Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 19:00 2 283 19

Русия е готова да възобнови сътрудничеството с Европа

  • русия-
  • сергей лавров-
  • ес

Сергей Лавров заяви, че това е важно за бизнес кръговете

Русия е готова да възобнови сътрудничеството си с европейските държави без каквито и да било предварителни условия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Той говори след среща с португалския външен министър Аугущу Сантуш Силва. Лавров заяви, че страната му се стреми да демонстрира готовност за сътрудничество.

Руските отношения с Европа се обтегнаха след налагането на санкции срещу страната, заради анексията на Крим.

„Ние не смятаме да правим компромиси за вдигането на компромисите. Бизнес кръговете и от двете страни обаче са обективно заинтересовани. Активността на НАТО в близост до нашите граници подкопава доверието към Алианса. Важно е да водим диалог“, заяви Лавров.

Лавров допълни, че е представил на Силва условията за изпълняването на Минското споразумение. Той е заявил и че Киев води контрапродуктивни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    8 15 Отговор
    ТОЗИ ЕВРЕИН,ЗАЩО ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА РУСИЯ ??????

    Коментиран от #2

  • 2 Гошо

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Шалом":

    Може би защото това му е работата като външен министър на РФ.

    Коментиран от #4

  • 3 El comandante

    11 14 Отговор
    Другите никога не са прекъсвали бознес отношения само тъпите ОПГ ГЕРБ
  • 4 Червен интернационал

    9 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Евреин,външен министър на Русия ?
    Евреин,президент на Русия?
    70% евреи в Руската "ДУМА"
  • 5 Без условия

    5 11 Отговор
    Това ми звучи като капитулация без условия. Да ни би сирийския шоурум на руски пушкала да е излязъл малко по-скъпичък? Или просто не е приятно на руската душа да гледа отзад летящия напред китайски икономически влак, който превзема Африка докато се превърне в КитАфрика. Не знам, политика да му .....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Руските свине

    7 13 Отговор
    Май са на път да подадат молба за членство в ЕС.
  • 8 Марио Теран

    10 12 Отговор

    До коментар #6 от "El comandante":

    Като руските подлоги по-големи предатели няма дори в Латинска Америка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Феее

    11 8 Отговор
    Русия е най великата военна страна!А ще става още по велика!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Хайдук

    5 9 Отговор

    До коментар #10 от "Феее":

    Ти си луд.това и руснак няма да го каже само луди като теб
  • 12 onq s konq

    3 8 Отговор
    Традиционно старата лисица лавира като скиор в слалом."Била готова да възобнови сътрудничеството с Европа Русия",НО НЕ И НА ОТСТЪПКИ!И ТО КАКВИТО ТРЯБВА!Еми ще си остане с готовността.Ама това сътрудничество "било важно за бизнеса"...Да-важно е за Евробизнесмените,защото ГУБЯТ ПАРИ,а ВИЕ ТОВ.ЛАВРОВ КАКВО ГУБИТЕ?...ВИЕ ГУБИТЕ ДИРЕКТНО ВЛАСТТА!...Ама трябва да го казвам вместо тебе...Лавров такъв:)
  • 13 outlander

    2 1 Отговор
    Подрязаха им крилете отвсякъде. И още ще им ги подрязват. Било важно за бизнес кръговете да възобновят отношенията си с Европа, обаче коня не споменава, че тия бизнес кръгове са олигарси, мафиоти, престъпници и наркотрафиканти, занимаващи се единствено с изнудвания и убийства, "бизнесмените" трябва да бъдат изолирани в руската кочина докато цялата структура на кръстника Путин не бъде тотално съсипана. От ясно по-ясно е, че парите, нужни за хибридна война и разпалване на регионални конфликти, са на привършване и тия престъпници се нуждаят от период на затишие, с цел натрупване на активи за тероризъм.
  • 14 outlander

    2 0 Отговор
    Да те хванат, че използваш посолствата си и дипломатическия си имунитет за разпространение на наркотици и да твърдиш, че бизнес сръговете се нуждаели от сътрудничество, е върха на наглостта. Щом на държавно ниво наркотрафика е приоритет от висока важност, представям си какво е в "бизнеса".
  • 15 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    рано е още за преговори.хладилника в русия все още не е победил окончателно телевизора,но тенденцията в тази посока се вижда.
  • 16 Slavic Vibes

    4 2 Отговор
    Русия никога няма да се поклони на Европа, и не иска да има нищо общо. Може да има намесен някой икономически въпрос, Путин да метне Европата отново, но нищо повече. Ако някой ФАЩ фен чака Русия да падне на колене на Франция, Англия и Германия, може да си среже вените още отсега. Ще го разочаровам.

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Slavic Vibes":

    русия поне 3 пъти за последните 100 години се осира и се налага да я спасяват от гладна смърт европа и сащ.тва си го пропуснал в образованието си .

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Той не го е пропуснал
    просто твойто основно образование не стига до такива факти.
    Запиши поне средно да получиш и не се излагай повече.
  • 19 kawasaki

    0 0 Отговор
    ВИНАГИ Е ИСКАЛ ДА БЪДЕ ТАКА ПУТИН ИМ ПРЕДЛОЖИ ЗОНА ЗА ТЪРГОВИЯ ОТ КАМЧАТКА ДО ЛИСБОН НО АМЕРИКА СЕ ОПЪВА ЗАЩОТО ГУБИ ВЛИЯНИЕ-ЕВРОПА ОСЪЗНА ЧЕ ТЪРПИ СМО ЗАГУБИ ОТ САНКЦИЙТЕ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания