26 Февруари, 2018 14:50 1 617 2

Южна Корея зове САЩ за диалог със Северна Корея

  • южна корея-
  • северна корея-
  • сащ

Мун Чже-ин с ключови преговори с Пхенян

Президентът на Южна Корея Мун Чже-ин призова САЩ да снижат условията си за диалог със Северна Корея, съобщи РИА Новости.

Президентът разговаря с вице-премиерът на КНДР Лю Яндун в Сеул.

„Нужно е САЩ да намлят изискваният си за диалог със Северна Корея. В същото време в КНДР трябва да демонстрира своята готовност за денуклеризация. Важното е двете страни да застанат заедно на масата за преговори“, заяви Мун Чже-ин.

От Южна Корея вече разпространиха информации за това, че Северна Корея е готова за диалог със САЩ. Това стана след преговори с делегация от Пхенян по време на Олимпийските игри в Пьонг Чанг.

На този етап позицията на САЩ и Япония е сдържана. Южна Корея започна да затопля отношенията си със Северна Корея през последните месеци. В момента се търси начин и за диалог със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ABV

    8 2 Отговор
    ИИИ.КОФТИ...И СЕГА КАК КРАВАРИТЕ ЩЕ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ НА ЯПОНИЯ И Ю.КОРЕА КАТО НЯМА ЗАПЛАХА....ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗФАБРИКУВАТ НЯКОИ ИНЦИДЕНТ И ДА ПЛАМНЕ КОНФЛИКТ....ДА ЖИВНАТ ПОРЪЧКОТЕ.КАКТО ХЛОРИРАХА СЕГА В СИРИЯ И ОБВИНИХА АСАД...ЕЕЕ ТОЗИ ФИЛМ ГО ЗНАЕМ ОТ ЦРУ И ИРАК С ОРЪЖИЕТО НА САДАМ ДЕТО ПОСЛЕ САМИ ПРИЗНАХА ЛЪЖАТА...ЧЕ НЯМА ТАКОВА...ВЯТВАИТЕ ИМ И ПОПИВАИТЕ ДЕМОКРАЦИЯ!!
  • 2 Kcaniba

    8 1 Отговор
    Т.е още така и не сме разбрали, че диалог по различните точки по света няма, благодарение на призивите за диалог и мир, на империята на злото-фащ!!!
Новини по държави: