Last news in Fakti

7 Март, 2018 14:29 6 256 74

Турция отново изригна срещу Гърция

  • турция-
  • флаг-
  • гърция

Причината е изгорен турски флаг в Атина

Външното министерство на Турция осъди изгарянето на турски флаг в Гърция, съобщи „Дейли Сабах“.

Флагът беше изгорен по време на демонстрации в Атина. Турските власти призоваха извършителят на действието да бъде заловен.

„Решително осъждаме изгарянето на нашия флаг по време на гръцки протест от местна расистка партия. Настояваме гръцките власти незабавно да арестуват извършителите на този потресаващ акт срещу нашата страна. Искаме те да бъдат изправени пред правосъдието възможно най-скоро. Това трябва да е ясно“, се казва в изявление на турското външно министерство.

Недоволство предизвика и изказване на гръцкия президент Прокопис Павлопулос. Той заяви, че „Гърция вероятно няма територията, която трябва да има исторически. Турски представители отвърнаха, че „ако се налага ще направят това, което техните преди са направили.

От там призоваха Павлопулос да не прави изявления, свързани с турските граници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хавте керас

    20 43 Отговор
    Тва е лидер Ердоган силен лидер с които можем да се гордеем ако си върне територията обратно и ни освободи от българско комунистическо робство

    Коментиран от #12, #72

  • 2 калъча

    15 7 Отговор
    В която и друга част на земното кълбо да се заговори за граници си е буря в чаша с вода,но на балканите заговори ли се си мирише на война.
  • 3 ivan4o

    20 29 Отговор
    повод за да опердашим тея цигани гръцки
  • 4 аве фюрер

    39 31 Отговор
    Медал за гръка изгорил знамето на Турция .

    Коментиран от #58

  • 5 ГАГАРИН

    32 29 Отговор
    Не само знамена а и турски гемии ще горят

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Осман

    25 17 Отговор

    До коментар #5 от "ГАГАРИН":

    Гагарин ти от космоса ли пишеш слез малко на земята
  • 7 ivan4o

    21 18 Отговор

    До коментар #5 от "ГАГАРИН":

    ти само гледай покрай гърция да не изгори и България
  • 8 Осман

    16 11 Отговор
    А някой знае ли какво стана с двете гръцки шпионки за един комшия питам хахахаха
  • 9 ivan4o

    12 8 Отговор
    Осман ага , нема вести за тях, все още са у пандиза
  • 10 Осман

    12 11 Отговор
    Явно са станали турски булки в пандиза вече и маляките не си ги искат обратно
  • 11 Синан

    22 22 Отговор
    Гърция няма капацитет и ресурс да се изправи срещу огромна Турция. И гърците го знаят, и всички. Когато, нещо не им е на кеф на гърците, отиват при големия батко - Нато и ЕС, да ги пазят от велика Турция!

    Коментиран от #43

  • 12 Салам Алеко

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "Хавте керас":

    Не виждам гостенино някой да те държи насила тук! Както са те довели еничарите от анадола да им служиш(ако наистина си турчин, в което се съмнявам) така си и свободен да се прибереш обратно у анадола! Това че са отминали 600 години, не значи че тук си у дома си!

    Представи си ако беше ти днес в турция и беше писал: Кога ще дойде Гюлен да ни освободи! Така че радвай се че си тук и можеш да се оплакваш без да идват службите да те изкривят!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Салам Алеко

    14 7 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Прав си!Когато завладяват Константинопул, султана вижда величието на християните, вижда високите снажни момчета, на които той самият се одупва! После създава яничарите, това за да може да облагороди кръвта на собствения си народ създаден от много племена, базиращ се на религията! Синане, 500 години яничари! Султаните не са воювали през цялото това време! Вярваш ли че в годините на мир са стояли кротко в казармите и са слушали радио"Кърджали"? От Виена до арабия всичко що има слива е било използвано от яничарите, великите нови войници на султана!
    А в приемните къщи в анадола, където са отрасвали еничарите от 5-та до 18 година! Я ми кажи когато еничарчето е ставало на 15 , първо стопанката или щерката е .........?
  • 15 Алекюм Салам

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Я виж по Константинопул, едни убави руси турци със сини очи, сичките потомци на еничарите! Съмнявай се и търси!
  • 16 Синан

    9 11 Отговор
    Расиш пълни глупости.. сякаш си бил там, че и даже си се сражавал.. недей вярва на жълтите статий, или си прекалил с дискавари.
  • 17 Салам Алеко

    20 11 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    , Когато идват руснаците да ни освобождават 40 000 турци(оригинал) бягат към Константинопул, в оная тежка зима умират по пътя от студа! Остават много малко турци(оригинал) по време на възродителния процес-ходжите на границата пуснаха само кадърнит и способни турци да заживеят в родината си! Некадърните, и тези от които нищо не става, с думите" мама ти шибан гяур" принудиха да се върнат в България! Днес какво искате да докажете и на кого!? И местан и доган и хасан сте бракувана стока! Кажи ми защо долу мразят вас( техните потомци) а не нас, аз живях добре сред турците в Турция, и лошо сред вас техните потомци(катъри)! После се сърдите че ви викам бракми!

    Коментиран от #18, #25, #54

  • 18 Осман

    7 12 Отговор

    До коментар #17 от "Салам Алеко":

    Саламе ако ме бяха турците сега да сте станали 40млн. нали :) . Има една поговорка за кривия .у. дето му пречи космоса и вашата работа същата

    Коментиран от #33

  • 19 ivan4o

    14 9 Отговор
    то ако не беше Османската империя сега бг със сигурност щеше да е или византия или унгария може и някоя друга западна държава

    Коментиран от #20

  • 20 КАСАПИНА

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "ivan4o":

    Прав си но донякъде. Финландия е била Шведска 500год но няма място за сравнение. нито културно[ турция няма такава ]нито религиозно Унгарци или Гърци християни са, исляма е тъпа религия и нищо хубаво не идва от него, само войни и кланета .Един ден ще има война и то голяма, и тя ще е между исляма и християнството ,ще има много повече жертви от двете световни войни.

    Коментиран от #23, #68

  • 21 Саламa Леко!

    6 4 Отговор
    Уважавайте се, докато водите спор.... А и след това😀
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ivan4o

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "КАСАПИНА":

    прав си, затова те съветвам да поемеш по правилния път!😁😂😂😁😂😁😁
  • 24 Саламa Леко!

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "БЪЛГАРИН":

    Като ще псуваш, прави го грамотно, НЕГРАМОТНИКО. Или си смени никаина "НЕГРАМОТЕН ЦИГАНИН".
    Капиш ли, "Българин" - о.
  • 25 Пръцко

    14 2 Отговор

    До коментар #17 от "Салам Алеко":

    Защото всички тези твари, прехласващи се в този форум пред ердоганя, са безродници, празни души, изгорели главни - без национално самочувствие, презирани и отхвърляни и от двете страни на границата, но търсещи своето място под слънцето така, както червеят изпълзява от калта в дъждовно време...

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хасан

    11 9 Отговор

    До коментар #25 от "Пръцко":

    Турчина бие гърка,българина го боли ..турчина бие ПКК ,немеца го боли..турчина бие Асад ,руснака го боли..турчина бие ДАИШ ,американеца го боли...

    Коментиран от #37

  • 28 Някой си невеж

    16 2 Отговор
    Искам да попитам ей така за един познат,ако "велика турция",(както я наричат местните помаци ),предеви териториални претенции към Бг. с мотива че граничните територий са населени със терористи,помаци като Хасан,Рамадан,Курбан и прочие от коя страна биха застанали? ... От тази която говорят и пишат на български,децата им са в български училища и учат Бг история и рецетират стихотворението "аз съм БЪЛГАРЧЕ ....." или от страната на която им пълни главите с велики идеи и бъдеще за цялостно обединение на мюсюлманите от балканските страни?

    Коментиран от #55

  • 29 Някой си невеж

    4 1 Отговор
    Нищо лично към никой просто си пита човека,че е невеж.
  • 30 Хасан

    9 8 Отговор
    Ами така наречените помаци и турци които живеят в България са именно моста между двете страни ..приятелите на България в Турция и приятелите на Турция в България ще се стремят да предотвратят опитите за конфликти между двете страни..например приятелите на България в Турция реставрираха Желязна църква с данъците на турския народ

    Коментиран от #31, #32, #46, #67

  • 31 КАСАПИНА

    8 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Бъркаш повече от половината от парите са от дарения пък и какво толкова те боли за турския данъкоплатец нали не живееш там

    Коментиран от #70

  • 32 Салам Алеко

    8 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Какви глупости пишеш бе,! Ги мразиш българите колкото те теб, айде да не се заблуждаваме! И тая църква неможеш да спиш без нея!
  • 33 Салам Алеко

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Осман":

    Не вярвам че територията на страната е достатъчна за да отглежда 40 милиона! За 15 да но 40не вярвам! Считам просто че системно са унищожавани интелигенцията ни, и най-доброто е потурчвано и взкмамо далеч в Анадола!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 стоян георгиев

    9 4 Отговор
    ами то тва е целта на султана,да ескалира другите като него,но в гърция.разни лафчета за османската империя ,задържане на двама гръцки военни и таран на гръцки кораби ,водят до изгаряне на турския флаг в гърция.кво очква ердоган като сее вятър?всъщност тва му е тактиката подобно на путин в русия.сега като се скара с всички комшии дето са много лоши ще трябва да бъде несменяем щото само тои може да оправи проблема !!!!просто прпсто та кухо!!!само че на някои им харесва.
  • 36 Иванов

    14 5 Отговор
    Един милион,ама цигани. За нищо не ставате, даже и за чеп за зеле "турчино". Мамите се, че всичките ще ви направят паши и аги и все печени агнета ще ядете и прочие мурафети, ама турците паши и аги си имат достатъчно. Като им свършите мръсната работа ще ви дадат по една гега да им пасете говедата и да им ринете торта. Един милион, ама безмозъчни маймуни!
  • 37 No fes no problem

    11 7 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Е като набият турчина никой друг няма да го боли и ще има мир.
  • 38 тъпи фесове

    13 3 Отговор
    Той Ердогрух за 2 месеца с 8000 кюрдски партизани не можа да се оправи ти говориш за редовна армия.
    Само да пипне Гърция и Турция ще бъде разделена поне на 3.
  • 39 Някой си невеж

    10 6 Отговор
    Относно Гърците,да и аз не ги харесвам по ред причини но за непросветените мюсюлмани мога да кажа,че гръцкият народ като християнска нация и държава ние Българите сме длъжни най-малкото морално да им помогнем.Както писа ТУРЧИНА : "за една вечер избий всички гърци" ... утре турчина ще каже избий всички терористи българи окопирали Тракия и Добруджа. Със тези джамий които никнат като гъби а църквитени безвъзвратно се рушат ислямизацията в България ще е факт в близкото бъдеще.Проблема със джамийте се забелязва и в някой западни държави като Италия примерно (който е гледал новините ще разбере за какво говоря в Италия).Кадафи си каза най спокойно човека,(цитирам по памет) : 20 милиона законни мюсюлмани плюс толкова незаконни със процента на раждаемост,Европа ще бъде мюсюлмански континент в бъдеще.

    Коментиран от #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Някой си невеж

    9 4 Отговор
    Ако ще има а тя ще е неизбежна третата световна война то тя ще е война между мюсюлмани и християни.Предзказанието на Нострадамус все повече придобива реалност.И Хасане не ми се прави на остроумен турчин с промити изказвания,вие сте жалък остатък на османската империя,комплексирани и озлобени.
  • 42 Някой си невеж

    11 3 Отговор
    Това е нашата родина на българчетата на който не им допада и харесва да си ходи при Султана.
  • 43 Да да

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Синан":

    Тя турция щото е с много голям капацитет! Арестувани са доста хора от армията,в това число и генерали. Част от армията им затъва в Сирия. Незнам за Гърция,но ако Израел ги опъне сега,ще скюскат колената. Поне гърците си намериха срещу кого да протестират.
  • 44 ЖША

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "Някой си невеж":

    Всеки фес прави минимум 5 а и те по 5 ПРОГРЕСИВНО се въдят . Само кастрация оправя нещата !!!
  • 45 Някой си невеж

    7 4 Отговор
    ДПС и ДОСТ това могат,вижда се в коментарите,едно Голямо етническо разделение а не обединение.Турчина си е турчин Българина българин.Турчина си държи за Турция макар да не е признат за такъв в родната си страна но тук се правят на по големи ходжи от ходжите.

    Коментиран от #71

  • 46 Да да

    10 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Умника,кюрдите и те са мюслита. Мислиш ли че ви харесват! Защо смяташ че помаците,тоест помъчените от Турция българи ще изберат да ви помагат! Познавам много,които ви мразят за това че се изклали дедите им!
  • 47 чалма тв

    6 2 Отговор
    една измислена държава....заблудени хора..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Сибирски

    8 3 Отговор

    До коментар #48 от "Синан":

    Нии може да сме по бедни но няма село без ток и никой не живее във пещери.докъто във прехвалената ти Турция има хора които нямат ток и живеят заедно със овцете и козите .Факт!
  • 50 Синан

    3 4 Отговор
    Защо си мислеш, че в България всеки има ток и вода в къщите си? Аз, лично познавам не малко хора, който нямат... обзалаг се, че и ти познаваш такива.. но, това е друга тема.. дай други примери с какво сте над Турция?

    Коментиран от #53

  • 51 Някой си невеж

    7 3 Отговор
    Промити фанатизирани мозъци,то вие вина нямате ,така ви го набиват в главите по турските новини и в джамийте.Геноцидната политика от 1989 г насам доведе до това положение ние Българите да се срамуваме от миналото си и настоящето и шепа отрепки да се перчат с умопомраченият си султан.Казано на български ЯЗЪК за славната ни история и герой
  • 52 Синан

    5 2 Отговор
    Ердоган, си има и много лоши странни... спор няма! Но, не може да се отрече това, че направи Турция, много по-силна във всякаква област! Това, че вие нямате време, да се информирате какви Мега - проекти правят е Турция, където никаде ги няма. Сега, почти завършиха най-голямоти летище на света ще е в Истанбул, мисалта ми е, че вие виждате само лошото, а за доброто си затварате очите!
  • 53 Тоя си поварва

    6 5 Отговор

    До коментар #50 от "Синан":

    Виж живота е колело!Във момента България е по назад във почти много неща !Но мисля че България ще се оправи ,не казвам че ще стане след четири пет години .Може да минат десетина петнадесет години но България ще се оправи !Но за Турция нещата не са никак добри.тепърва Турция ще страда и то жестоко .
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Кърджали

    4 3 Отговор

    До коментар #55 от "KIRDJALISTAN":

    Това го знаем !!Но какво го търсиш по чуждите земи се пита !!!Айде щом си със тях събирай дисагите и бухчите и дим да те няма .Мисира те зове.
  • 57 Някой си невеж

    4 3 Отговор
    Благодарение на ЕС и НАТО турция е във икономическия си вихър,СИНАН не мисли,че не знаем какво става в турция.Но тоя умопомрачен диктатор който вие боготворете ще се провали много скоро и то със гръм и трясък.Куче което хапи ръката която го храни яде и тояги,така е и със Ердоган и ЕС.Едно е да искаш да си всемогъщ друго е да забравиш кой те е направил такъв.

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Синан

    5 3 Отговор
    Просто слезте на земята, и си отворете очите.. бъдете реалисти.. по мъжкарско е. Знаете, че срещу Турция да бягате, пак не може да я настигнете.. но, зависта и злобата ви заслепяват до толкова, че казвате на бялото - черно.. и естествено спомени от миналото, не ви дават мира, но каквото е били е било одавна, сега трябва да се разбираме и уважаваме.. някой, ще кажат, защо писах тези работи за България и българите, щом искам да се уважаваме... ще кажа само, че докато има анти-турски коментари, ще има и анти-български коментари.

    Коментиран от #62

  • 60 Някой си невеж

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "KIRDJALISTAN":

    Там в кърджалийско сте едни кривоглави казалбаши,че и думи нямам.По добре си мълчи и не се излагайте повече от това което си!!!
  • 61 Синан

    2 5 Отговор

    До коментар #57 от "Някой си невеж":

    Така е! Но, не забравай, че нищи даром не дадоха на Турция.. Турция, драпа със зъби и нокти докато стане такава. Сега, Турция иска да е в топ 5 по иконимика в света и ще стане.. въпрос на време. Ако не бяха пкк и да правят ,,золуми" в Турция, и тез многото пари да отиват за оръжия и войни, сега икономиката на Германия и Турция нямаха да имат разлика!

    Коментиран от #63

  • 62 Някой си невеж

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "Синан":

    Като има такива като (кърджалистан) как да има мира и спокойствие.
  • 63 Някой си невеж

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Синан":

    Първо Ердоган трябваше да се допита до големите 5 дали има място за него там и тогава да прави и говори каквото си иска.Не осъзнава че хвърля бумеранг.
  • 64 Синан

    3 2 Отговор
    Това е мръсна - мръсна политика, трябва да си арогантен, инат, нахален за да преоспееш някак си в тези среди, Ердоган ако беше попитал, дали има място за него, щяха да му се измеят в лицето и да кажат, не! За това той подхожда по друг начин, ако, си забелязал той видя тази решителност и твърдост от Путин, Путин така управлява Русия с ,,твърда рака" и Ердоган последва неговата тактика, може да е всякакъв, но поне прави много неща за народа, и Турция.

    Коментиран от #65

  • 65 Някой си невеж

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Синан":

    А ти ми отговори честно и достойно,какво те топли турската политика и икономика,не е ли по редно да ви вълнува тук какво става където ви са домовете,децата и работата.Турция и да е в топ 5 или 6 каква е разликата за нас ?

    Коментиран от #69

  • 66 Някой си невеж

    4 2 Отговор
    Последен коментар за султана и неговите фанатични фантазий ще кажа следното : ако не би мирно седял не би чудо видяло.И Хитлер имаше силна икономика но полските терористи с тяхните атентати му пречиха за мира в Германия и той ги нападна ... края на приказката я знаем всички!
  • 67 Пръцко

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Ами хайде да преброим джамиите в България и църквите в Турция - най-вероятното съотношение е 1000/1 в полза на първите, за ква етническа и религиозна толерантност ми говориш! А и фактът, че пишеш и ругаеш България и славословиш Турция в този форум, е сам по себе си показателен. Интересно, ако се изцепя няколко пъти като теб в турски форум, колко ли годинки ще гния в турски зандан?!?
  • 68 Aham

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "КАСАПИНА":

    Само да те светна, че тая война сме я играли вече.... Цар лъвското сърце и някъде арабски принц стискат ръцете накрая с уговорката секи да си вярва е каквото ще. И това брат е преди 1000г?! Сега пак ли от там ще я почваме..
  • 69 Синан

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "Някой си невеж":

    Каквото и да е, Турция, е нашата втора родина! И докато, виждаме как я нападате ние няма как да не защитим!
  • 70 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "КАСАПИНА":

    Не е важно чии са парите а е важно че хората имат желание да запазят символа на българщината в Исианбул..българския народ е признателен на Турция..
  • 71 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #45 от "Някой си невеж":

    Разбира се че турчина държи за Турция...ние искаме и българина да бъде с нас ..българи и турци за едно светло общо бъдеще
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 666

    2 5 Отговор
    Мдаааааааааааа става лошо? пак ще имаме чорбаджии с фесчета май.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: