6 942 6

Шеф на енергийна компания беше залят с киселина

Двамата нападатели са избягали

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Шеф на германска компания бе залят с киселина. Полицията разследва случая като опит за убийство. Бернхард Гюнтер, финансов директор на енергийната група Innogy, филиал на концерна ERW, бил залят с киселина в лицето докато се прибирал в дома си в Дюселдорф, посочи полицията.

51-годишният мъж пострадал тежко при инцидента в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той бил откаран с хеликоптер в болница и животът му вече е вън от опасност. Двамата нападатели избягали и остават на свобода.

Компанията на Гюнтер заяви, че е дълбоко шокирана от атаката и допълни, че не разполага с информации за мотивите за покушението. Вестник „Билд“ съобщи, че германското разузнаване е започнало паралелно разследване за евентуални политически мотиви.

ERW е „черна овца“ за еколозите заради въгледобивната си дейност. Активисти природозащитници са окупирали гората Хамбах, в западната германска провинция, където енергийният концерн експлоатира открита мина за лигнитни въглища - много евтин, но и силно замърсяващ източник на енергия, съобщи Нова телевизия. Вестник „Ханделсблат“ припомни, че Гюнтер е бил пребит преди няколко години, докато тичал за здраве.

Снимка: БТА/ AP

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Радев
  Отговор
  1 08:55  06.03.18
  99%женска история
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  2 10:39  06.03.18
  Егати държавата ве! А? Какво?? Това станало в Германия?! Ентшулдигунг.... Вас фюр айнен ланд!
 • Един от хората
  Отговор
  3 11:21  06.03.18
  Любовна история!!Има намеса на ревниви Джендъри!
 • до 2
  Отговор
  4 15:09  06.03.18
  Ланд е от среден род, демек Дас Ланд , тук е винителен падеж, което значи айн Ланд . Тоест , щом си рекал да се правиш на интересен барем го напиши грамотно , макар и на кирилица. Но твоето възклицание е по скоро за нещо хубаво , а не упрек към страната
 • До 4
  Отговор
  5 19:13  06.03.18
  То е ясно - в Германия май всеки местен е от среден род... Пълно е с транс-джендъри.
 • Гошо
  Отговор
  6 19:30  06.03.18
  Как бе, такива неща там не стават. Корупция в Германия няма, заплатите са чисто по 5 000 евро минимум, работодатели-експлоататори няма, престъпност също. Сега веднага поправете греха си и напишете поне 5 статии, плюещи по България!

Напиши коментар:


Публикувай