26 Февруари, 2018 16:26 13 280 20

Разстреляха разследващ журналист в Словакия

  • словакия-
  • убийство-
  • журналист-
  • разследващ-
  • приятелка-
  • ян куциак-
  • полиция

Брутално покушение срещу свободата на словото

Разстреляха разследващ журналист в Словакия - 1
Снимка: Shutterstock

Брутално убийство шокира Словакия. 27-годишен разследващ журналист и неговата приятелка бяха убити в дома им, съобщи „Ню Йорк поуст“. Полицията смята, че покушението е свързано с дейността на мъжа.

Ян Куциак и неговата половинка са били убити в дома им в градче, намиращо се на 65 километра от столицата Братислава. Агенцията „Актуалити“, в която е работил журналистът, призова властите да задържат тези, отговорни за „бруталното убийство“.

На пресконференция началникът на словашката полиция обяви, че според първоначалната информация убийството е свързано с работата на разследващия журналист. 27-годишният Куциак е писал за случаи на измами, включително и за бизнесмени, имащи връзки с управляващата партия и други политици.

Словашките лидери осъдиха остро клането. „Трябва да намерим лицата, които са извършили убийството, и да защитим с всички възможни средства безопасността на четвъртата власт“, заяви президентът Андрей Киска. Разследващите смятат, че убийството е извършено от професионалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    43 1 Отговор
    А ние си мислим, че в България сме най-лошите. Навсякъде вече стават подобни зверства, млади хора убити, щото засегнали нечий интерес...накъде е тръгнал тоя свят, да го ева:(

    Коментиран от #6

  • 2 народ

    46 3 Отговор
    И аз!!!Той даже големият френски актьор Ален Делон каза:без съжаление ще напусна този долен и мръсен свят на престъпници и интриганти,където всеки е против всеки,където честността е непозната,където не можеш дори на брат си да вярваш,където властва лъжата,користолюбието и алчността и не остана нищо човешко!!!
  • 3 Мужик

    19 39 Отговор
    До мрънкащите, лицемерни пенсионери от коментар 1 и 2:
    На много добре отива света. Миналия век, за който така ревете, донесе две световни войни с десетки милиони жертви. Донесе концлагери, "народен" съд, в който журналисти и интелектуалци бяха разстрелвани, донесе Студена война, ядрени кризи, комунизъм, фашизъм, национал-социализъм, геноциди и какви ли още не престъпления срещу човечеството... А, вие, псевдо-моралисти, допринесахте ли с нещо за човечеството - може би сте доносничили в ДС, крали сте, мамили сте, но сега раздавате присъди...? Хубаво, че вие и вашето време си отивате и ние - младите, най-накрая ще се отървем завинаги от вас и поколението ви, което разруши България!

    Коментиран от #7, #8, #12

  • 4 Рамбо Силек

    7 5 Отговор
    Половината словакия е пълна с техни цигани.Те са по измамите в страната...
  • 5 Дикембе Мутомбо

    11 6 Отговор
    И него и приятелката му... Кофти работа.

    Тук поне не помня да са разстрелвали семейство... не, че ме успокоява.
  • 6 Барчо

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "......":

    Така е. Като стане някое убийство или някакъв проблем у нас и веднага - Нема такава държава. А като се огледа човек, такива неща стават навсякъде и то къде по-лоши.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чукумба

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мужик":

    Значи сегашното време по те кефи ,а?...демократично,с много убийства,с постоянни войни,вътрешна разсипия и простотия,цигания?!?!

    Коментиран от #11, #18

  • 9 СССРБАРЕТА

    13 4 Отговор
    Нека го прочетат Въздухарите дето постоянно повтарят "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"!
    Напротив ИМА!!! Целият демократичен свят е корупция и престъпления от алчност!!! За това ми хареса коментарът на Волен Сидеров който не ХАРЕСВАМ по повод твърденията на запада, че в България имало корупция! "Аиде ако обичат да си гледат тяхната корупция!!!
  • 10 hmhmhm

    6 6 Отговор
    Можеха да ги самоубият като тия в Нови Искар
  • 11 Мужик

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Чукумба":

    Повече войни, убийства, вътрешна разсипия и простотия от миналия век?... Я пак помисли, прегледай малко статистика и после, ако искаш, се излагай с такива заключения. Само циганията наистина е по-голяма, ама циганите не са се пръкнали през този век, а това, че днес са така маргинализирани, определено е заслуга на миналия век.
  • 12 ......

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мужик":

    На 45 години съм, какви ДС-та, какви доноси са те подгонили ве, улав? Бях на 16-сет години, когато падна бай Тошо, на кого да доноснича, за какво? Че и "Мужик" се изтипосал кмплексара...аман от ла*на недос*ани като теб, духльо:)
  • 13 НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО!

    8 0 Отговор
    Не мога да разбера ш.....те смотани богаташи,ми като си богат човек с власт нищо не те притеснява,защо ти е да убиваш едно журналистически,което току-що е завършило,не може да те стресне ,но явно всички богаташи и новобогаташи не могат да се държат мъжки да са мъжкари,а все едно един х.. ги е правил ,страхливи,долни богаташки п...и и ,жените им са по мъже от тях.ногати женчовци и духачи,егати утепа коте богаташи,умрели от страх....бел ден да не видят
  • 14 Люлински извън земен

    4 2 Отговор
    Мууужик, ВСИЧКИ разбраха колко си зле с матем...риала, като сравняваш 18 години със 100. Я по добре си ходи в Тууундрата, но първо викни някой да ти смаже гумите на камиона, та като го дърпат кучетата да не се хабят! - Става въпрос за кучетата и гумите.
  • 15 Шаран БГ

    11 2 Отговор
    Няма богатство или някакви привилегии от власт, които да не са плод на престъпления!! Защо у нас има специална служба за охрана? Не съм я създал аз, че да вардят мен. Във Финландия и Дания депутатите им отиват на работа с велосипеди, а у нас с бронирани мерцедеси. Правете си изводи сами. И защо всички медии им ближат ....подметките ? Ай се е опитало някое журналистче да разрови нещичко, ще последва Ян Куциак !!
    Нищожна част от човешкото имане се дължи на честен и почтен труд.
    И тъй като този млад човек се е захванал да извади на показ нечии "кирливи ризи", са прекъснали живота му. Че и на неговата другарка в живота. Лека им пръст !
    Щом е засегнал и властимащи, много е малка вероятността да разкрият нещо. Ако е бил хитър и е извадил копия и има записи /аудио, видео/ от това, по което е работил...... и то на няколко места, може би ще зачекнат нещо. Вероятно ще стане нещо подобно като убийството на Луканов у нас.
    Най-много да стигнат до преките извършители, ако по време на разследването не бъдат и те ликвидирани. Обикновено така постъпват.
    Богатство се постига със зло, със зло се варди и със зло завършва!!!
  • 16 Безвремие

    5 0 Отговор
    Още от времето на римската империя светът е бил такъв-алчност,предстелства,власт.Той няма да се промени-не чакайте "свобода,равенство,братство".Сега по света е капитализъм-изгоден за шепа хора-всъщност единствените престъпници,докарали народите си до бедност.
  • 17 Отмъстител

    3 2 Отговор
    До номер 3
    Да, потвърждаваш с думите си идиотската агресивност и безумие на съвременния свят.Колкото до това старите да си заминат, да всички ще си заминем, но такива като теб се случва да си заминат без време...
  • 18 ЕВ-РАСИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Чукумба":

    ПО ДОБРЕ ОТ ПЕДОФИЛИЯ , НЕКРОФИЛИЯ И РУСОФИЛИЯ ТОВА СА ХОРА ОТ ЕДИН ВИД ! И СА ЗА ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ЗА ЧЕРВЕНАТА КНИГА !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ivixger

    0 0 Отговор
    http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin npi.kgrm.fakti.bg.mky.jn http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Новини по държави: