1 Март, 2018 13:50 3 848 8

В Гърция бесни на Юнкер

  • гърция-
  • жан-клод юнкер-
  • македония

Председателят на ЕК използва името Македония в свое интервю

В Гърция бесни на Юнкер - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцките медии са останали разочаровани от председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер, който в свое интервю използва името Македония, съобщи Катимерини.

В интервю за „Дойче Веле“ Юнкер определи термина БЮРМ, с който гръцките медии наричат западната ни съседка, като бюрократичен термин.

"Огън върху Гърция - Юнкер говори за Македония", "Юнкер нарича БЮРМ Македония", "За Юнкер македонците напредват, а БЮРМ е чиста бюрокрация", "Провокация от страна на Юнкер", са само част от заглавията в днешните гръцки медии.

Юнкер е един от поддръжниците на бързата интеграция на страните от Западните Балкани към ЕС. Гръцките медии почти не са предали съдържанието на неговото интервю.

Гръцките власти държат европейските лидери да използват термина БЮРМ относно Македония. В момента Атина води преговори със Скопие за смяната на името на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цирк

    30 16 Отговор
    цяла Европа плаща гръцките дългове, а те тръгнали с претенции за името на съседна държава...предлагам да изгоним гърция от ЕС и да я заменим с Македония.

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    28 8 Отговор
    И като си спомним как давахме от бюджета помощ на Гърция че не можела да си плати пенсиите....държава с 100евро пенсия дава помощ на държава с 800евро пенсия да сииги плаща....от солидарност..тъпотия
  • 3 Драматичен театър

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "цирк":

    А като ги изгоним, как баба Меркел ще си върне парите от тея търтеи? То ако беше така лесно, досега да са ги изритали от еврозоната.. пълна трагедия.. драма..

    Коментиран от #7

  • 4 Булгаридис

    10 11 Отговор
    Де що има свестен грък се е изнесъл от наглата, крадлива и фанатизирана кочина.
    Лъжат и мажат, като руснци.
  • 5 нас да ни е срам

    23 3 Отговор
    Гърците поне си отстояват мнението и дори с изути финансови гащи гордо дори нагло го размахаха на Европа и не може да им се отрече, че имат характер. А ние, какво ??? Премиерът ни го плескат по главичката, като булонка и той подвива опашчица и изпълнява циркови номерца !!!
  • 6 Салам Алеко

    14 1 Отговор
    Абе хора, спомням си че имаше ленински съботи, в които хората работеха без пари да им пращаме продукция да не пукнат! Тея са е.ахти мошениците, дояха и капитализма и комунизма! И сега пк ревът че нямат, угасна комунизма, и полека лека и гърците!
  • 7 ХаХа

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Драматичен театър":

    Гръцка драма
  • 8 Саламa Леко!

    4 0 Отговор
    Гръцка драХма... викаш.
    Ми да-да ги питам този Убаво ли им е...
Новини по държави: