1 876 4

Източна Гута: Умират, защото няма медицинска помощ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милена Богданова

Висок процент от загиналите сред мирното население хора в Източна Гута е поради отсъствието на елементарна медицинска помощ. „Повече не може да чакаме. Призоваваме страните да разрешат доставката на хуманитарна помощ. Много мирни жители умират, поради липсата на медицинска помощ”, казват от Международния комитет на Червения кръст.

Информацията до момента е, че от 18 февруари насам са убити 600 души, а над 2000 са ранени. Доставката на хуманитарна помощ за Източна Гута е крайно необходима. „Ситуацията през следващите дни може да се влоши”, предупреждават представители от Червения кръст.

Критична хуманитарна ситуация се създава в Източна Гута – бойците блокират излизането на мирното население от града и в същото време възпрепятстват влизането на хуманитарен конвой и евакуацията на ранените. Съветът за сигурност на ООН прие резолюция 2401, с която иска всички страни да прекратят огъня и да осигурят примирие, за да може хуманитарната помощ да достигне до нуждаещите се. Терористите обаче продължават с обстрела.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Владо Вр
  Отговор
  1 16:11  04.03.18
  Терористите не пускат цивилните, защото им трябват за щит. Не допускат лекари и представители на ООН, тъй като ще видят как избиват цивилни, които се опитват да избягат и се спасят.А лекарства и храна има, както и в Алепо, но само за чалмалиите и инструкторите от чужбина(има лагер за обучение на бойци, воюващи с/у Асад, с американски, английски, саудитски и вероятно еврейски инструктори).
 • Borislav Popov
  Отговор
  2 16:39  04.03.18
  Там мирни жители няма ! Да пускат бащата на бомбите и да решават проблема веднъж за винаги.
 • а така
  Отговор
  3 16:46  04.03.18
  Дойдохме си на думата, че "Публикувано във факти.бг: Терористите обаче продължават с обстрела." А КОЙ поддържа терористите? Санкции за тях няма ли???
 • БОЖКО Т ТА
  Отговор
  4 16:29  06.03.18
  В ДЕМОКРАТИЧНАТА българия има някаква ПАРОДИЯ наречена ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ-но разликата етази че ние не можем да си платим. НЕ можем да си купим даже и ле4карства....

Напиши коментар:


Публикувай