1 362 5

Конфискуват имуществото на Саддам Хюсеин

Дъщерята на диктатора се обърна към европейски адвокати

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Ирак нареди да бъде конфискувано имущество на бившия диктатор Саддам Хюсеин и на 4257 висши служители от неговия режим, както и на техни близки, предаде ТАСС.

Списъкът с имената е съставен от иракския орган, натоварен със задачата да издири бившите членове на партията БААС и включва техните съпруги, деца, внуци и други роднини. В него фигурират бивши губернатори на провинции, офицери от службите за държавна сигурност и разузнаването, от въоръжените сили и личната охрана на бившия президент, съобщи „Дарик“.

След падането на режима през 2003 г. военизирани групи, въоръжените сили и представителите на новата власт заграбиха много от имотите, принадлежали на семейството на Саддам Хюсеин и на други бивши ръководители.

Тази мярка цели да придаде официален характер на конфискацията на това имущество. Рагад Хюсеин - дъщеря на бившия президент, заяви пред местен новинарски портал, че ще се обърне към европейски адвокати и ще сезира международни съдилища, за да се защити от предвидените мерки.

Ирак


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сенко
  Отговор
  1 12:01  06.03.18
  То цял Ирак го конфискуваха,че на Садам Хюсеин ли няма!!!!!
 • no name no face no number
  Отговор
  2 12:53  06.03.18
  Тази пък намерила къде да си търси правата айайай.Тези дето ритнаха стола на баща и едва ли ще и помогнат. ЕС също тъне в безправие корупция и други .....
 • 3 13:04  06.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 14:31  06.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 21:18  06.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай