Last news in Fakti

1 Март, 2018 15:20 2 203 1

Косово няма да разменя територия със Сърбия

  • косово-
  • територия-
  • сърбия

Рамуш Харадинай иска преговори с Александър Вучич

Косово няма да разменя територия със Сърбия - 1
Снимка: БТА/AP

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай твърдо се противопостави на призивите за размяна на територия със Сърбия, съобщи Би Би Си.

„Аз съм напълно против размяната на територии със Сърбия и промяната на граници. Такива приказки водят до трагедии. Не искам нова война в региона. Ние искаме преговори със сръбския президент Алекандър Вучич. Трябва да приключим с всички въпроси, които са останали пред Косово и Сърбия. Това ще рече, че ще трябва да получим признание за независимостта си“, заяви Харадинай.

През миналия месец се появиха информации, че двете страни може да преговарят за обмен на територии. Те обаче бяха отхвърлени от властите и на двете държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    3 1 Отговор
    Ако не беха тия мухльовци от САЩ,измислената държава Косово щеше да я има ама друг път