Last news in Fakti

7 Март, 2018 09:15 4 419 18

Тръмп обяви търговска война на ЕС

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • ес-
  • търговия-
  • стомана-
  • алуминий-
  • коли

Американският президент заплаши европейските производители на автомобили

Тръмп обяви търговска война на ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп потвърди още веднъж желанието си да наложи вносни мита за стомана и алуминий. Държавният глава обеща „големи такси“ за Европейския съюз, защото по думите му блокът не се отнася добре с Вашингтон по отношение на търговията.

„Те правят почти невъзможно за нас да правим бизнес с тях. И въпреки това продължават да изпращат своите автомобили в Съединените американски щати“, заяви Доналд Тръмп на пресконференция с шведския премиер Стефан Льовен, предаде„Ройтерс“.

„Европейският съюз се възползва от нас по отношение на търговията. Те правят каквото си искат. Но, повярвайте ми, ако сложим мита от 25% върху колите им, няма да го правят много дълго“, посочи американският лидер.

Доналд Тръмп обяви, че Съединените американски щати са унищожавани от несправедлива търговия и лоша политика. Вносът на стомана ще се облага с 25% вносна тарифа, а алуминият – с 10%. Европейският съюз и Канада разкритикуваха желанието на Тръмп да започне „търговска война“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кcaniba

    33 9 Отговор
    що така брие дони!!
    Сороснята ти се кланя, а ти такъв голям и налузна вярната еуропа!!???
    Наистина Путин те е сложил!!
    Мъкооо соросидна!!!
  • 2 Morgoth

    37 3 Отговор
    Почне ли нещо подобно Китай ще стане безспорен лидер в световната икономика.
  • 3 САКО

    36 3 Отговор
    Редно е да се спре вноса на всичко идващо отвъд океана,без това е ниско качествено

    Коментиран от #4

  • 4 да бе

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "САКО":

    То какво идва от тия изпадналци?Всичко тяхно е Китайско.
  • 5 Гостът

    19 0 Отговор
    Европейския съюз не ви иска ГМО-тата.Макар,че има и такива като БГ търговците,които се възползват.Защото българите сме послушни и ни тровят както си искат.
  • 6 Русчуклия

    14 1 Отговор
    Причината за подобни действия от страна на дони е това, че неговият работодател рокито фелер отвори най-голямата в света фирма за рециклиране, ако не се лъжа в щат Арканзас. Това засяга не само вноса от ЕС, но дони беше принуден да се преобуе на завоя , променяйки правилата на играта дори в техният икономически съюз НАФТА ( САЩ, Канада и Мексико). Мексико е на 13то място в света по производство на стомана, а Канада е на 17то. Затова те пищят. Рокито фелер каза спирай ги тея, за да продавам аз и тва е! Що се отнася до ЕС, единствената страна в първата десятка на световната ранглиста на производителите на стомана е Германия (на 7мо място), затова и те пищят, но от името на целият ЕС. Още повече, че Германия изхарчи бая пари за смяната на правителството в Украйна и си монтира послушно правителство, като една от важните причини беше присвояването на украинската металургия (Украйна е на 10то място в света). А сега нещата се променят с това решение на дони. Имайки в предвид, че в нашият регион има още два силни играча в световното производство на стомана (Русия - на 5то място и Турция - на 8мо), очаквам цените на стоманата да паднат в близко бъдеще.

    Коментиран от #8

  • 7 Да да

    4 1 Отговор
    И как точно ще се случи това? Ще започне да внася коли от Европа ли? Просто германската икономика малко ще се охлади,за сметка на американската. Индийската също ще го закъса леко защото са хората със стоманата!

    Коментиран от #12

  • 8 Дони

    1 9 Отговор

    До коментар #6 от "Русчуклия":

    Малее , колко ги разбираш ти си "голема работа" не си за тук да ни просвещаваш.
  • 9 MadeInChina

    3 0 Отговор
    дефицита на САЩ е по-голям с Китай !!!
  • 10 да се вземе предвид че

    7 3 Отговор
    Тръмп вкарва автогол на САЩ с тая политика за търговската война, ще настроят още повече другите срещу себе си без да имат реална полза от това. САЩ отдавна не са тоя фактор който бяха, нито икономически, нито военен, а и политически имат все по-малко влияние. Така че заплахите и ултиматумите им вече не плашат много другите държави, спокойно може да минем и без тях и в скоро време просто ще бъдат ликвидирани като единна държава и евентуално ще останат като отделни щати без общо ръководство и институции. В крайна сметка до това ще доведе безграничната им алчност и наглост, ще си платят за всички злини дето направиха по света.

    Коментиран от #15

  • 11 стоян георгиев

    6 1 Отговор
    тръмп е егати и идиота!!!!търговска воина със европа,канада,мексико...щяла да донесе просперитет!!!!ненормалник!останаха му още две години ,да видим кви други гениални щуротии ще измисли!
  • 12 Русчуклия

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Падането на цените на стоманата ще се случи именно, защото с тези нови мита износа на стомана от региона за сащ ще се намали, при това предложение с намалено търсене, което ще е факт с вносните мита, естествено е да паднат цените. Единственото, с което може да се задържат цените, това е намаляне на предложението, т.е. съкращаване на производството. Това е отговор на първият ти въпрос. Вторият ти въпрос е алогичен! С останалата част на коментара ти съм абсолютно съгласен. Индия е на 3то място в света по производство на стомана. Тук интересното е и, че са най-добрите от първата десятка в световната ранглиста по показател "ръст на производство" с %7.4 на годишна база (данните са от 2016).
  • 13 OhMyGosh

    4 4 Отговор
    Брей тука върлите рубладжии станаха по-големи европейци от Жан-Клод Юнкер ...
  • 14 Kcaniba

    4 6 Отговор
    Тръмп едва ли ще наложи тези мита освен ако Лавров не му е заповядал!!! Да живее ЕС, НАТО и Всемогъщата Американска армия!!! Всички предатели на Българските Национални държавни интереси - комунисти, русофили, соросоиди, атакисти и подобни да бъдат вкарани в трудови концентрационни лагери, за да се научат да се трудят и да бъдат дисциплинирани. Турция, Русия и другите мангалски държави от Азия да го ''духат'' на Тръмп, Макрон, Меркел, Орбан и Юнкер.:):)
  • 15 222

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "да се вземе предвид че":

    Какви глупости си написал ти е бедна фантазията.Пи ли днеска бояришника или го караш само на препарати за вани ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 вес

    0 1 Отговор
    Не се заяждам, но с интерес прочетох коментарите и се запитах дали всички са с образование някъде между основното и средното или има изключения?
  • 18 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Като искат изолация ще си я получат.