Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 16:04 941 0

Зетят на Тръмп вече няма достъп до секретна информация

  • зет-
  • доналд тръмп-
  • информация-
  • достъп-
  • джаред къшнър-
  • секретна

Съветникът на Тръмп вече няма достъп до най-секретните документи

Зетят на Тръмп вече няма достъп до секретна информация - 1
Снимка: БТА/ AP

Зетят на американския президент Доналд Тръмп Джаред Къшнър вече няма достъп до секретна информация, която влиза в графата „строго секретно“, съобщи „Политико“.

Зетят на държавния глава, който е и негов съветник, загуби достъп до чувствителна информация и секретни документи на службите. Къшнър и други служители от Белия дом са били информирани, че достъпът им е отнет.

Според източници, цитирани от американски медии, той и други служители на Белия дом са били информирани в петък, че нивото им на достъп е понижено. Той имаше временно разрешение за достъп до строго секретни документи. Според източници обаче е търсил такава информация по-често от който и да е друг служител извън Съвета по национална сигурност.

Джаред Къшнър, женен за дъщерята на Доналд Тръмп Иванка, е имал информация до тайния разузнавателен доклад, с който службите са запознавали Тръмп всеки ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА