Тема: Украйна

2 Март, 2018 20:15 3 422 29

Киев: Новите ракети ще спрат руския агресор

  • украйна-
  • русия-
  • киев-
  • петро порошенко-
  • донбас

Благодаря на Тръмп и на целия му екип за тяхната подкрепа за Украйна и това историческо решение, заяви президентът Порошенко

Киев: Новите ракети ще спрат руския агресор - 1
Снимки: БТА/АР

Американските противотанкови ракети, чиято продажба за Украйна беше одобрена вчера от САЩ, ще бъдат възпиращ аргумент срещу руска агресия в Донбас, заяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от Reuters.

"Благодаря на президента на САЩ Доналд Тръмп и на целия му екип за тяхната подкрепа за Украйна и това историческо решение", добави Порошенко. "Само чрез солидарност и единство може да бъде спрян руския агресор и свободният свят да бъде защитен от маниакалните му амбиции", подчерта той.

Агенцията за сътрудничество в областта на сигурността към Пентагона, от която зависят тези военни договори, обяви, че украинското правителство иска да закупи 210 ракети "Джевлин" и 37 пускови устройства, на обща стойност 47 милиона долара. В комюнике на агенцията се казва, че системата ще помогне на Украйна да подобри отбранителните си възможности в дългосрочен план, за да защити суверенитета и териториалната си цялост.

Украйна и Русия си размениха по двама заловени граничари, предаде TACC. Според Порошенко двамата украинци са били отвлечени в североизточната Сумска област. Руски медии съобщиха, че те са били заловени в Брянска област, която граничи с Украйна.

Двамата руски граничари бяха задържани от украинските власти през юни, след като погрешка напуснали територията на Крим по време на учение.

Киев: Новите ракети ще спрат руския агресор

За последната седмица при обстрел от украинска страна са загинали двама бойци на самопровъзгласилата се Донецка народна република, съобщи Едуард Басурин, високопоставен представител на сепаратистите, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    78 9 Отговор
    Поредната прецакана държава от Сащ и Европа...след Грузия...да беше си останала буферна и неутрслна

    Коментиран от #16

  • 2 хахахааахаха

    91 12 Отговор
    мислех, че няма по-голям идиот от росен плевнелиев, но този е сериозна конкуренция!!!

    Коментиран от #12

  • 3 Grip

    66 9 Отговор
    Хахахаха с 47 милиона и вече са били Русия... То така става
  • 4 Модев

    55 6 Отговор
    Този идиот да внимава какво пие в чашата
  • 5 Бай хой

    61 7 Отговор
    Четиридесет и седем милиона за 37 установки и 210 фишека? Че те по скъпи от танковете по които ще стрелят ра. Няма такива идиоти.

    Коментиран от #9

  • 6 Kcaniba

    66 7 Отговор
    Тоя се радва че ще се лее кръв славянска.
    Че вчерашните съграждане ще се самоунищожават взаимно.
    Предатели и кръвопийци - тор човешка

    Коментиран от #10

  • 7 Жалко

    50 8 Отговор
    Как може майката природа да създаде такова изчадие !!Гледам го на снимката горе и го проклинам до девето коляно.
  • 8 ууууу

    51 4 Отговор
    Само след някой ден ще пишат,че склада с ракетите е изгорял и те ще се окажат в Сирия,Ирак или още някъде при арабите.Тоя изрод няма за цел да стреля с тях,а да ги препродаде докато е на власт,а нататък куче влачи-диря няма и никой няма да разбере къде са отишли.Той знае,че няма никакви шансове във война с Донбас,а скоро идват и избори и бърза да трупа.
  • 9 Наблюдател

    9 39 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Ракетите са в рамките на военната помощ на САЩ за Украйна и излизат без пари.

    Коментиран от #11, #18, #23

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай хой

    34 4 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Чети бре наплювателю.
    Га си чуль для безплатна хамериканска помочь.
    Агенцията за сътрудничество в областта на сигурността към Пентагона, от която зависят тези военни договори, обяви, че украинското правителство иска да закупи 210 ракети "Джевлин" и 37 пускови устройства, на обща стойност 47 милиона долара.
  • 12 Гост

    12 34 Отговор

    До коментар #2 от "хахахааахаха":

    Ми Радев?С няколко грипена ще победи света.Велик пилот.Велик генерал никога не участвувал в бой.
  • 13 МММ

    32 4 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    Една кръв сте. Незнам кой е свиня кой каква твар е, но ти си доста по долна порода продажно нищожество. По такива плюят всички без изключение. През втората световна война украинците са били съюзници на Хитлер.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 😂🤣😄😃🤣

    34 2 Отговор
    Лягам си спокойно, Украйна ще спре агресора.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГТМ

    30 4 Отговор
    Спреният руски газ и в пъти по силен от новите ви ракети. Почакайте и ще видите.
  • 18 Коко

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Безплатно сирене няма това е цялата политика на ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ да създават конфликти и да си пробутват боклуците
  • 19 Румяна Костова

    21 3 Отговор
    Граф Дракула отново дякуе на американците за стари оръжия.И проси газ от Русия,въпреки принципите си.Къде ли дремат бандеровците? Украйна преплаща даже за март,но Русия отказва да и продаде газ,докато не върне парите,които дължи на Газпром.Попрощенко излезе със заявление пред народа да намали копчето на радиаторите си защото газ няма.Нещо солен им излезе оня,който купуваха от Словакия,същия руски,неколкократно по-скъп,но затова пък по-демократичен.
  • 20 Бог

    22 4 Отговор
    Порошенко е болен мозък. Нещастник коленичи пред САЩ за закрила но точно те ще му резнат главата.
  • 21 A3e

    9 22 Отговор
    Тъпите русофилистици пак си плямпат глупостите. Какви братя са тия бе? Да сте чували за Голодомора wiki/Holodomor... Истински геноцид. Русия нападна суверенна страна, а сега подкрепя и още сепаратисти. Путин излъга, че няма руски войски в Крим, после призна че "зелените човечета" без отличителни знаци са се справили добре и операцията била извършена бързо...
    Ердоган утре може да поиска южна БГ, а Путин пак ще го прегърне и ще анексира Черноморието, за да защитят руските туристи и инвеститори. Кога ще свършат тия териториални войни? Дай да водим война за земите ни отпреди 100 г. за тия отпреди 200, 1000, 1200, тря и ний пак да станем на 3 морета, а местното население ще подложим на геноцид, както обичат да правят дръжките Расия и Турция...
    Депутат се изказа мн нагло, как изкупили половината БГ, явно и мозъците ви са платени... но защо не отивате да живеете в матушка Расия, а гледате все на Запад гадове?
  • 22 Румяна Костова

    18 2 Отговор
    Не, не са в рамките на безплатен обяд ракетите.Както и локомотивите,които Порошенко купи наскоро от тях,отново на по-висока цена,отколкото продават на останалите държави.При положение,че заводът им за локомотиви бездействева без поръчки.Като любима тема Ви е Украйна,малко да се информирате няма да навреди.Сомо с гола любов не се получава.
  • 23 Оникс

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Безплатен обяд няма,безплатно е само сиренцето в капана за мишки.
  • 24 Джентълменът русофил

    15 4 Отговор
    Знаете ли на какво ми е приличал винаги Потрошенко? На една озлобена болонка, която се дърли, защото е вързана на един тънък американски синджир и така или иначе неможе да достигне туската мечка по която така свирепо лае. В момента в който обаче синджира се скъса, а той няма да издържи оше дълго, ще стане страшно..... за болонката.
  • 25 Джентълменът русофил

    9 1 Отговор
    Имах в предвид руската мечка - грешка на клавиатурата!
  • 26 соросоидни кърлежи

    12 3 Отговор
    Тук някои идиоти пишат че това било помощ ,един вид без пари ,подарък. Още по зле, защото утре ще искат да им върнеш жеста , не че до сега САЩ не са прилапали всичко в Украйна.
  • 27 Димитър Кънев

    10 1 Отговор
    Блажени са вярващите.Блажен Порошенко
  • 28 Читател

    10 4 Отговор
    Тази година ще се случат много интересни неща. Ще гледаме как опълчемците ще пият чсй в центъра на Киев а фашистите ще висят обесени. В София ще има доста соросоидни погребения. Абе ще бъде много интересно.....
  • 29 Диди

    1 3 Отговор
    За момент си представете,БЪЛГАРИЯ Е НА МЯСТОТО НА УКРАЙНА.
    КАК ТРЯБВА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА РЕАГИРА КЪМ ПУТИН,РУСИЯ?
Новини по държави: