1 341 6

Искри между Лондон и Брюксел

Отново неразбирателство между Великобритания и ЕС

Денис Джамбазов

Проектодоговор за условията по излизането на Великобритания от Европейския съюз предизвика остра реакция в Лондон. Британците се възпротивиха на предложението Северна Ирландия да остане в митническия съюз и след Брекзит.

Според предложението на Брюксел територията на Северна Ирландия ще бъде смятана за част от митническата територия на ЕС след Брекзит и ще се изискват проверки на стоките, които идват от останалата част от Обединеното кралство.

Това вбеси британския министър-председател Тереза Мей, която обвини Европейския съюз, че нарушава интегритета на Обединеното кралство. „Нито един британски премиер няма да е съгласен на това“, посочи Тереза Мей, цитирана от британските медии.

От Брюксел посочиха, че целта на блока не е да провокира Лондон и призоваха Великобритания да „посочи алтернативи“. През 2016 година близо 52% от британските граждани гласуваха за излизането на кралството от европейската общност. Оттогава насам обаче се водят тежки преговори.

Има несъгласия между Лондон и Брюксел за отношенията след Брекзит. Трябва да бъдат уредени търговските взаимоотношения, както и правата на гражданите на ЕС и Великобритания след развода.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • jpower
  Отговор
  1 19:38  28.02.18
  оЛЕЕЕЕ, Северна Ирландия, да не обяви и тя независимост....
 • Гост
  Отговор
  2 19:43  28.02.18
  Хахаха, е не бе.те колко се биха за това с терористични похвати. Тя затова гледа така лошо бабката. Хахаха. Те да не си мислят че ще поставят условия на Германия и Франция взети заедно. Хахаха
 • Хасан
  Отговор
  3 22:45  28.02.18
  Кралицата никога не плаща сметки....Брюксел трябва да разбере

  Коментиран от #4

 • Гост
  Отговор
  4 02:08  01.03.18

  До коментар #3 от "Хасан":

  На Наполеон и Хитлер се измъкнаха поотделно благодарение на руснаците дето ги плюят сега, че даже и за победители се изкараха хахаха,но сега едва ли

  Коментиран от #6

 • Скоч
  Отговор
  5 14:00  01.03.18
  А шотландците дали и те няма да надуят гайдите?
 • за матряла
  Отговор
  6 14:04  01.03.18

  До коментар #4 от "Гост":

  Няма да се учудя, ако някъде кажат, че руснаците подтикват ирландците срещу Лондон..

Напиши коментар:


Публикувай