от рода на едикойси иска избягалият французин.. не е ли смешна работа?..
Новини по държави: