Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 13:31 1 374 4

Русия хакнала 7 щата преди изборите в САЩ

  • сащ-
  • русия-
  • избори-
  • хакери

Агенти на Москва са компрометирали системите в Аляска, Аризона, Калифорния, Флорида, Илинойс, Тексас и Уисконсин

Русия хакнала 7 щата преди изборите в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Служители от американското разузнаване обявиха, че са открили достатъчно доказателства, че сайтове и данни на избирателите в седем американски щата са били компрометирани от руски агенти преди президентските избори през 2016 г. Новината съобщи NBC, цитирайки официални лица от Вашингтон.

Според информацията американската разузнавателна общност смята, че по различен начин са били компрометирани системите в щатите Аляска, Аризона, Калифорния, Флорида, Илинойс, Тексас и Уисконсин.

Няколко от тези щати са били информирани по-късно от правителствени служители във Вашингтон, че техните сайтове и бази данни са компрометирани, но не им е било казано, че Москва стои атаката.

Русия хакнала 7 щата преди изборите в САЩ
Снимка: БТА/АР

Допълва се, че всички щатски и федерални служители, които са говорили с тях, са казали, че никакви гласове не са били манипулирани и никой избирател не е бил изваден от списъците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бактисъл

    16 3 Отговор
    Мъда бе. А, нещо доказателства така... Или за зомбитата на т.нар. "медии" на т.нар."международна общност" няма нужда. Просто трябва да се повтори лъжата 1000 пъти.
  • 2 соросоидни кърлежи

    8 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че никакви гласове не са били манипулирани и никой избирател не е бил изваден от списъците. ФАЛШИВИ НОВИНИ...
  • 3 кой хакна ЧЕЗ

    10 0 Отговор
    Те и ФАЩ казват че нашите магистрати са изкупили гръцките къщи на килограм ама сигурно е партенка пак ? Само фалшиви новини днес. За Шенген , нищо , затрупа го снега !
  • 4 Кcaniba

    9 0 Отговор
    оня трампетист - Клинтън, пък беше хакнал моника люински