Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Март, 2018 15:22 9 888 14

Янукович: Путин, помощ!

  • виктор янукович -
  • украйна-
  • крим-
  • владимир путин-
  • русия

Публикуваха писмо на бившия украински президент към Путин от 2014 година

Янукович: Путин, помощ! - 1
Снимки: БТА/АР

Публикувано е писмо на бившия президент на Украйна Виктор Янукович към Владимир Путин от през март 2014 г., съобщава РТ.

"Като официално избран президент на Украйна, декларирам. Събитията в Майдан, незаконното завладяване на властта в Киев, доведоха до това, че Украйна е на ръба на гражданска война. Страната е в хаос и анархия, животът, сигурността и човешките права, особено в югоизточната част на страната и Крим са заплашени", се казва в писмото.

Още новини от Украйна

Също така се допълва, че "под влияние на западните страни има открит терор и насилие, хората са преследвани по политически и езикови причини".

"В тази връзка се обръщам към руския президент Владимир Путин с искане да се използват въоръжените сили на Руската федерация за възстановяване на върховенството на закона, мира, реда, стабилността и защита на населението на Украйна", се посочва в текста.

На 22 февруари са публикувани и пълните текстове на писмата на Янукович и към световните лидери. В писма до лидерите на Германия, Франция и Полша, ръководителите на няколко международни организации (Съвета на Европа, ПАСЕ, Европейски парламент), както и руският и американският президенти, Янукович разказа за събитията от 2014 г. Майдан и предложеното решение на конфликта в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батко ви

    36 5 Отговор
    Ха добър ден!
  • 2 БАРО

    25 4 Отговор
    ТРЪМП ПОМОЩ .. ЧЕ СМЕ ГОЛИ

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАРО":

    По-скоро изберете "батя" моля ви се , че иначе току виж ме върнали на "благодарните" граждани и дупе да ми е яко !!!!
  • 4 Bahti

    12 7 Отговор
    А не искате ли Европа! За справка американците изнасят с кораби пръстта им.

    Коментиран от #12

  • 5 Политолог

    33 45 Отговор
    Как става, че винаги СССР и Русия ги викат на помощ десетки страни по целия свят? Полша-1939 г. и СССР окупира половин Полша. После 1940 г. "народът" на Литва, Латвия и Естония ги повикаха и 49 г. бяха насила в СССР. После ги повикаха на помощ в Корея, Виетнам... 1956 г. повикаха Червената армия в Унгария ... 1968 г. ги повикаха в Чехословакия и СССР отиде да помага с танковете... Куба и Никарагуа също ги повикаха на помощ. После в дивия Афганистан, "народът" помоли Червената армия да ги окупира, сега пък ги повика най-демократичния режим в Сирия....

    Коментиран от #7

  • 6 куку руку ку

    9 9 Отговор
    Голям миш-маш ти е в главата...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 antimediator

    17 12 Отговор

    До коментар #7 от "Джендър":

    Келеш е на майка ти синчето , а отгоре на това и е родоотсъпник.
    Не е ли вярно , че присъствието на Русия навсякъде е било насила ?!
    Този Янукович отдавна се е продал на Москва и думите му са поставени.Заедно участвате в руския цирк !
  • 9 стоян георгиев

    9 11 Отговор
    демек индиректно си признава за руската инвазиа .писмото е потвърдено и с бягството на янукович в русия както и спризнанията на самия путин че е въвел воиски в украина и е окупирал крим при въпросните събития въпреки че първоначално отричаше ,а тук троловете му не даваха и дума да се издума че зелените човечета в крим са руски военни със свалени опознавателни знаци.

    Коментиран от #13

  • 10 Както и да е!!!

    12 4 Отговор
    Абе "каун"сега Хамериката ще им помогне да олекнат с 47мил.$.Не вярвах че има толкова тъпи хора.
  • 11 Бацето

    8 4 Отговор
    Платения "политолог"много ги разбира нещата.Краварите разбутаха цял свят само и само да не фалират дефакто.НЕГОДНИЦИ ДОЛНИ!!!
  • 12 Bobsyn12

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bahti":

    Посока израел ,а и от нас преди доста години.проследи корабите, на / marina trafik 24/
  • 13 Трол

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Деско, по линия на посолството в Козяк, нямате ли образователни програми? ИнвазиЯ се пише. И кой ти каза, че зелените вежливи човечета не са руснаци, ти да не искаш да са марсианци рожбе? Ако Путин беше откликнал на това писмо, сега Украйна щеше да е част от Русия. И къде е връзката между писмото за помощ и прибирането на Крим към РФ? Майдана започвана 21 ноември 2013, а събитията в Крим чак през март 2014г. Къде е хронологията на събитията на Майдана и на Крим! Почини си малко от глупостите и му направи на мъжа ти пържени филийки, за закуска.
  • 14 Владо Вр

    5 1 Отговор
    Май е време да се разпадне тази изкуствено събрана държава. Галиция в Унгария, Лвов и около него - в Полша, Южна, югоизточна и източна части - обратно в Русия. Така ще останат тези, които се наричат украинци. После нека си оправят сметките помежду си за извършените щуротии.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания