Last news in Fakti

1 Март, 2018 19:00 5 482 11

Студът убива в Европа (СНИМКИ)

  • студ-
  • сняг-
  • зима

Най-малко 54 станаха жертвите на мразовитото време на Стария континент

Студът убива в Европа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Сибирският студ, обхванал в последните дни Европа, взе най-малко 54 жертви, а обилните снеговалежи парализираха летищата и пътното движение, предаде Reuters.

Починалите вследствие на студовете са най-много в Полша - 21 души. В Чехия жертвите са шест, в Литва - пет, във Франция и в Словакия - по четири, най-малко три в Испания, по две в Румъния, Сърбия и Словения, и по един човек в Холандия, Англия и Швеция. Много от починалите са бездомници.
Говорителка на полското правителство каза, че с регистрираните в последните 24 часа жертвите на лошото време в страната от ноември досега са 61 души.

На Балканите метеоролозите очакват повишаване на температурите, но в някои планински райони на Босна изминалата нощ беше леденостудена.

Студът убива в Европа (СНИМКИ)

Като пряко следствие от студената вълна руската компания "Газпром" обяви, че е счупила нов рекорд, за седми пореден ден, изнасяйки 695,1 милиона куб. м газ за Европа и Турция.

Приближаващата буря "Емма", която се очаква да донесе най-силните снеговалежи в Ирландия от 1982 г., хората се тълпят в супермаркетите, за да се запасят с провизии. Летището в Дъблин ще е временно затворено днес следобед.

Червена степен на тревога беше обявена в югозападна Англия и Южен Уелс. Според метеоролозите снежната покривка там може да надхвърли 50 см. Очакват се и бурни ветрове. Летището в Глазгоу остана затворено до днес на обяд, а полетите от шотландската столица Единбург имаха значителни закъснения.

Студът убива в Европа (СНИМКИ)

Близо 11 000 домакинства в Южна Франция останаха без ток заради обилните снеговалежи.

В 37 френски департамента е въведена оранжева степен на тревога, както заради снеговете, така и заради поледици и възможни наводнения.

Студът убива в Европа (СНИМКИ)

В резултат на най-силните снеговалежи за последните 30 години в департамент Еро движението по автомагистрала А-9 в посока към Испания беше напълно блокирано и няколкостотин души бяха принудени да прекарат нощта в колите си. Снегът парализира обществения транспорт в град Монпелие.

От студ и снегове е обхваната и Северна Италия. Телевизия RAI съобщи днес за обилни валежи от сняг във Флоренция, Милано, Генуа, Торино, Болоня, Парма и голяма част от област Венето. Снеговете затрудняват работата на железниците.

Студът убива в Европа (СНИМКИ)

Студът убива в Европа (СНИМКИ)

Необичайна гледка са покритите със сняг плажове на тиренското и адриатическото крайбрежие. В много райони температурите са с 10-12 градуса по-ниски от средиземноморските норми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 9 Отговор
    В такъв момент, най-много лъсва лъжата за Глобалното затопляне!

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Мечо пух

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Лъсва простотията ти, глобалното затопляне е с 1 градус за 50г, не значи че няма да има студове, я виж оня ден на С. Бряг как щеше да отнесе хотелите на ДС-тата

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мечо пух":

    Лъсвала простотията ми викаш?
    А интересно твоята вяра в това, че има затопляне, как ли трябва да се нарече, освен че е изключителна тъпота?!
    Я дай да видим след като уж има затопляне, защо нивото на световния океан не се е повишило изобщо?
    Я дай да видим как така за това затопляне има вина уж повишеното съдържание на въглероден двуокис, пък неговото съдържание все още си е "чудовищните" 0,039% в атмосферата?!

    Като започнеш да боравиш с факти, тогава давай акъл кой е прост и кой не. До тогава просто си трай - ще изглежаш по-умен!
  • 4 88888888

    2 4 Отговор
    Глобалното затопляне води до различни катаклизми по Земята . Високи температури - > топене на ледовете - > сладководна вода понижава солеността на океаните - > затруднява се преноса на топли въздушни маси към сев. полукълбо / гълфстрийм/- > студ и ниски температури

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "88888888":

    Няма по-голяма глупост да кажеш, че затоплянето води до застудяване!
    Защо тогава не се казва Глобално застудяване?
    Мислете малко!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кюфтето

    7 1 Отговор
    Сибирският студ, обхванал в последните дни Европа, взе най-малко 54 жертви,
    Чудна работа , толкова жертви в 21 век в съвремена Европа
  • 8 Slavic Vibes

    4 1 Отговор
    Студът убива в Европа през 2018-та, а в България беднотията и мизерията убиват 600 години. Вари обяснявай как хевропейците били жертвите.
  • 9 Райко кръвта

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Глобалното затопляне е като ти дойде юли с 45 50 градуса у софия и ше се сетиш

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Райко кръвта":

    Ами аз у София 45 градуса не знам да е имало някога.
  • 11 1234

    0 0 Отговор
    Абе хора,вие като че не сте виждали зима.Ако не знаете да ви кажа,понеже като ви гледам по снимките може и да не сте виждали ЗИМА. Зимата е такъв сезон при който става студено и вали сняг.Температурите на нашата географска област нормално за зимата са от 0 до -30 градуса по целзий.Така,че всичко е нормално,и вали и сняг,по някога и дъжд и става поледица.Пролетта идва след зимата и е по топло.