5 Март, 2018 10:49 4 490 23

Кинжалният удар на „Искандер“ (ВИДЕО)

  • кинжал-
  • ракета-
  • искандер

Новата ракета се различава от своя предшественик също така и по променена задна част

Руските въоръжени сили получиха авиационният ракетен комплекс „Кинжал“, това съобщи президентът Владимир Путин в послание към Федералното събрание, пише руският вестник “Известия“.

Армията е започнала тестовете на ракетите на първи декември миналата година в Южния военен окръг. По словата на експертите, в рамките на речта на президента е била показана и въздушна версия на наземната тактическа ракетна система „Искандер“.

„Сърцето“ на новата система – това е хиперзвукова ракета, която е способна да изпълнява сложни маневри, поясни държавният глава, като по неговите думи ракетата има възможност да поразява цели на разстояние до две хиляди километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    32 48 Отговор
    СТИГА СЕ ХВАЛИТЕ С УРЪЖИЯ-НАПРАВЕТЕ ЖИВОТА НА ОБИКНОВЕНИЯ РУСНАК ПО-ДОБЪР.

    Коментиран от #3, #8, #16, #22

  • 2 Kcaniba

    53 25 Отговор
    Памперси!!!
    Империята на злото фащ, окупирала Европа, да си разкара базите обратно в мексиканският залив!!!
  • 3 Бай хой

    40 17 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Верно ве и зобщо не мислят ьа ония от кашоните по ню йорк, чикагооо или фриско. Че и за милионите останали без купони за манджа по цяла хамерика. Верно ша дигаме митата.
  • 4 Супер

    38 21 Отговор
    Ами нищо добро не чака Запада и Фащ !Но те си го просиха !То не бяха санкции,изолация и какво ли не.Сега всички ще трябва да се съобразяват със тия чудовища горе на снимката!
  • 5 Пенчо

    21 36 Отговор
    Путин започна да звучи като Ким Чен Ун. Времее да се хванат за ръка и да отлитат към рая. Аман от джендари, джандари и психично болни лидери.
  • 6 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    20 25 Отговор
    Дали се замисляте ,че ето това " това е хиперзвукова ракета, която е способна да изпълнява сложни маневри " е една страхотна глупост.
    Обекти движещи се с хиперзвукова скорост не могат да изпълняват такива маневри, а и не им е необходимо.
    Но може би руснаците са си доставили материали от друга планета , понеже земните това не могат да го правят.

    Коментиран от #10, #14

  • 7 Пенчо

    18 32 Отговор
    Това което излиза от устата на ПутИн е звукът на безсилието на Русия да направи каквото и да било срещу санкцийте наложе ни от САЩ и Европа. Вече се намират в така наречената фаза Северна КУРея, демек - ако искаме да получим нещо, това ще стане само с демонстрация на сила и заплахи.
  • 8 Абе Пепинчо

    29 14 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Научи се да пишеш правилно-и тогава давай акъл на руснаците.Ти си срам за соросоидните тролове бе.

    Коментиран от #13

  • 9 Kcaniba

    11 11 Отговор
    Империята на злото, лъжата, нищетата,разрухата..... Слава Россия! Самогон лосион пърцуца!

    Коментиран от #23

  • 10 ikem

    25 6 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Ако не е способна да маневрира - нали ще лети само в права линия,ма да кажеш и ти нещо.Маневрира с изменение на реактивния вектор на тягата.И да,не може да бъде спряна,по какъвто и да е начин,за сега .
  • 11 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    10 23 Отговор
    Може да си променя курса, но плавно

    Но вие русофилите сте способни момчета, на 2 литра самогон може нови закони на термодинамиката да откриете , кой знае.

    Сигурно ще си много разочарован ако ти кажа ,че цялата реч на Путин за оръжията беше фейк след фейк. Буквално му се присмиват специалистите, как може да говори подобни глупости.

    Това е блъф на отчаянието. Но не хвана.

    Коментиран от #19

  • 12 Антрополог

    10 19 Отговор
    Путин е бил доста висок младеж преди да започне да лъже. Сега само носът му расте. Децата му викат Путинокио.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Д'мин

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Хипер звукова скорост е от 5 мах, малко над 6000км.ч. Едно е тяло да лети с тази скорост и да може да маневрира, съвсем друго е със скорост 10-15 мах. Проблема е, че при такива скорости по повърхността на тялото се създава плазмен слой, който не позволява ракетата да бъде управлявана отвън, както и да и се смутят системите. Но нищо не и пречи да достигне зададена цел и да изпълнява предварително зададените и маневри.
  • 15 mediator37

    8 7 Отговор
    Филмчето е компилация от стари и не толкова стари клипчета от преди 25 години, но така или иначе само стари кютуци гледахме, вкл. и земна артилерия (РСЗО "СМЕРЧ"), вярно реактивна, но тя няма нищо общо с ракетното оръжие. Повечето от показаните ракетни системи бяха зенитни (земя-въздух) , сиреч отбранителни и също нямат нищо общо с хиперзвуковите ракети, които са земя-земя. Под земя се разбира и вода. Нищо ново не видяхме във филма и това е логично. Ако имат нови образци са дълбоко засекретени, вкл. и външният им вид и габарити.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вили

    5 17 Отговор
    Вероятно като малък Путин е чел романите на Жул Верн.
  • 18 Гост

    1 7 Отговор
    Много са добри !!! Пак анимация!!! И като им гледам техниката се чудя тези май живеят в 50те години на 20ти век ! Още са с уазката ,тап и като им гледам компютрите и си мисля че тези ракети падат където им падне. Точност 10 метра??? Пак ви казвам това е 50 те години на миналия век.
  • 19 ikem

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Не знам дали се сещаш какви глупости пишеш,заедно с другите,като Вили например.1 - Никой не е казал, че ракетата маневрира рязко на зиг-заг,казва се ,че извършва достатъчно сложни маневри,за да не бъде прихваната.Или с други думи,на тази скорост маневрира така,както ракетата прихващач не може.2 - Самото Американско разузнаване казва,че знае и следи за тези разработки,ама Ти и още някои други казвате ,че били фантастика !!! Ко да правиш, лош матрял !!!
  • 20 набитото око

    6 0 Отговор
    Като гледам и чета какви злобни русофоби пишат сигурно си мислят че другите пасем трева. Русия от 40 години имат явно превъзходство във въоръжаването.Напоследък САЩ губят и икономическата надревара защото Китай в немного далечно бъдеще ще владеят световниге пазари и за САЩ остава един дебел...
  • 21 буквар

    1 0 Отговор
    До,коя буква стигнахте тия дни.Като караш баба ти да
    пише поне и казвай до коя буква сте стигнали в час.За 60
    годишен добре се представяш.
  • 22 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Българи обичат Русия, само свине мразят тази велика държава.Да сте чули някога Русия да предлагала на България трети пол и други изродски номера...НЕ.
  • 23 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    А ти какво пиеш? боклуци на цар киро , затова скоро ще играе музика, обаче ти няма да я чуеш..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания