Last news in Fakti

5 Март, 2018 19:23 3 284 1

Грипът убива на Балканите

  • румъния-
  • грип-
  • болест-
  • зараза

Броят на жертвите на болестта в Румъния достигна 79 души

Грипът убива на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на жертвите на грипа този сезон в Румъния нарасна на 79 души, след като бяха потвърдени нови шест смъртни случая, съобщи агенция "Медиафакс", като се позова на Националния център за наблюдение и контрол на заразните болести.

Последните шест жертви на грипа са на възраст между 46 и 70 години, като всички те не са били ваксинирани.

Националният институт за обществено здраве съобщи, че грипът се разпространява с голяма интензивност в Букурещ, Брашов и Сибиу, а със средна интензивност - в Яш, Ботачани, Нямц и Констанца. Най-много случаи на грип са регистрирани в Букурещ (324), Яш (131) и Констанца (97).

Към 25 февруари са били ваксинирани над 970 000 души от рискови групи с ваксина, която се предоставя от министерството на здравеопазването, посочва Медиафакс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А така

    8 0 Отговор
    За грипа пишете,а за това къде и кой и в кои секретни бази на ЦРУ го модифицира,нито думичка.Като си мълчите така е.Баба ви Ванга ясно каза-Европа ще се обезлюди,ма кой да мисли?
Новини по държави: