Last news in Fakti

2 Март, 2018 16:03 3 849 17

Меркел и Тръмп скастриха Русия и Сирия

  • ангела меркел-
  • доналд тръмп-
  • русия

Двамата проведоха телефонен разговор

Меркел и Тръмп скастриха Русия и Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел проведе телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи ДПА.

Двамата са обсъдили ситуацията в Сирия и последните изявления на руския президент Владимир Путин. Лидерите са се съгласили, че сирийските правителствени сили, заедно с техните съюзници от Иран и Русия трябва да спазват резолюциите на ООН.

Те призоваха Русия да преустанови ударите срещу района на Източна Гута. Според тях правителството на Башар Асад трябва бъде държано отговорно, ако използва химически оръжия при атаките.

Путин и Меркел са изразили притеснение, относно изявленията на Путин за нови оръжейни системи в Русия. Те все пак са спокойни за ситуацията към момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заглавието..??????

    39 7 Отговор
    Скастриха означава,че са се скарали на някого...в случая става въпрос,че двамата хухавели са си препоръчвали друг-на другиго, кои памперси да използват...
  • 2 Прометей

    23 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Меркел и Тръмп скастриха Русия и Сирия

  • 3 Фриман

    38 7 Отговор
    Връх на цинизма от страна на Меркел! То за Тръмпи е ясно,боклук е от самото начало. Но за Меркел не очквах такава тъпотия! Ако искат да действат по правила но ООН, то Америка трябва да напусне Сирия веднага, защото са незаконно там! Всъшност, никой не ги пита какво да правят в Сирия, защото пропускат всичко през призма на двойни стандарти!
  • 4 Реално

    30 8 Отговор
    Малки са им какалашките на тия двамата ,та да "скастрят" Русия..

    Коментиран от #7

  • 5 галапагос 78

    23 7 Отговор
    смешковци кои ще се озъби на путин а че сащ е империя на злото вече и моя малкия разбра само могат да разбъркват нещата и после да предлагат помоща си държави да цитирам ли
  • 6 inaf

    26 7 Отговор
    Стига с тая мантра "химически оръжия". В хиляди пъти повече са загиналите от обикновените бомби. Има смисъл да крещите, ако загине населението на цял град. жертвите да са над 10 000 души. Това е повод за война, несъмнено. Но, че се задушили 20 човека от нещо, дето не е ясно запалени гуми ли са, или запалена амониева селитра - това е малоумно, глупаво, мантра за прости хора.
  • 7 Киро

    9 21 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Ти Русия за нещо страхотно ли я смяташ...

    Коментиран от #9, #16

  • 8 КАЧЕВ

    18 4 Отговор
    ЛУДИТЕ ИЗЯВЕНИ ВСЕСЕЛЕНИ УПРАВНИЦИ БОМБАДЖЙИ И НА ВСЯКА МАНЖА МИРОДИЯ ЩОТО БЕЗ ТЯХ НЯМАЛО КАК ДА СТАНЕ СЕ ЗДРАВИСВАТ. БИВШИ ФАШИСТИ И ТЕРОРИСТИ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 наглост

    20 6 Отговор
    Представителят на Сирия в ООН беше питан от един журналист - защо избивате сирийски граждани, а сириецът му отвръща, че убиват терористи, но журналиста продължи на наглее.
    След което на журналиста беше поставен следният въпрос - представете си, че в Сентръл Парк се разположат хиляди терористи и обстрелват Ню Йорк, как би реагирало правителството на САЩ?
    Та в този ред на мисли, щеше ли Тръмп да преговаря с тия терористи и би ли спрял атаката си, за да могат да се изтеглят?!
  • 11 Тончо

    20 6 Отговор
    Последните изявления на Путин са,че Русия имат съвременни оръжия от всички видове и са способни да се справят със всяка заплаха отвън.Тия двамата ще им трябват много памперси,докато се успокоят,а и след това!
  • 12 бабата

    12 3 Отговор
    вижте на снимката Меркел как гледа Тръмп...това прилича ли ви на силен лидер? Че то нашия Бойко вдъхва повече респект!

    Коментиран от #14

  • 13 Румяна Костова

    13 3 Отговор
    Първо са изразили притеснение от речта на Путин,но после са прочели русофобските коментари във факти.бг как няма и не може да има такова животно като руско хипер оръжие и са се успокоили.
  • 14 Румяна Костова

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "бабата":

    Да не са луди американските корпорации,че да поставят силен лидер на най-могъщата икономически европейска страна?
  • 15 Дедо

    16 3 Отговор
    Товарищ Путин след това скастряне със сигурност го е преместил в другия крачол!
  • 16 Гошо

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Стига въпроси Кире. Ти виждал ли си Русия на карта? Дядо Вазов пише че: "Врага си тя страши, като я гледа и на карта". Пък железния канцлер Ото фон Бисмарк, като доказан русофил, взе, че се изцепи:" Всички искат да са велики, но само Русия може". Като дойде времето, влез в кабинката, вземи си бюлетинката и си пусни гласчето за банкянския мъдрец. Русия не я мисли, тя маже без света, но света не може без нея. Анадъму?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: