Last news in Fakti

2 Март, 2018 19:19 3 387 4

Ислямисти окървавиха Буркина Фасо (СНИМКИ)

  • буркина фасо-
  • мали

Седем служители на силите за сигурност са убити при атаките срещу генералния щаб и френското посолство в Уагадугу

Ислямисти окървавиха Буркина Фасо (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Общо седем служители на силите за сигурност са били убити при атаките срещу генералния щаб на въоръжените сили и френското посолство в столицата на Буркина Фасо, предаде Reuters, като се позова на говорител на правителството.

Петима от тях са загинали при нападението срещу генералния щаб в Уагадугу. Около 50 човека са били ранени при тази атака.

Двама жандармеристи са били убити при нападението срещу френското посолство.

Шестима нападатели са били неутрализирани, съобщи говорителят. Не е ясно дали има още извършители на атаката на свобода.

Ислямисти окървавиха Буркина Фасо (СНИМКИ)

Няма пострадали французи. Ситуацията в посолството на Франция и Френския институт в Уагадугу е под контрол, каза в Париж дипломатически източник.

Френската прокуратура започна разследване за терористичен опит за убийства в рамките на своите правомощия при атаки срещу френски граждани или интереси в чужбина.

Властите в Буркина Фасо смятат, че нападението е дело на ислямисти.

През последните години в столицата на западноафриканската страна, бивша колония на Франция, бяха извършени няколко джихадистки атаки на места, посещавани от западняци. Ислямистите освен това нападат държавни институции и силите за сигурност в северната част на Буркина Фасо, която граничи с нестабилно Мали.

Ислямисти окървавиха Буркина Фасо (СНИМКИ)

Ислямисти окървавиха Буркина Фасо (СНИМКИ)

Северноафриканският клон на терористичната мрежа "Ал Кайда" междувременно разпространи видеозапис на френска заложничка, отвлечена в Северно Мали през 2016 г., предаде Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    10 2 Отговор
    Исляма ще прави мизерии до първата атомна бомба и после ще мирясат окончателно!:):):)
  • 2 Халифа

    8 6 Отговор
    Терористи са израел и сащ плащат на тикви и вършат каквото се заповядва.За това умиращите са Мюсюлмани а не евреи и христяни
  • 3 Ебу Бекир

    5 7 Отговор
    Исляма не терор, другите може и да са! цру мосад темо подобни организации правят атентати , после го преписват на мюслуманите
  • 4 ох ох

    0 0 Отговор
    Ебу Бекир живееш в мъгла . Е как пък все мюслита са подлъгани от ЦРУ иМосад така ли не излъгаха някой будист или православен. Не пич вече целия свят знае че исляма и смърт то така и пише в корана . И не се правете че няма такова нещо . Исляма дори не е религия ако се гледа в дълбочина а идеология като комунизма и фашизма.