849 2

Без втори референдум за Брекзит

Снимка: АР/БТА
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Втори референдум за Брекзит няма да има, заяви британският премиер Тереза Мей. Според нея повторно гласуване ще окаже негативно влияние върху доверието на обществото в политиците. В интервю за германското издание Die Welt тя заяви, че Великобритания ще напусна Европейския Съюз на 19 март 2019 г.

В същото време редица проучвания показват, че все по-малко британци подкрепят Брекзит. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер дадоха ясни сигнали, че ако страната иска да остане в Съюза е добре дошла.

Референдумът за оставането на Великобритания в ЕС се проведе през юни 2016 г. 52% от гласувалите беше „за” излизането от Съюза, а 48% - „против”.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Горд Българин (гост)
  Отговор
  1 11:23  03.03.18
  А бе да се махат най накрая тези велики британци макар, че не виждам, какво им е било великото. На времето може и да са били, но днес са нищо,а продължават да живеят с мисълта, че са все още империя и всички с нещо са им задължени. Е време им е вече Европа да им покаже, че тези отдавна не са империя и никой няма да се съобразява с техните прищявки и интереси. Да се махат от ЕС и да се свършва вече с тях. Да си стоят на мъгливия остров никой не го интересува. Но като напуснат ЕС да им се отнеме достъпът и до свободните европейски пазари и да си изнасят продукцията където искат, но не и в Европа. ЕС без Великобритания може. Чудно ми е обаче, ако Северна Ирландия, Шотландия и Уелс решат да останат в ЕС, какво ще остане от великата Британия?
 • Корбин (гост)
  Отговор
  2 02:59  06.03.18
  Тереза Мей се крепи на магия. Идват на власт лейбъристите на Корбин и Кралството остава в митническия съюз, тоест брекзит само на думи.

Напиши коментар:


Публикувай