Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 09:17 2 689 15

Чехия няма да анулира сделката за ЧЕЗ

  • чехия-
  • андрей бабиш-
  • чехия

Андрей Бабиш призна, че има притеснения около продажбата

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че е притеснен от новините от България, но чешката държава няма намерение да анулира сделката за ЧЕЗ.

Това той каза в телефонно интервю за TV NOVA, партньорска телевизия на bTV. Ето въпросите към чешкия премиер и неговите отговори:

– Имате ли съмнения, че процедурата за сделката за ЧЕЗ в България не е прозрачна?

– Ние като държава имаме 63% в ЧЕЗ и сме представени чрез Министерството на финансите. Надзорният съвет на компанията е бил избран по време на управлението на предишната коалиция. Той е имал съмнения за продажбата, но е бил убеден от Борда на директорите, че сделката е прозрачна, че купувачът и парите са прозрачни.

И сега излиза, че в България има някакви съмнения. Трябва да кажа, че съм много притеснен от новините от България. Ще поискаме обяснение от директорите на ЧЕЗ чрез техните представители в Надзорния съвет.

– Съществуват ли възможности за отмяна на сделката съгласно чешкото законодателство?

– Нямаме намерение да анулираме тази сделка, подчерта чешкият премиер. Надзорният съвет, на базата на тези аргументи, неколкократно заяви, че всичко е наред, че ЧЕЗ ще си получи парите и че няма да има никакви допълнителни разходи.

Тази сделка е одобрена и ние не сме в състояние да й повлияем. Има и миноритарни акционери. Това е решение на ЧЕЗ и нашите възможности за въздействие са минимални


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесният язовец на ося с коня

    21 5 Отговор
    А така!!! Честито на премиера!!!
  • 2 Гинка

    15 3 Отговор
    Яката далавера
    Яката далавера
  • 3 Гост

    13 4 Отговор
    Добър ден. "Изненада"ме.
  • 4 Минчо

    6 9 Отговор
    Ами значи всичко е 6. Какво реват всички.
  • 5 Глупак

    22 2 Отговор
    ЧЕЗ не си изпълнява задълженията от самото начало. Декларират фиктивни инвестиции,
    разходи и загуби
    Вместо да бъдат наказани и с отнет лиценз като в Албания….у нас минаха по приятелски.
    Освен това съдят Бг в САЩ при международен арбитраж и вероятно вече са си осигурили победата.
    България нехае и ще плащаме още милиарди !
    Държава България днес НЯМА
  • 6 Гинко

    3 4 Отговор
    А ся:)
    Вечна дружба!
    Нека има е казал Сталин ,но не за всички:)
    Тук май е имало за всички:)
    Силни новини и прос народ.
    Ми то сега е над 100 лв. тока на хората с парно ,какво ли ни чака...
  • 7 Чихия

    6 4 Отговор
    Чехите се отървават от българската мафия и няма защо да искат да развалят сделката. Те взе пак взимат пари. При нас е проблемът, т.к. една закъсала фирма вади едни пари, които няма. Хич не е ясно от къде идват парите, доколко не се перат тези пари, какъв им е произходът и т. н. Ако Борисов няма нищо общо със сделката, да ги изясни тези неща, преди да се завърши тя.
  • 8 ПЕЕВ

    4 14 Отговор
    СТИГА ВЕЧЕ С ТОЗИ ЧЕЗ ИМА СИ КЛАУЗИ КОИТО ТРЯБВАТ ДА СЕ СПАЗВАТ НЕЗАВИСИМО КОЙ ГО КОПУВА .КАКВА Е ТАЗИ ИСТЕРИЯ СЪЗДАВАНА ОТ БСП.

    Коментиран от #9

  • 9 Мн си проз

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПЕЕВ":

    Оди да пееш на баща си
  • 10 Изкукуригал пенсионер

    1 2 Отговор
    Да живеее Путин! За него си давам душата!
  • 11 Боко Тиквата

    2 2 Отговор
    Бабиш-Мамиш,подушвам че сме от една порода!Твой приятел Боко!
  • 12 ганьо волтаика

    1 2 Отговор
    В последното изречение се съдържа всичко, човека е казал, че всичко е наред, щом ще си получат парите и няма да има допълнителни разходи.
    С една дума, боли го швепса, и си е прав човека.
  • 13 6666

    1 1 Отговор
    Браво бе българи, ако купова4а беше "известен бизнесмен" от левицата като ГЕРГОВ или от ДПС ПЕЕВСКИ ,ДАН4О салфетката, ще бъдете доволни.И сега какво ,бизнес дамата ви пре4и,разбира се ,при този прост народ възможно ли е да има бизнес дами.
  • 14 Явно

    1 0 Отговор
    Този премиер дали е премиер? Или е премиер на примата?
    Човека явно си противоречи, това и на тройкаджиите е ясно! Хем казва, че %63 е на държавата, хем казва, че възможностите за въздействие върху сделката са минимални!!! Как може собственика на %63 да казва, че не може да въздейства??? Ама тъй кат гледам има много двойкаджии във форума!...
  • 15 Чех ла

    1 1 Отговор
    Чехия е най-еврейската държава в Европа! Това го знае всеки с що годе елементарна обща култура. Явно заповедта идва отзад паравана... Иначе как да се обяснят абсурдните изказвания на бабишката?... А в България общественото мнение се насочва в друга насока... Жалки еврейски номера..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания